HOKEJ V EVROPĚ, KHL.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kandidátské země do EU Chorvatsko Turecko Makedonie Island.
Advertisements

1 SEZÓNA ZIMNÍ SEMESTR Co je UNIpoker? (kdo jsme, pro koho je liga?) •Vysokoškolská amatérská pokerová soutěž pro studenty, absolventy a přátele.
Fotbal Kopaná Fočus.
KOPANÁ.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Vývoj politické mapy Evropy
Evropa-jeden ze světadílů
Mezinárodní nevládní organizace, transvládní organizace
SK Joudrs Praha je mladý, ambiciózní sportovní klub, který již pět let patří mezi špičkové softballové kluby v České republice. Členskou základnu našeho.
BASKETBAL II..
KOPANÁ 4.
LIBOROVAČKA MS 2006 Riga, Latvija
FIRMA SVOBODA DEMOLICE, ZEMNÍ PRÁCE, RECYKLACE Svoboda Park.
FORMÁT SOUTĚŽÍ MUŽŮ ČSRU OBSAH: ZÁKLADNÍ PRINCIPY SOUTĚŽE SOUTĚŽNÍ CYKLUS VZHLEDEM K ROČNÍM OBDOBÍM TRÉNINKOVÁ ZÁTĚŽ HRÁČE V PRŮBĚHU ROKU NÁVRHY.
..Nejrychlejší kolektivní hra na světě..
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
* Instalace Instalace * Spustit * Bonus * Zavřít Zavřít.
SVĚTOVÝ POHÁR V ALPSKÉM LYŽOVÁNÍ
Najdi na slepé mapě Evropy státy podle zadání
HOKEJOVÁ SOUČASNOST U NÁS
Evropský den jazyků pohlednic pro Evropu.
Státy Evropy regionální dělení.
Je kolektivní halový sport…
Florbal.
 Hokejové hřiště je z ledu  Hřiště má na šířku 26-30m a na délku má m  Ke hře je zapotřebí hlavně puk který má  průměr: 7,62cm tloušťku: 2,54cm.
DÁLKOVÉ BĚHY.
Benjamínci TJ SOKOL Dub nad Moravou
Alexander Ovechkin Navrátil Filip 8.A.
HÁZENÁ 2.
ČLENSKÁ SCHŮZE Plán činnosti sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty na rok 2015.
HISTORIE LEDNÍHO HOKEJE
LEDNÍ HOKEJ - POČÁTKY.
LEDNÍ HOKEJ NA OLYMPIJSKÝCH HRÁCH
Jméno autora: František Sajdl Třída/ročník: H4A, 4ročník
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
CURLING.
David Beckham -je anglický fotbalista hrající v současnosti za americký Los Angeles Galaxy v Major League Soccer a anglickou reprezentaci. 2-krát skončil.
Extraliga juniorů a juniorek Co je cílem ? Extraliga juniorů a juniorek – kvalitativně a prezentačně druhé nejlepší soutěže po Extraligách mužů.
DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA.
VOLEJBAL 1.
ALPSKÁ KOMBINACE.
SVĚTOVÝ POHÁR V KLASICKÉM LYŽOVÁNÍ. HISTORIE Světový pohár je dlouhodobá soutěž, kterou organizuje mezinárodní lyžařská federace FIS Jedná se o každoroční.
HISTORIE HOKEJE U NÁS.
Podnebí Evropy Zeměpis VY_32_INOVACE_455, 23. sada, Z3
MISTROVSTVÍ SVĚTA V HOKEJI
Lounské gymnázium se může pyšnit nejen odchovem mnoha lounských florbalových reprezentantů, nýbrž i velmi úspěšným družstvem děvčat, která v nedávné době.
PARALELNÍ SLALOM. Paralelní slalom Jedná se o závod dvojic Závod má dvě tratě – modrou a červenou Obě tratě jsou postaveny identicky Závod je vždy vypsán.
Lední hokej Je kolektivní hra. Jde o jeden z nejrychlejších sportů na světě. Hraje se na 3 třetiny po 20 minutách. Na hru dohlížejí 2 hlavní rozhodčí.
Nejprestižnější soutěž Liga Mistrů Hrají ji jen nejlepší týmy z celé Evropy.
Technika řízení LH Přednáška 3
SLOVENSKO SLOVENSKO Krásná země Geografická poloha Slovenská republika je vnitrozemský stát nacházející se ve střední Evropě Slovenská republika je vnitrozemský.
 kolektivní halový sport, který se hraje na hřišti o rozměrech 40x20 metrů a lehkým dutým míčkem z plastu. V jednu chvíli je z každého.
SPORTOVNÍ KLUB JIHLAVA ROK ZALOŽENÍ 1910 ROK ZALOŽENÍ ČLENŮ ČLENŮ 17 ODDÍLŮ 17 ODDÍLŮ TRADICE TRADICE KOLÉBKA SPORTŮ – FOTBAL, HOKEJ,
Lední hokej Doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc. Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii, reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
EVROPSKÁ INTEGRACE.
Ukrajina Bělorusko Moldavsko
Otakar Mestek, Michal Blažej
České hokejové zlato v Naganu 1998
Turnaj o pohár Hejtmana kraje Vysočina
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
Reorganizace mládežnických soutěží od sezony 2009/2010
Hokej Patrik Bařica 5.B.
BSE České Budějovice o. s.
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
České hokejové zlato v Naganu 1998
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
SOUTĚŽE PŘÍPRAVEK Mgr. Pavel Hudeček 1. Krajská Grassroots konference.
TURNAJ O POHÁR PRIMÁTORA STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
Najdi na mapě : Česko Rakousko Maďarsko Polsko Řecko Německo Švédsko
Transkript prezentace:

