Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Advertisements

Globální granty Olomouckého kraje na léta Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
UDRŽITELNOST v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI globální grant OP VK Ing. Monika Čermáková Bc. Michal Hnízdo Porada ředitelů škol a školských zařízení.
Globální granty Libereckého kraje Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Grantové projekty administrativně.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
VÝHLED NA ROK 2009 Prioritní osa 1 – Počáteční vzdělávání Prioritní osa 3 – Oblast podpory 3.2 Podpora nabídky dalšího vzdělávání Pavlína Mikešová
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
OP VK – aktuální stav a vývoj příprav na čerpání z ESF v programovém období Ing. Jana Hadravová Mgr. Simona Kašpárková ORR, Krajský úřad kraje.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Globální granty Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Téma: GRANTOVÝ FOND LIBERECKÉHO KRAJE KURZ FINANČNÍ ŘÍZENÍ ŠKOLY v rámci projektu ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO.
Využívání Evropského sociálního fondu v oblasti vzdělávání v letech Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Schola Nova, Praha
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Aktuální stav dalšího vzdělávání a vize do budoucna Rekvalifikace a dílčí kvalifikace ; Monika Pokorná.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 10. dubna 2014.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
Globální granty OP VK ve Středočeském kraji PhDr. Ivo Říha Praha,
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
IPRM Kladno-Kročehlavy Aktuální stav realizace IPRM
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016) Výzva Dodatečných aktivit.
Individuální projekt OP VVV
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Informace o výzvě pro školy
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty - aktuální stav Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihomoravský kraj
Seminář pro žadatele o finanční podporu 6. a
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Cesta rozvoje středních škol v Jihomoravském kraji
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor regionálního rozvoje/odd. evropských dotací.
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Příprava operačních programů
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016)
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI
NAPLŇOVÁNÍ CÍLŮ GLOBÁLNÍCH GRANTŮ V LIBERECKÉM KRAJI
Pracovní setkání středních škol
Transkript prezentace:

Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení grantových programů ORR Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Jana Hadravová Obsah Úvod Informace o celkové výši finančních prostředků Časový průběh 2. výzvy Výsledky 1. a 2. výzvy Výhled

Jana Hadravová Částky v Rozhodnutích o poskytnutí dotace Oblast podpory Částky v Rozhodnutích o poskytnutí dotace do konce roku Celkem Částka v Rozhodnutí do konce období

Jana Hadravová Co se událo v roce výzva PO vyhlášení výzvy únor, konzultace březen 2009semináře pro žadatele včetně tvorby projektové žádosti Benefit7 březen, osloveno 88 hodnotitelů ke spolupráci, školení hodnotitelů se zúčastnilo 44 duben 2009 hodnotitelů zahájení příjmu žádostí ukončení příjmu žádostí registrace do informačního systému Monit 7+ duben, květen 2009hodnocení zajišťované oddělením GP (formální, přijatelnost) září/říjen 2009hodnocení věcné – individuální hodnotitelé (2 – 3 hodnotitelé) 16 a výběrová komise (nominována RK, měla 13 členů, proškolení) schválení projektů orgány kraje - RK schválení v ZK (rozhodnutí o poskytnutí podpory) zveřejnění výsledků výběru do 5 pracovních dnů o ZK září/říjen 2009vyrozumění úspěšných a neúspěšných žadatelů kompletace podkladů pro uzavření Smlouvy o realizaci uzavření Smlouvy o realizaci analýza 1. výzvy listopad 2009proces kontrahování projektů ze 2. výzvy

Jana Hadravová Co se událo v roce 2009 – GG – Podpora nabídky dalšího vzdělávání v kraji Vysočina Datum vyhlášení výzvy:25. srpna 2009 Datum zahájení příjmu žádostí: 29. září 2009 Datum ukončení výzvy, ukončení příjmu žádostí:9. října 2009 V současné době ukončení věcného hodnocení IH Příprava podkladů pro VK (zasedání koncem ledna) Rozhodnutí o poskytnutí podpory na GP ZK

Jana Hadravová Celkový stav pro PO 1 v první části programového období Částky v rozhodnutích celkem za GG za 1. období Podpořeno VK po 1. výzvě Podpořeno VK po navýšení 2. výzva zbývá , , , , , ,94 Celkem , ,74

Jana Hadravová Výsledky 1. výzvy Název globálního grantu Oblast podpor y Výše GG za 1. období globálních grantů v Kč Alokace na 1. výzvu Počty předlož ených žádostí Nárokované finanční prostředky v Kč Počet projektů doporučenýc h k financování Rozhodnutí o přidělení dotace Zastupitelstvem kraje Zvyšování kvality ve vzdělávání , , Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami , , Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení , , Celkemx , ,

Jana Hadravová výsledky 2. výzvy PO1 Název globálního grantu Oblast podpor y Výše GG za 1. období globálních grantů v Kč Alokace na 2. výzvu Počty předložený ch žádostí Nárokované finanční prostředky v Kč Počet projektů doporučen ých k financován í Rozhodnutí o přidělení dotace ZK Zbývá (plán. 3. výzva, únor 2010) Zvyšování kvality ve vzdělávání *) Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení Celkemx

Jana Hadravová Územní průmět podpořených GP dle sídel příjemců a územního dopadu aktivit uvedených v projektech

Jana Hadravová Územní rozložení realizovaných projektů

Jana Hadravová Vyhlášení 3. výzvy do prioritní osy 1 Prioritní osa 1 – oblasti podpory 1.1, 1.2 a 1.3 Pracovní skupina pro přípravu vyhlášení 3. výzvy do PO 113. ledna 2010 Výsledky analýzy předchozích výzev Předpokládané datum vyhlášení výzvy:24. února 2010 Předpokládané zahájení příjmu žádostí: 12. dubna 2010 Předpokládané ukončení výzvy, ukončení příjmu žádostí:23. dubna 2010 Podporované aktivity zřejmě bez omezení (podpora ICT ZŠ?) Podpora všech subjektů Dosud není zřejmá maximální výše předložených projektů

Jana Hadravová Předpokládaný vývoj Očekávaný vývoj ve změnách OP VK zejména pro oblast ZŠ v důsledku změny OP a PD (nová oblast podpory 1.4) GG Prioritní osy 1 – vyhlášení 3. výzvy v roce 2010 (únor) úprava podmínek výzvy na základě provedené evaluace a diskuse GG v oblasti 3.2 – vyhlášení v 1. polovině roku 2010 Nové GG v Prioritní ose 1 – výzva ze strany MŠMT v polovině roku 2010

Jana Hadravová Informování žadatelů a příjemců, veřejnosti Nejbližší plánované akce Příklady dobré praxe (příjemci 1. výzvy PO 1) Seminář pro žadatele OP 1.4 (MŠMT) -únor, březen – seminář pro žadatele 3. výzva GG Konference OP VK Praha

Jana Hadravová Prostor pro dotazy Děkuji za pozornost Jana Hadravová Odbor regionálního rozvoje Oddělení grantových programů tel