Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt „Rovnost na Vysočině v kontextu koncepce rodinné politiky Kraje Vysočina“ Ing. Soňa Krátká, regionální koordinátorka.
Advertisements

Sociální služby SOZ.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
Lokální partnerství FÓRUM PRO RODINU
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Farní charita Litomyšl
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Celostátní síť pro venkov
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
Zavedení systému opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání na Magistrátu města Brna 9. Národní konference kvality ve veřejné správě
Pomáháme dětem vkročit do života PROJEKT KÁMOŠ. Nejpřirozenější prostředí pro dítě je rodina.
Brno - město přátelské rodině Bc. Drahomíra Tesařová Odbor Zdraví MMB.
Trocha historie Soutěž Obec přátelská rodině 2008 Projekt na čerpání výhry 2000 tis. Kč ( podmínka MPSV) Spolupracovníci ( město Brno a Centrum pro rodinu.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
MIRKA KRBOVÁ EUROPE DIRECT NOVÝ JIČÍN EVROPSKÁ UNIE.
EVVO v Jihomoravském kraji 2010
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Zdravý kraj Vysočina a MA 21
Představení projektu Trojlístek Konference Rodina spojuje generace Mgr. Gabriela Vybíralová Brno.
Koncepce internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS 2004.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Brno–město pro rodiny Projekt ANIMA PLUS CZ Inovativní opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání Mgr. Lenka Zemanová.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
PRORODINNÁ POLITIKA.  Prorodinná politika = souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny. Obecně se jedná o podporu rodin ve výkonu jejich přirozených.
Komunální rodinná politika krok za krokem. Cílem RP na komunální úrovni je, aby se v dané obci rodina cítila dobře, aby se mohla co možná nejsvobodněji.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
RODINNÁ POLITIKA Rodinná politika na úrovni krajů a obcí, Metodické „doporučení“ MPSV ČR, 2008) souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny podpora.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
Rodina na Vysočině výsledky empirických výzkumů uskutečněných v kraji Vysočina v letech 2005 – 2010 konference Rodinná politika v centru pozornosti krajů.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
Monitoring a vyhodnocování KPSS na Otrokovicku PŘEDVÁNOČNÍ SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN A ŘÍDICÍ SKUPINY.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
Sociální služby a Projekt Zdravý kraj v Jihomoravském kraji J.Drbal, V.Kytnerová, K.Zouharová Plánování rozvoje sociálních služeb Dobrá praxe zdravých.
Projekt Trojlístek Rovnost příležitostí pro ženy a muže, slaďování práce a rodiny Trojlístek, sblížení tří generací® Mgr. Veronika Horehleďová vedoucí.
„SLAĎUJEME V JIHOMORAVSKÉM KRAJI“ Ing. Jaromíra Vítková
Rodinná politika na úrovni měst a obcí na příkladu města Třebíče Ing. Marie Černá1.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Projekt Family Point – místo pro rodinu Ing. Mgr. Vít Janků Centrum pro rodinu a sociální péči.
Služba FAMILY POINT místo pro rodinu ® Konference Rovnost příležitostí pro ženy a muže, slaďování práce a rodiny, , Krajský úřad kraje Vysočina.
SPOV – POR - červen 2011 Cíl SPOV  nastolit toto téma v přesvědčení, že právě venkov a zejména malé obce mohou sehrát velmi důležitou roli při obnově.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Rodinná politika Olomouckého kraje
„Žijeme a pracujeme na Vysočině“ představení projektu
Podpora Olomouckého kraje se zaměřením na mezigenerační soužití
EVVO v operačních programech
SmoČR a senioři v obcích
Rodinná politika Olomouckého kraje
Co je program Mládež v akci?
KOMUNITNÍ PLÁN PÉČE Benešov nad Ploučnicí
Prorodinné aktivity Olomouckého kraje
Regionální rodinná politika, její možnosti a význam
Transkript prezentace:

Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno prezentace projektu Mgr. Lenka Zemanová Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno

Cíle projektu zvyšování kvality života rodin v městě Brně vytváření prostředí přátelského rodině - podpora trvale udržitelného rozvoje

Vazby Koncepce rodinné politiky města Brna Deklarace Rady města Brna na podporu rodiny Rodinná politika na úrovni krajů a obcí (Ministerstvo práce a sociálních věcí)

Co je to Family Point? Místo přátelského rodině, které poskytuje: informace (nasměrování  pomoc) možnost přebalení a nakrmení dětí prostor pro setkání dětský koutek

Příklady ze zahraničí

Projekt Family Point v Brně 1. etapa (březen – červen 2009) zřízení Family Pointu – informačního střediska v centru Brna, Josefská 1 (bývalý klášter sv. Voršily) zprovoznění internetového portálu www.familypoint.cz 2. etapa (květen – prosinec 2009) zřízení dalších Family Pointů (základní varianta) ve veřejných budovách (ÚMČ), prostorách NNO apod.

Realizátoři Město Brno Centrum pro rodinu a sociální péči ÚMČ (2. etapa) NNO (příp. další)

etapa: Family Point Josefská 1, Brno-střed školený pracovník aktuální informační materiály, elektronická databáze (oblast Brno-město a Brno-venkov), PC pro veřejnost prostor pro péči o dítě prostor pro děti prostor pro setkání INFO – CARE – CHILDREN – MEETING

1.etapa: Family Point Josefská 1, Brno-střed informace (služby prorodinných organizací – vzdělávací, volnočasové, cvičení, akce pro rodiny atd.) nasměrování (zprostředkování souvisejících služeb pro rodiny – instituce, způsoby pomoci) pomoc (objednání k poradenství - obtíže vztahové, výchovné, sociální) Rodinné pasy a další

1. etapa: www.familypoint.cz rodiny s dětmi rodiny se seniory partnerské vztahy Brno – město pro rodinu

2. etapa: Family Pointy v ÚMČ pomoc při zřízení Family Pointu (základní varianta) v ÚMČ financování základního vybavení (z výhry soutěže „Obec příznivá rodině“) zabezpečení informačních materiálů pro rodiny – infoservis zajišťuje Family Point - kontaktní místo, Josefská 1.

Standard Family Pointu („basic“) Funkce: informace (formou tištěných materiálů) možnost přebalení a nakrmení dítěte dětský koutek pro klidovou činnost bezbariérovost

Standard Family Pointu (basic) Vybavení (v hodnotě cca 20 tis. Kč): židle přebalovací pult informační stojan mikrovlnná trouba dětský koutek (klidová činnost) označení odpadkový koš

Zapojení ÚMČ volba vhodných bezbariérových prostor spolupráce při zřízení Family Pointu zajištění úklidu

Pozvánka 15. května 2009 Mezinárodní den rodiny* slavnostní otevření Family Pointu, Josefská 1, Brno - happening pro veřejnost seminář pro odbornou veřejnost: Regionální rodinná politika – realizovaná opatření rodinné politiky v městě Brně a JmK * Rezoluce OSN 47/237 z 20. září 1993

Stavíme na řekách rybí přechody, aby ryby mohly migrovat, mít potomky a nezmizely z řek... Vytvářejme vhodné životní prostředí lidskému druhu.

Děkuji za pozornost zemanova.lenka@centrum.cz