Pastorace rodiny, dětí a mládeže

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
DUVHOVNÍ PÉČE V NEMOCNICI
Advertisements

Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
Přinášíme světlo do života potřebným
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Rodinné centrum Kamarád Nenuda o.s.: Enkaustika pro rozvoj osobnosti Mgr. Ivana Scharfová
Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
Zákon o sociálních službách
Zdeněk a Katka Uhlíkovi
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
„Jekhetanes“ aneb spolu Sophia Dvořáková. KDO JSME? Šance pro Tebe je nestátní nezisková organizace. Šance pro Tebe působí v Pardubickém kraji, sídlo.
TÝMOVÁ SBOROVNA LEKTOŘI: Mgr. Tomáš Habart, Mgr. Adéla Lábusová
DÍTĚ V OBTÍŽNÉ ŽIVOTNÍ SITUACI MOŽNOSTI ÚČINNÉ SPOLUPRÁCE
PROGRAM PROTI ŠIKANOVÁNÍ Vypracovala Mgr
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
21. října A.D. 2006P. Mgr. Martin Šmíd1 Formace trvalých jáhnů Diecéze ostravsko opavská Zpracováno podle dokumentu: ZÁKLADNÍ NORMY PRO FORMACI STÁLÝCH.
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Salesiáni spolupracovníci ASC
Kurzy Alfa – stručné představení
Centrum pro rodinu a sociální péči o.s. 1.
PŘEDSTAVUJEME Fond ohrožených dětí je občanské sdružení na pomoc týraným, zanedbávaným, zneužívaným opuštěným nebo jinak sociálně ohroženým dětem, s působností.
2014.
Manželství Petr Machala. rodinné právo upravuje vztahy mezi: a) manžely b) rodiči a dětmi c) vztahy náhradní rodinné výchovy Víte, jak se nazývá právo,
Služebníci modlitby Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
Tisková konference k NTM , Ing. Jiří Musil.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
o.s. ISIS: jediné sdružení v Olomouckém kraji specializované výhradně na pomoc náhradním rodinám dvacetiletá tradice:
Pedagogicko-psychologické poradenské služby
Náhradní rodinná péče aneb „Děti patří domů“ Karel a Petra HENNHOFEROVI.
Specifikace cíle práce. Pravidlo č. 1  Odborný text musí mít jasně stanovený a formulovaný cíl výzkumu = cíl práce.  Cíl práce formulujeme jako výzkumnou.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Specifikace cíle odborného textu. Předmětem zkoumání mohou být  Skutečnosti a jevy ve společnosti (Jak se lidé vyrovnávají se ztrátou zaměstnání? S jakými.
Představení projektu Trojlístek Konference Rodina spojuje generace Mgr. Gabriela Vybíralová Brno.
REAKCE NA SEKTÁŘSTVÍ. MOŽNOSTI INTERVENCE organizace, studující vliv náboženských hnutí  Ústavu religionistiky  pardubická Katedra religionistiky a.
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
Komunitní centrum Amaro Phurd - Pražská
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
6. Dítě jako subjekt vzdělávání
YMCA Young Men´s Christian Association Křesťanské sdružení mladých mužů.
Centrum sociálních služeb Praha je příspěvkovou organizací Magistrátu hlavního města Prahy.
SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
Budoucnost ústavní výchovy z úhlu pohledu Federace dětských domovů ČR PaedDr. Jana Koubová
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Prezentace služeb Komunitní plánování Litomyšl
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
I n k l u z i v n í v z d ě l á v á n í aneb odvaha dělat věci jinak
Aktivity centra v rámci práce s násilnou osobou Centrum J.J. Pestalozziho, o.p.s. Štěpánkova 108, Chrudim Mgr. Lucia Pechtorová.
Funkce a mezipředmětové vztahy předmětu sociální péče.
THE GRASSROOTS WOMEN´S INTERNATIONAL ACADEMY SÍŤ MATEŘSKÝCH CENTER o.s. Pečeť kvality Rut Kolínská
Středisko křesťanské pomoci v Praze Představení SOS centra Diakonie ČCE – SKP v Praze Mgr. Helena Šašková KONFERENCE STOP NÁSILÍ VE VZTAZÍCH.
Zdravotně znevýhodnění jako cílová skupina sociálních služeb.
Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji ( Projekt.
Andrea Doubková, Janus, z. s.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Když vlastní rodina chybí
Domov sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni Oblastní Charita Brno.
RODINA A JEJÍ POSTAVENÍ VE SPOLEČNOSTI
Konflikt, koření života
Případová konference v práci s rodinami a ohroženými dětmi
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
Dobrovolnické programy
Mgr. Veronika Dembická, DiS.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
TÉMA: ŽIVÝ SBOR ► Klíčový význam sboru jako místního společenství křesťanů v protestantském pojetí ► Základní úkol / poslání / funkce sboru (volně podle.
Sociálně aktivizační služby
Transkript prezentace:

