Komiks v letech 2002 - 2014 Veronika Linhartová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu „Inovace studijních oborů na PdF UHK“ reg. č. CZ.1.07/2.2.00/28.0036.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Advertisements

Zdraví Vás KRTEČEK.
Komiks Zpracoval Mgr. Antonín Grafnetter
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou R. Fulghuma…. Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Seznámí.
Josef Lada ( – ) autor: Kateřina Marková.
Číslo v digitálním archivu školy
Holly Blacková KRONIKA RODU SPIDERWICKŮ. Proč jsme si to vybrali Knížka plná kouzelných bytostí, která nás po přečtení zaujala Příběh zaujme tajemstvím.
Výlet do české literatury
VY_III/2_INOVACE_86_Zdeněk Svěrák
Náboženská literatura
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_05.
Číslovky.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_305_ J. Foglar–Hoši od Bobří řeky AUTOR: Ilona Kozubová ROČNÍK,
Báje (mýty) a pověsti 6. ročník.
Kočičí hrádek Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Březen 2013 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
Autor: Bc. Eva Doležalová
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu
VY_III/2_INOVACE_95_Michal Černík
Autorská pohádka Aneta Škrabánková
ENCYKLOPEDIE Dominika Javůrková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu „Inovace studijních oborů na PdF UHK“ reg. č. CZ.1.07/2.2.00/
Řešení úloh v testech Scio z českého jazyka zadaných ve školním roce 2012/2013 pro 9. ročník (12. – 18. úloha) II. označení digitálního učebního materiálu:
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Spisovatelé dětské literatury
Eduard Petiška Český jazyk 6. ročník ZŠ
Řecké báje PPT Templates Orfeus a Eurydika.
Eduard Petiška Český spisovatel.
Epické druhy a žánry Český jazyk VY_32_INOVACE_ sada, ČJ
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 1. a 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 1. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
JAROSLAV FOGLAR VY_32_INOVACE_XI-A-04. JAROSLAV FOGLAR Spisovatel knih pro děti skaut - „ Jestřáb“ 1907 – 1999 Psal do časopisů – Mladý hlasatel, Junák,
KOMIKS výtvarné možnosti. Rychlé šípy kultovní komiks Jaroslava Foglara, na kresbě se postupně podíleli Jan Fischer, Marko Čermák, Václav Junek, Bohumír.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám.
Řešíme logický problém (všeobecný jazykový rozbor) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jarmila Karlovcová. Dostupné z Metodického.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr. Ludmila Handrejchová Vytvořeno dne: Název: VY_32_INOVACE_11B_CJ8_12_LITERATURA.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška Ilustrace Heleny Zmatlíkové Anotace: Seznámení s ilustracemi Heleny Zmatlíkové Autor:
VY_12_INOVACE_Tru_I_30 Název Eduard Petiška, Staré řecké báje a pověsti Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Jazyk a jazyková komunikace.
 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce.  Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice,
–  významný český spisovatel literatury pro mládež  redaktor několika dětských časopisů a zážitkový pedagog.
Název:VY_12_INOVACE_ČJ_21 Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44 Autor: Mgr. Jolana Vaněčková Mgr. Jolana Vaněčková Ročník: 6. Tematický okruh, předmět:
HELENA ŠKOPKOVÁ, ZŠ HORNÍ SLAVKOV VY_32_INOVACE_207_JAROSLAV FOGLAR ŠABLONA III/2 JAROSLAV FOGLAR.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov Autor : Mgr. Kateřina Poživilová Datum/období: říjen 2013 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Řecké báje (1) Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organ.
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
Albert Uiblein, Dominika Bartošová, Marek Havránek, Stanislav Kish
Malý princ (referát – český jazyk)
Pohádka, báje Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
VY_12_INOVACE_C6. 11 Autor: Mgr
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
Co možná nevíte aneb 5 zajímavých faktů ze světa literatury
Jaroslav Ježek AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Jaroslav Foglar * Český spisovatel literatury pro mládež
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
AUTOR: Světlana Havránková
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE__04_05_14_NERVOVÁ SOUSTAVA
Život v Československu mezi dvěma válkami
Mark Twain.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
ŘECKÉ BÁJE Báje – vypravování o vzniku a původu země a člověka s hlavním hrdinou bohem nebo polobohem.
AUTOR: MGR. HANA GINTEROVÁ DATUM VYTVOŘENÍ:
Základní škola Havlíčkův Brod, Štáflova 2004
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Nabídka vzdělávacích lekcí pro školy
Transkript prezentace:

