MISTROVSTVÍ SVĚTA V HOKEJI

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sportovní zařízení a akce
Advertisements

O Radobýlu Sídlo: CF Radobýl Litoměřice o.s., Lidická 12, Litoměřice Web: Rok založení: 1991 Klubové barvy: oranžová, černá, zelená.
Historie zimních olympijských her!!
Seznam sportů Seznam sportů Alpské lyžování (10) Alpské lyžování (10)Alpské lyžováníAlpské lyžování Biatlon (10) Biatlon (10) Biatlon Biatlon Boby (3)
BASKETBAL II..
Nejúspěšnější českou rychlobruslařkou Olympijskou vítězkou na metrů Mistryní světa i Evropy Vítězkou světového poháru Držitelkou několika světových.
LIBOROVAČKA MS 2006 Riga, Latvija
FIRMA SVOBODA DEMOLICE, ZEMNÍ PRÁCE, RECYKLACE Svoboda Park.
Jan Zrůbecký 1IT NĚKOLIK ÚDAJŮ  Rok založení: 1903  Poslední mistrovské tituly: , a  Již od roku 1951nechybí.
JÍZDA V BOULÍCH.
SKIKROS. CO TO JE Skikros je poměrně mladá disciplína akrobatického lyžování, při níž několik lyžařů zároveň sjíždí trať s umělými překážkami vytýčenou.
PLAVECKÉ REKORDY.
..Nejrychlejší kolektivní hra na světě..
SKOKY NA LYŽÍCH.
Začali to Finové Do České republiky se florbal dostal třemi různými cestami. Vůbec první setkání s florbalem v České republice se událo díky výměnnému.
NEJSLAVNĚJŠÍ SJEZDAŘI
SVĚTOVÝ POHÁR V ALPSKÉM LYŽOVÁNÍ
olympijský vítěz mistr světa mistr Evropy
NEJVĚTŠÍ SVĚTOVÍ LYŽAŘI - KLASICI
Ivo viktor. Kdo to je? (* 21. května 1942, Křelov) je bývalý československý fotbalista, dnes již legendární československý fotbalový brankář a současnýtrenér.
HOKEJOVÁ SOUČASNOST U NÁS
ATLETIKA 2.
Je kolektivní halový sport…
IV. ročník Memoriálu Jana Marka
Florbal.
RYCHLOBRUSLENÍ.
BIATLON.
ATLETICKÝ DESETIBOJ.
DÁLKOVÉ BĚHY.
SHORT TRACK.
* 30. června 1981 – Jablonec nad Nisou je česká oštěpařka, světová rekordmanka, olympijská vítězka a držitelka světového rekordu v hodu oštěpem (výkon.
HISTORIE LYŽOVÁNÍ V ČECHÁCH
Neoficiální mistrovství fotbalových přípravek české republiky v kategorii U10 Ivančice – neděle 13.května 2012.
HÁZENÁ 2.
HISTORIE LEDNÍHO HOKEJE
SKOKY 1.
NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ KRASOBRUSLAŘI
HISTORIE PLÁŽOVÉHO VOLEJBALU. Začátky První zmínky jsou z 20. let 20. století z USA První turnaj se uskutečnil v roce 1920 v americké Santa Monice V Evropě.
ATLETIKA.
SYNCHRONIZOVANÉ PLAVÁNÍ
LEDNÍ HOKEJ NA OLYMPIJSKÝCH HRÁCH
LETY NA LYŽÍCH.
Florbal Patrik Převrátil.
NOVÁ RODINNÁ SOUTĚŽ.  Logo soutěže PODROBNÉ INFORMACE O HERNÍM SYSTÉMU 1) ZÁKLADNÍ ČÁST:  Přihlášení hráči se spravedlivě spolu utkají systémem každý.
CURLING.
NEJLEPŠÍ SJEZDAŘKY.
Halový víceboj mužů.
HISTORIE HOKEJE U NÁS.
NEJLEPŠÍ SKOKANI NA LYŽÍCH
SKELETON.
Lounské gymnázium se může pyšnit nejen odchovem mnoha lounských florbalových reprezentantů, nýbrž i velmi úspěšným družstvem děvčat, která v nedávné době.
HOKEJ V EVROPĚ, KHL.
Lední hokej Je kolektivní hra. Jde o jeden z nejrychlejších sportů na světě. Hraje se na 3 třetiny po 20 minutách. Na hru dohlížejí 2 hlavní rozhodčí.
MISTROVSTVÍ SVĚTA V LEDNÍM HOKEJI PRAHA 11. května 2015 jsme se spolužáky a paní učitelkami L. Holeňovou a R. Pernickou vydali na hokejové utkání Rakousko.
Máte se na co těšit.. Moje první prezentace
Vancouver je daleko! Věřte mi jsem divák ! O MĚSTĚ VANCOUVER Vancouver se nachází v Kanadě a je.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Titul. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Hlavní město – Lisabon Počet obyvatel (80. na světě) Jazyk – portugalština Náboženství - katolické 93 % - protestantské 3 % Rozloha - 92.
ROČNÍK 2002 A MLADŠÍ PROPOZICE TURNAJE 25. – Termín : 25. – Místo : Zimní stadión Valašské Meziříčí Počet mužstev : 8 Systém turnaje.
České hokejové zlato v Naganu 1998
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
Reorganizace mládežnických soutěží od sezony 2009/2010
Hokej Patrik Bařica 5.B.
BSE České Budějovice o. s.
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
České hokejové zlato v Naganu 1998
SOUTĚŽE PŘÍPRAVEK Mgr. Pavel Hudeček 1. Krajská Grassroots konference.
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
VTM 2019/2020 Bedřich Ščerban.
Transkript prezentace:

MISTROVSTVÍ SVĚTA V HOKEJI

HISTORIE Mistrovství světa v ledním hokeji je turnaj reprezentačních celků členských zemí IIHF 1. MS se konalo v rámci her VII. Olympiády v Antverpách v roce 1920 Od roku 1924 bylo MS součástí ZOH, od roku 1972 se pak pořádá odděleně od ZOH Od roku 1930 se pořádalo společně s ME V roce 1951 byly týmy poprvé rozděleny do 2 skupin podle výkonnosti

HISTORIE II. Od roku 1961 byl stanoven žebříček týmů podle výkonnosti a mužstva byla rozdělena do tří skupin – A,B,C s přímým postupem a sestupem Kdo vyhrál skupinu A, stal se mistrem světa Byl stanoven pevný počet účastníků – v roce 1961 to bylo 8, v 90. letech 12 a od roku 1998 současných 16 účastníků

HISTORIE III. Na MS 1992 byl zaveden nový herní systém, po základních skupinách postupovali mužstva do play off Poslední změnou prošel systém v roce 2012, kdy hrála mužstva ne ve 4 skupinách po 4, ale ve dvou skupinách po 8 účastnících 4 nejlepší postoupili přímo do play off, poslední z každé skupiny sestoupil do divize I.

HISTORIE IV. Nejúspěšnějším státem v historii mistrovství světa je bývalý Sovětský svaz a Rusko s 26 tituly, na 2. místě je Kanada s 24 tituly Na pomyslném třetím stupínku je bývalé Československo a Česká republika s 12 tituly mistrů světa Podle počtu medailí jsme dokonce s Kanadou na 1. místě se 46 medailemi

HISTORIE V. Nejčastějším pořadatelem mistrovství světa je Švýcarsko, které pořádalo turnaj 10 x Následuje Švédsko a Česko s 9 pořadatelstvími

Konec prezentace