Pastorace rodiny, dětí a mládeže ,, Pastorační péčí v širším slova smyslu rozumíme takové jednání s člověkem, ve kterém ho respektujeme v jeho jedinečnosti, přistupujeme k němu z pozice věřících křesťanů, doprovázíme ho v jeho obtížích, nemoci, utrpení či umírání a pomáháme mu k lidsky důstojnému zvládnutí jeho životní situace včetně smrti, a to na jeho dostupné úrovni víry s perspektivou jejího možného rozvoje.‘‘

V této oblasti: Pastorace rodiny zahrnuje péči o snoubence, manžele, děti a mládež, jednotlivě tak i pomoc v jejich vzájemných vztazích. PROČ? Rodina je základní stavební prvek společnosti a místem, které je zásadní pro vývoj každého člověka. Podpora rodiny vede ke zdravé společnosti. Rodina má být ,,domácí církví ‘‘, kde rodiče slovem i příkladem hlásají svým dětem víru a kde vyrůstají vlastní životní povolání. Společnost i křesťanství se shoduje na ideálním modelu manželství a rodiny, který usiluje o rozvíjení kvality vztahu mezi manželi, žádá stabilitu tohoto vztahu a chce vytvořit optimální prostředí pro výchovu dětí.

Podpora rodiny YMCA( volnočasové a sociální programy pro děti a mládež a celou rodinu )- Živá rodina (křesťanské sdružení mladých,zaměřena na podporování harmonického života s cílem předcházet krizím v rodině ), MC Poříčí( dílny pro děti, maminky, hlídání…), MC Klubíčko( otevřená herna, turistický kroužek, duchovní večery), Víra a světlo ( společenství rodin s postiženými dětmi a jejich přátel, pravidelná setkání) Papežská rada pro rodinu (Světová setkání papeže s rodinami ) Centrum pro rodinu při Arcibiskupství pražském ( výchovné, vzdělávací a formační programy pro snoubence, manžele a rodiny, pro manželky, pro maminky v obtížných život.situacích a poradenství ) Rodinné centrum Praha ( dobrovolné sdružení osob, řešení manželské rodinné a sociální problematiky, příprava mladých na manželství, prevence, volnočasové aktivity dětí, mládeže i celých rodin ) Adventisté – Modlitební týden pro rodinu

Podpora partnerských vztahů Společné přípravy na život v manželství ( 3* za rok 8-dílná společná příprava na život v manželství, témata: manželství a sexualita, děti a my, konflikty a jejich řešení, psychologie partnerského vztahu…) Snoubenecká společenství Manželská setkání ( týdenní pobyt pro manžele zaměřený na obnovu a prohloubení vztahů v manželství a v rodině) Program efektivního rodičovství (rady jak správně vychovávat děti, jak se k nim chovat, jak dětem správně rozumět, jak vytvořit harmonický domov,…) Křesťanská psychologická poradna ( poskytuje služby dětem, mládeži,rodičům,, pedagogům, katechetům v oblasti výchovy, přímé zapojení křesťanských výchovných zásad do poradenské praxe) Poradna přirozeného plánování rodičovství ( pomoc při orientaci v plodnosti, příčiny neplodnosti, antikoncepce, rozpoznání těhotenství…, individuální přístup, respekt a úcta ke každému )

Podpora dětí a mládeže Sekce pro mládež ČBK ( zaměřená na podporu mladých věřících, vytváření živého křesť.společenství, snaží se oslovovat mladé lidi) Občanské sdružení Česká misie ( Dětská misie-evangelizační činnost mezi dětmi, zvláště ty které neslyšely evangelium) YMCA Salesiání Dona Bosca Evangelická mládež Skauti

Závěr Přání Přeji každému z lidí, aby mohl říci: Drž mě pevně alespoň minutu, teď tě potřebuji! A přeji každému z lidí, aby našel druhého člověka, který to pak jednoduše udělá.

Děkujeme za pozornost a přejeme hezký den Heluš Teruš Peruš Ivanuš