Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

SVĚTOVÝ POHÁR V KLASICKÉM LYŽOVÁNÍ. HISTORIE Světový pohár je dlouhodobá soutěž, kterou organizuje mezinárodní lyžařská federace FIS Jedná se o každoroční.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "SVĚTOVÝ POHÁR V KLASICKÉM LYŽOVÁNÍ. HISTORIE Světový pohár je dlouhodobá soutěž, kterou organizuje mezinárodní lyžařská federace FIS Jedná se o každoroční."— Transkript prezentace:

1 SVĚTOVÝ POHÁR V KLASICKÉM LYŽOVÁNÍ

2 HISTORIE Světový pohár je dlouhodobá soutěž, kterou organizuje mezinárodní lyžařská federace FIS Jedná se o každoroční závody, které se pořádají po celém světě Jde o celé spektrum závodů, sprinty počínaje, přes distanční závody a štafetami konče Běžecké styly se stanovují FIS před začátkem každého ročníku světového poháru

3 SOUČASNOST Jde o nejdůležitější dlouhodobou soutěž organizovanou FIS Závody začínají v listopadu a končí v březnu následujícího roku Světový pohár tvoří 12 až 16 individuálních závodů a 6 až 8 závodů štafet Účastní se ho cca 90 žen a 100 mužů nejvyšší běžecké úrovně

4 SOUČASNOST II. V jednotlivých závodech boduje vždy 30 nejrychlejších běžců a běžkyň, vítěz získává 100 bodů Jedním z vítězů světového poháru je také Lukáš Bauer ze sezony 2007/2008 Posledními vítězi světového poháru v sezoně 2011/2012 se stali Dario Cologna (SUI) a Justyna Kowalczyková (POL)

5 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "SVĚTOVÝ POHÁR V KLASICKÉM LYŽOVÁNÍ. HISTORIE Světový pohár je dlouhodobá soutěž, kterou organizuje mezinárodní lyžařská federace FIS Jedná se o každoroční."

Podobné prezentace


Reklamy Google