Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kreativita a fondy EU z pohledu Ministerstva průmyslu a obchodu
Advertisements

Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Aktuální proces přípravy programového období 2014+
CzechInvest Programové období Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.
CzechInvest – Váš partner pro podnikání v ČR Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Praha, 3. prosinec 2013.
Aktuální stav čerpání evropských fondů Příprava na další programovací období z pohledu regionů Mgr. Radko Martínek hejtman Pardubického kraje.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
CzechInvest Koncepce podpory investic
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
CzechInvest - Regionální kanceláře - představení produktů a služeb, aktuální dotační příležitosti Regionální kancelář pro Královéhradecký a Pardubický.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Strategie čerpání evropských fondů v období 2007 až 2013: Konkurenceschopná česká ekonomika Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Akční plán pro Evropu a resortní koncepce výzkumu a vývoje – návrh opatření v kompetenci jednotlivých resortů.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 20. listopadu 2012, Praha OPPI - nástroj podpory podnikatelů.
Role měst a obcí v kohezní politice 23. června 2011 Ing. Dan Jiránek Předseda Svaz měst a obcí ČR.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
CzechInvest Karlovarský kraj Ing. Hana Nucová Regionální kancelář CzechInvestu pro Karlovarský kraj červen 2005.
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
Michal Pazour MPO © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu Spolupráce vysokých škol & podnikatelského sektoru (VŠB-TU Ostrava, )
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Úvod do regionální politiky EU v ČR Eurocentrum Praha,
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE NA MPO Výzkum a vývoj na MPO.
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
Téměř sto miliard korun pro konkurenceschopné české podniky Praha Národní dům Na Smíchově 3. října 2006 Nové přístupy implementačních agentur k žadatelům.
Operační program Podnikání a inovace (OPPI) Vladimír Kebo, Sněm RVŠ 22.listopadu 2007.
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
Výzkum a vývoj a inovace v ČR Diskusní fórum k inovačnímu podnikání Brno, 3. října 2007.
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
VŠFS Kombinované studium Letní semestr 2011 Most.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 Ing. Blanka Miksová Praha,
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
SEMINÁŘ SVAZU CHEMICKÉHO PRŮMYSLU OPERAČNÍ PROGRAM PRŮMYSL A PODNIKÁNÍ aktuální stav a výhled pro období let Praha 23. května.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Návrh operačního programu „Výzkum a vývoj pro inovace“ - strukturální fondy EU 2007 – 13 a Hodnocení VaV a jeho výsledků 2006 Dr. Marek Blažka Sekretář.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Spolupráce na tvorbě Regionálních inovačních strategií Podpora konkurenceschopnosti krajů CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Mgr. Lucie.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Konkurenceschopnost chemického průmyslu ČR Praha, 6. května 2010 © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora VaVaI v rámci Operačního programu Podnikání.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO Ing. Martin.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
Konference „Další profesní vzdělávání“ Pardubice 26. září 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Evropské strukturální fondy v České republice v období 2007.
Kulatý stůl pro NNO k problematice přípravy NRP Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Možnosti podpory celoživotního učení v programech financovaných Evropskou unií Ing. Marek Mora Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 10. května.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Školení pro zaměstnance SSČ, v.v.i. Podpora ekonomických systémů na pracovištích AV ČR v oblasti projektového řízení Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
JUDr. Olga Letáčková, náměstkyně ministryně pro místní rozvoj
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Regionální inovační strategie
Transkript prezentace:

Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel

CzechInvest Podpora technologického rozvoje Podpora podnikání Podpora investic

Návrhy priorit a návrhy programů Analýzy pro MPO Administrace programů Hodnocení dopadů politik a programů Osvětová činnost, publicita podpory VaV, konference atd. Mezinárodní spolupráce Transferové centrum uvnitř ČR Transferové centrum svět (ZZ) Zahraniční investice Financování pilotních projektů Ověřování pilotních projektů Financování spin-off, fondy, atd. Školení ve speciálních oblastech Podpora technologického rozvoje

Vize ČR do roku 2015 Do roku roku 2015 by Česká republika měla: ╌ Mít konkurenceschopný podnikatelský sektor dosahující vysoké přidané hodnoty a produktivity práce ╌ Realizovat inovační opatření ╌ Aplikovat nové vědeckovýzkumné poznatky ╌ Efektivně využívat informační a komunikační technologie ╌ Zkvalitnit nabídku na trhu nemovitostí pro podnikání ╌ Mít fungující síť podnikatelských služeb ╌ Mít kvalifikovanou pracovní sílu

Možná řešení ╌ Lepší znalost oborů a jejich přínosů v regionech ╌ Jasná strategie podpory podnikání ╌ Lepší a společné cílení podpory podnikání MPO, MMR, MPSV, MŠMT, kraje, HK, svazy, atd…) ╌ Zlepšení dialogu Firmy – VŠ – Regiony – Stát ╌ Podpora společných projektů firem, zejména v oblasti VaV a inovací ╌ Podpora spolupráce firmy – VŠ

Strukturální fondy pro programovací období

Navrhované operační programy v ČR ╌ OP Podnikání a inovace (OPPI) ╌ OP Výzkum, vývoj, inovace (VVI) ╌ OP Vzdělávání ╌ OP Rozvoj lidských zdrojů a zaměstnanost ╌ OP Životní prostředí ╌ OP Doprava ╌ Integrovaný operační program ╌ Regionální operační programy regionů soudržnosti

Role CzechInvestu při přípravě období ╌ Spolupráce s MPO a MŠMT na přípravě nových operačních programů: - OP Podnikání a inovace (ERDF) – MPO - OP Výzkum, vývoj, inovace (ERDF) – MŠMT - OP Vzdělávání (ESF) – MPO a MŠMT ╌ Spolupráce na nastavení procesu implementace.

Operační program Podnikání a inovace

OP Podnikání a inovace Očekávaná alokace OPPI 2007 – 2013 cca 100 mld. Kč (tj. 12 % z celkové alokace pro ČR) ╌ Alokace není dostatečná! ╌ Potřeba cca 140 mld. Kč.

OP Podnikání a inovace Navrhovaná zaměření: ╌ Vznik nových (zejména inovačních) firem ╌ Podpora inovací ╌ Zavádění výsledků z oblasti VaV do praxe ╌ Infrastruktura pro podnikání a inovace ╌ Spolupráce firem ╌ Poradenské a informační služby ╌ Rozvoj lidských zdrojů

OP Podnikání a inovace Firmy VŠ, VVI Nadfiremní struktura Výzkum a vývoj Výroba a TT Znalosti Lidé Odbyt Lidé Spolupráce Infrastruktura Komercializace Znalosti Nemovitosti Spolupráce Informace Sdílené technologie Chci investovat do: Zlepšuji nabídku VaV: Nabízím firmám:

Děkuji za pozornost (zelená linka) Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest je příspěvkovou organizací Ministerstva průmyslu a obchodu ČR. © Copyright, CzechInvest Všechna práva vyhrazena