Pečení na anglický způsob Hovězí maso Pečení na anglický způsob
Anglický rostbíf Suroviny: Roštěnec Sůl, pepř, olej, hladká mouka Vývar, worchester Postup přípravy: Roštěnec zbavíme tuku a blán, lojovitou část nařežeme šikmými řezy na čtverečky, osolíme, opepříme a necháme hodinu proležet. Maso opečeme po všech stranách na horkém oleji, pak ho dáme do horké trouby a pečeme za stálého obracení a přelévání asi 45 minut. Do rostbífu píchneme špejlí a vytéká-li z něj růžová šťáva, je již pečený. Maso vyjmeme, tuk zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, rozmícháme, provaříme, dochutíme worcesterem a solí a šťávu přecedíme. Maso nakrájíme na tenké plátky, podlijeme šťávou a podáváme.
Rostbíf – hovězí maso Pepřový rostbíf Anglický rostbíf
Zdroj RUNŠTUK, J. a kol. Receptury teplých pokrmů. R-plus, Hradec Králové 2004. Obrazový materiál: Pepřový rostbíf – http://www.recepty.cz/recept/anglicky-rostbif-62418 Anglický rostbíf - http://www.receptyonline.cz/recept--anglicky-rostbif--3028.html