Komiks v letech Veronika Linhartová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu „Inovace studijních oborů na PdF UHK“ reg. č. CZ.1.07/2.2.00/

Jaroslav Foglar, Marko Čermák Tajemství Velkého Vonta

● třetí díl stínadelské trilogie Jaroslava Foglara ● vyšel roku 2012 ● Pátrání Rychlých šípů po ježku v kleci. Rychlé šípy čeká velké dobrodružství. Jsou zajati Dabinelovci, mají porazit gingo ve svatyni Uctívačů. Patrání dovede Rychlé šípy až do Kocouřího hrádku, kde přebývá jeden cizinec. Ten objevil ve starém době dopis, který viní otce Dratuše za zabití kamaráda. Za mlčenlivost chce ježka v kleci...

G. Cameron Cooper a N. Saunders Řecké báje 2: Trojský kůň, Pandořina skříňka

● komiks vyšel roku 2012 ● přeložil Michal Kočí ● Komiks zpracovává dvě báje ze Starých řeckých bájí a pověstí, a to Trojského koně a Pandořinu skříňku. Komiks je s ohledem na Staré řecké báje a pověsti od Mertlíka, a nebo Petišky, nedostatečně zpracován.

Spider-man: Knížka na rok 2010

● komiks vyšel roku 2009 ● překlad Jiří Pavlovský ● Knížka obsahuje 12 příběhů, každý na jeden měsíc roku. Součástí příběhu jsou různé úkoly. – Jak jsem se stal pavoukem – Pavoučí schopnosti – Komiks: Jak se Spider-man přestal bát a naučil se milovat chapadla

Spider-man: Knížka na rok Jedinečný OCK! - Doktor Octopus - Operační sál - Dokončete scénu! - Komiks: Černá kočka! - Black Cat! - Devět životů! - Týden v životě... Spider-mana! - Odpovědi!

Jim Davis Garfield povoluje opasek

● komiks vyšel roku 2012 ● překlad Filip Škába ● Příběh líného kocoura Garfielda, nemyslícího psa Odieho a jejich nešikovného majitele Jona Arbuckleho. ● Příběh obsahuje několik příběhů s Garfieldem.

Pupíky: Ďábelský pár

● z francouzského originálu Les Nombrils – Un couple d´enfer přeloži Luděk Janda ● komiks vyšel roku 2012 ● Komiks líčí s nadsázkou příhody tří kamarádek. Jedna z nich je jako princezna z pohádky s dobrým srdcem a nezištnou, nezáludnou povahou, zatímco druhé dvě se chovají někdy jako ty nejpodlejší čarodějnice. Komiks je nakreslen se značnou dávkou ironie a výtečně přeložen jazykem současných náctiletých.

Použité zdroje ● Knihy ABZ. Pupíky 5 [online] [cit ]. Dostupné z: ● Obrázky: – Slide 2: FOGLAR, Jaroslav a Jiří MACEK. Tajemství Velkého Vonta. Vyd. 1. Ilustrace Marko Čermák. Praha: Václav Vávra, 2012, [46] s. ISBN – Slide 4: COOPER, Gilly Cameron. Řecké báje vyd. Ilustrace James Powell. Praha: Grada, 2012, 87 s. ISBN – Slide 4: COOPER, Gilly Cameron. Řecké báje vyd. Ilustrace James Powell. Praha: Grada, 2012, s ISBN – Slide 7: PAVLOVSKÝ, překlad Jiří. Spider-Man: knížka na rok V Praze: Egmont, s. 11. ISBN – Slide 7: PAVLOVSKÝ, překlad Jiří. Spider-Man: knížka na rok V Praze: Egmont, ISBN – Slide 10: DAVIS, Jim. Garfield povoluje opasek. 2. vyd. Překlad Filip Škába. Praha: Crew, 2012, [64] s. Světové komiksy česky. ISBN – Slide 12: DELAF, a Maryse DUBUC. Pupíky. 1. vyd. V Praze: CooBoo, 2012, 48 s. ISBN – Slide 12: DELAF, a Maryse DUBUC. Pupíky. 1. vyd. V Praze: CooBoo, 2012, s.12. ISBN