HOKEJ V EVROPĚ, KHL

HOKEJ V EVROPĚ Na evropském kontinentě je lední hokej velmi populární Velká většina členských státu IIHF je z Evropy Hokej se hraje od Anglie na západě po Rusko na východě a od Islandu na severu po Turecko na jihu Každá země má svou domácí soutěž – 1. ligu Nejkvalitnějšími domácími ligami se pyšní Rusko, Finsko, Švédsko a Česko

HOKEJ V EVROPĚ II. Každý stát má svou reprezentaci, která hraje mezistátní zápasy V současné době se jedná především o zápasy turnajového charakteru o finanční prémii Nejprestižnější evropskou soutěží je EHT - Evropská hokejová tour, jež pořádají a pravidelně se účastní 4 nejlepší evropské týmy, Rusko, ČR, Švédsko a Finsko

HOKEJ V EVROPĚ III. Evropský hokej má několik odlišností od kanadsko-amerického Především se v Evropě hraje na širších kluzištích V Evropě se klade větší důraz na kombinaci a individuální techniku hráče Další odlišnosti jsou v některých pravidlech, nicméně není žádný problém, když proti sobě nastoupí mužstva z Evropy a Severní Ameriky

KHL Kontinentální hokejová liga (KHL) je nadnárodní profesionální hokejovou soutěží Byla založena v roce 2008 na území Ruska a bývalých postsovětských republik V současnosti je považována po NHL za 2. nejkvalitnější soutěž světa KHL je složena z 26 týmů, 20 je z Ruska a po jednom z Kazachstánu, Běloruska, Lotyšska, Ukrajiny, Česka a Slovenska

KHL II. Českým zástupcem v KHL je celek Lev Praha Tento klub vznikl pro vstup do KHL až před sezonou 2012/2013 Je tvořen hráči z Česka a dalších evropských zemí Ve své premiérové sezoně dokázal Lev Praha postoupit do vyřazovací fáze KHL

KHL III. Struktura soutěže je podobná NHL Mužstva jsou rozdělena do dvou konferencí a ty se dále dělí na dvě divize KHL se hraje ve dvou částech základní a play off V základní části hraje každé mužstvo minimálně 2 x proti každému soupeři Do play off postupuje 8 nejlepších z každé konference, vítězové konferencí hrají o trofej Gagarinův pohár

KHL IV. Posledním vítězem KHL v sezoně 2011/2012 se stalo mužstvo Dynamo Moskva Pro další sezonu 2013/2014 by měla do KHL přistoupit nová mužstva z Itálie, Chorvatska a Polska Stejně jako do NHL i do KHL odcházejí z naší ligy nejlepší hráči. Odcházejí nejen do lepších klubů, ale především za výrazně lepšími finančními podmínkami.

Konec prezentace