Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Sídlo místní akční skupiny: Maleč 48 (okres Havlíčkův Brod)
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
MAS Mikroregionu Frýdlantsko 349 km obyvatel 18 obcí (3 města, 15 vesnic) Vznikla v roce 2004, s aktivním podílem zemědělců a drobných podnikatelů.
1 Leader + Státní zemědělský intervenční fond Místní akční skupina – MAS.
Program rozvoje venkova Opatření IV.1.1 Místní akční skupina Hanušovice
Spolupráce na venkově a další rozvoj metody LEADER v JMK výstupy setkání zástupců MAS JMK Milotice
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Tvorba integrované strategie území MAS Ekoregion Úhlava.
P REZENTACE MAS K RÁLOVSKÉ STEZKY O. P. S. Cestovní ruch a formy podpory Chotěboř
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
JUDR. LENKA DEVEROVÁ Červenec 2013 MAS OPS nebo sdružení (spolek)
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace činnosti společnosti v roce 2011.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
TRNKOVÁ STEZKA Představení projektu. Trnková stezka obecně Předmětem projektu je rozvoj a propagace „Trnkové stezky“, specifického turistického produktu,
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Místní akční skupiny a vzdělávání Horní Ředice
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
PROJEKTY A AKTIVITY MAS ZPRAVODAJ Připravujeme pravidelné vydávání Zpravodaje Zpravodaj bude informačním materiálem o činnosti organizace, o inspirativních.
Destinace cestovního ruchu ?!
POZNÁMKA: Pokud chcete změnit obrázek na tomto snímku, vyberte obrázek a odstraňte ho. Potom klikněte na ikonu Obrázek v zástupném textu a vložte vlastní.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Spolupráce, která přináší plody
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Vizuální styl společnosti / regionu / destinace.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
Školení: vhodné fungování a zapojení nástrojů územních politik Ostrava,Hotel Brioni
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Regionální konference v MSK
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Programový výbor MAS Hradecký venkov Nechanice, 10. června 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
MAS Lípa pro venkov z.s.. Složení členské základny v roce zástupců obcí 17 zemědělců 6 podnikatelských subjektů 4 podnikatelé v lesnictví 29 nestátních.
Rodina a zaměstnání inovace pro venkov registrační číslo projektu: CZ.1.04/5.1.01/ Michal Jarolímek 4. listopadu 2014.
Místní akční skupina MAS Brána Brněnska, o.s.. Spolupráce veřejného sektoru, neziskového a podnikatelského za účelem partnerství a spolupráce v oblasti.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Strategie spolupráce obcí MAS Královská stezka Výstup projektu „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ Mgr. Lucie Růžičková, Královská.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
MAS ORLICKO a podpora cestovní ruchu. Co je MAS ORLICKO MAS - Místní akční skupina (z ang. „Local Action Group – LAG“) Nezisková organizace – občanské.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Sdružení Český ráj Destinační management v TR Český ráj.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Posilování přeshraniční spolupráce v období MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje Konference , Zlín.
Služby pro členy Regionu Pošembeří Plénum 15. října 2009 Český Brod.
Jana Vavryčuková manažerka MAS Brdy – Vltava o.p.s.
MAS JIŽNÍ HANÁ Místní Akční Skupina Jižní Haná. Projednání bodu 2 Zpráva o dosavadní činnosti MAS Jižní Haná.
MAS Brdy – Vltava Komunitně vedený místní rozvoj.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR 3. června 2014 Senát Parlamentu ČR SPOLEK PRO OBNOVU VENKOVA ČR.
Turistická oblast Poodří – Moravské Kravařsko Bc. Pavlína Ambrosch Kunín.
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Místní akční plány vzdělávání a Přemyslovské střední Čechy o.p.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno
Zdravý Kraj Vysočina a MA21 Jana Böhmová Zdravý Kraj Vysočina a MA21 Rok 2004: realizace projektu Zdravý kraj aktivní člen NSZM ČR realizátor.
Setkání místních akčních skupin Olomouckého kraje k přípravě na nové plánovací období EU Tvorba Integrované strategie rozvoje MAS Šternbersko Pozlovice,
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
NPPCRR Národní program podpory CR v regionech
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Jana Vavryčuková manažerka
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
LEADER metoda pro oživení venkova
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Jablunkovska
Kategorizace organizací destinačního managementu
- CESKY SEVER FLE Chřibská 2017.
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Transkript prezentace:

Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti

Úvodní informace Obecně prospěšná společnost Luhačovské Zálesí, o.p.s. byla založena dne 10. dubna roku 2007 Jediným zakladatelem Společnosti je Mikroregion Luhačovské Zálesí V souladu se Statutem společnosti byla zřízena Místní akční skupina (dále jen MAS) jako jeden z orgánů společnosti Luhačovského Zálesí, o.p.s. 2

Prezentace společnosti Fungování společnosti MAS funguje na principu LEADER – spolupráce veřejného a soukromého sektoru na komplexním rozvoji regionu Zájemci o spolupráci a členství v MAS mohou přistoupit podpisem Rámcové partnerské smlouvy Vždy však musí být naplněno pravidlo, že maximálně 49 % členů budou zástupci veřejného sektoru a minimálně 51 % členů budou zástupci podnikatelské a neziskové sféry Statutární zástupci všech členských subjektů společně tvoří plénum MAS – aktuálně 48 členských subjektů, z toho 23 z veřejného sektoru, 25 ze soukromého sektoru 3

Prezentace společnosti Co je naším cílem? pomáhat při obnově a rozvoji regionu Luhačovské Zálesí koordinovat rozvojové projekty na území Luhačovského Zálesí vytvořit specifickou destinační oblast Luhačovské Zálesí s širokou produktovou nabídkou propagovat Luhačovské Zálesí, jeho přírodní, kulturní, společenské, historické a volnočasové bohatství podávat pomocnou ruku všem subjektům na území Luhačovského Zálesí při realizaci jejich rozvojových projektů a záměrů 4

Prezentace společnosti Jak chápeme Luhačovské Zálesí? etnografický subregion, ležící na hranicích Valašska, Slovácka a Hané území působnosti MAS a Mikroregionu destinace cestovního ruchu 5

Prezentace společnosti Základní činnosti Luhačovského Zálesí, o.p.s. 1) REALIZACE STRATEGICKÉHO PLÁNU LEADER - „LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ – REGION ZDRAVÍ, KRÁSY A PROSPERITY“ realizace místní rozvojové strategie v regionu naplňování strategie v praxi = přibližně 40 mil. Kč pro rozvoj regionu v letech dotace pro obce, neziskové organizace, malé a střední podnikatele, zemědělce, podnikatele v cestovním ruchu aj. k polovině roku 2011 rozděleno v regionu 21, 4 mil. Kč většinová podpora obcí a NNO 6

Prezentace společnosti Základní činnosti Luhačovského Zálesí, o.p.s. 1) DALŠÍ AKTIVITY V RÁMCI REALIZACE LEADERU realizace Grantového schéma v Luhačovském Zálesí v roce 2011 rozděleno 100 tis. Kč na společenské, kulturní a sportovní akce pod taktovkou místních spolků a neziskovek celkem podpořeno 21 akcí vydávání zpravodaje 2x ročně – „Novinky Luhačovského Zálesí“ realizace vzdělávacích seminářů a tiskových konferencí v souvislosti s realizací SPL příprava a partnerství v projektech spolupráce MAS 7

Prezentace společnosti Základní činnosti Luhačovského Zálesí, o.p.s. 2) PROJEKTOVÁ A DOTAČNÍ ČINNOST příprava a management dotačních projektů pro naše partnery bezplatné dotační poradenství a konzultační činnost v roce 2010 společnost zpracovala 47 žádostí o dotaci do různých evropských či národních dotačních programů a titulů 38 z nich bylo úspěšných, 9 nikoliv realizace těchto projektů přinese do regionu více než 36 mil. Kč čistých dotací celková výše rozpočtů úspěšných projektů dosahuje takřka 70 mil. Kč. 8

Prezentace společnosti Základní činnosti Luhačovského Zálesí, o.p.s. 3)PROPAGACE LUHAČOVSKÉHO ZÁLESÍ realizace projektů v oblasti doplňkové infrastruktury cestovního ruchu realizace propagačních a informačních materiálů propagace regionu Luhačovské Zálesí a místních subjektů destinační marketing a management (vize) 9

Prezentace společnosti Těšíme se na další spolupráci! Luhačovské Zálesí, o.p.s. RNDr. Roman Kašpar ředitel společnosti Tel: