MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí 25000 obyvatel 43 členů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Advertisements

Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Aktuální proces přípravy programového období 2014+
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Energetická bezpečnost regionu Workshop v rámci projektu Energetický Inovační Portál CZ-PL.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Informace o přípravě IPRÚ Liberec - Jablonec nad Nisou I NTEGROVANÝ P LÁN R OZVOJE Ú ZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU INFORMACE O PŘÍPRAVĚ.
Nástroj pro realizaci IS rozvoje území. Umožňuje koordinaci navzájem provázaných a územně zacílených intervencí z různých prioritních os jednoho či více.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Budoucnost strukturálních fondů Plzeň |Arnost Marks
Seminář „Extrémy počasí a jeho dopady na Jihomoravský kraj“
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
© NSZM ČR 2006 Budování partnerství, projektové kapacity a posilování strategického řízení v Olomouckém kraji.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Potenciál území v oblasti integrace a inovace Ekonomika a zaměstnanost (spolupráce škol a lokálních firem, coworkingová centra, podnikatelské inkubátory,
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE 2014+
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
SCLLD MAS Pobeskydí ve verzi návrhu Ostrava,
Vladimíra Henelová ENVIROS, s.r.o. Podrobnosti zpracování ÚEK dle zákona č. 406/2000 Sb., v platném znění, a Nařízení vlády č. 195/2001 Sb.
Školení členské základny MAS a dalších partnerů
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
VYHODNOCENÍ VYVÁŽENOSTI PILÍŘŮ ROZBORU UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ Ostrava Ing. Jiří Hon.
VOLEBNÍ PROGRAM Sdružení nezávislých kandidátů PERSPEKTIVA Komunální volby 2014 Drahelčice.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Mgr. Zdeněk Semorád, náměstek ministryně MMR pro evropské programy
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ JIHLAVSKÉ SÍDELNÍ AGLOMERACE Mgr. Tereza Chloupková, oddělení strategického rozvoje města Jihlavy Mgr. Tomáš Koukal, vedoucí.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Pracovní skupiny Bystřice; 13. května Postup přípravy strategie:  – pracovní skupiny – Bystřice  – „kulatý stůl“ – Jablunkov.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Strategie spolupráce obcí MAS Královská stezka Výstup projektu „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ Mgr. Lucie Růžičková, Královská.
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
II. kolo kulatých stolů – SMS ČR MAS Hustopečsko – MěÚ Hustopeče 26. srpna 2015.
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro oblast obcí Brzánky, Hoštka, Račice, Štětí a Záluží.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Kulatý stůl pro NNO k problematice přípravy NRP Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Strategie rozvoje obce – tvorba koncepčního dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem na období fáze tvorby koncepčního dokumentu Mgr.
Aktualizace Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje (SRK) Jednání pracovní skupiny č. 3 Návrh nové struktury specifických strategických cílů
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Ctiněves, Černouček, Horní Beřkovice, Jeviněves a Ledčice.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Černěves, Dobříň, Dušníky, Krabčice, Kyškovice, Libkovice.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Integrovaný regionální operační program
Pracovní skupina č. 2: Strategický skelet
Aktualizace SUR ČR – Analýza podkladových dokumentů
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Výsledky projednávání
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Transkript prezentace:

MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.

14 obcí obyvatel 43 členů

Hlavní výstupy SCLLD „Region s nejlepšími vyhlídkami“

Na přípravě strategie se podíleli: -ARR – Agentura regionálního rozvoje, spol. s r. o. -Pracovní skupina ze členů MAS (cca 10 osob) -E-rozvoj s.r.o. – oponentura pracovní části -Agentura pro sociální začleňování - připomínkování -Seal spol s r.o. – vizualizace dat -Labyrinth Pro s.r.o – facilitace veřejných projednání

Proces tvorby ISRÚ ● 2x dotazníkový sběr podnětů ● 2x kulatý stůl ● řada jednání pracovní skupiny ● 4x veřejná projednání ● prezentace zastupitelům

Výstupy ze strategické části Definování klíčových oblastí rozvoje území 1.Optimalizovaná, kvalitní dopravní, technická a ostatní veřejná infrastruktura 2.Bezpečný a spokojený život v obcích 3.Pestrý hospodářský a ekonomický rozvoj 4.Šetrný cestovní ruch 5.Kvalitní příroda, zdravé životní prostředí, osvěta k udržitelnému rozvoji 6.Rozvíjející se občanská společnost, partnerství a spolupráce 7.Kvalitní veřejná správa implementující principy udržitelného rozvoje Klíčové oblasti jsou shodné se stanovenými strategickými cíli

Strategické cíle a specifické realizační cíle 1. Optimalizovaná a kvalitní dopravní, technická a ostatní veřejná infrastruktura 1.1. Optimalizovaná, kvalitní a bezpečná silniční doprava a síť 1.2. Optimalizovaná, kvalitní a bezpečná železniční doprava a infrastruktura, jejich propojení s ostatními druhy dopravy 1.3. Optimalizovaná a stabilizovaná dopravní obslužnost 1.4. Vhodné podmínky pro ekologicky šetrné formy dopravy, včetně související infrastruktury 1.5. Dostačující, kvalitní sítě technické a protipovodňové infrastruktury 1.6. Vyhovující síť, dostupnost a kvalita občanské vybavenosti 1.7. Dostupnost bydlení a regenerace bytového fondu 1.8. Zkvalitnění, revitalizace a bezpečnost veřejného prostoru

2. Bezpečný a spokojený život v obcích 2.1. Vhodné možnosti celoživotního kvalitního vzdělávání a osvěty 2.2. Aktivity přispívající k zaměstnanosti a zaměstnatelnosti 2.3. Dostatečně dostupné, zajištěné a kvalitní služby zdravotní a sociální, včetně aktivit podporujících zdravý životní styl 2.4. Aktivity rozvíjející kvalitu života obyvatel ve společenském dění, kultuře, sportu, udržování tradic, v dobrovolných a zájmových činnostech

3. Pestrý hospodářský a ekonomický rozvoj 3.1. Rozvoj výrobních a hospodářských aktivit, napojených na technickou základnu, s cílem snižovat nezaměstnanost, provozní náklady i znečištění 3.2. Využívání potenciálu místních obnovitelných zdrojů, místních produktů, výrobků a potravin pro rozvoj regionu 3.3. Pomoc podnikání s dopadem na rozvoj obcí a podnikatelské aktivity se zaměřením na vyváženou celoroční nabídku služeb, včetně sociálního podnikání 3.4. Eliminace/revitalizace brownfields, vybydlených objektů

4. Šetrný cestovní ruch 4.1. Vyvážená celoroční nabídka produktů a služeb v oblasti cestovního ruchu, šetrně využívajících potenciálu území 4.2. Dostatečné technické zázemí a vybavenost území pro cestovní ruch 5. Kvalitní příroda, zdravé životní prostředí, osvěta k udržitelnému rozvoji 5.1. Péče o přírodu, ekosystémy a krajinu, s cílem posilovat jejich kvalitu a funkčnost 5.2. Předcházení a řešení negativních vlivů a dopadů lidské činnosti na životní prostředí a veřejné zdraví 5.3. Zvyšování znalostí, osobní angažovanosti a zodpovědnosti za kvalitní život, prostředí, zdraví i udržitelný rozvoj

6. Rozvíjející se občanská společnost, partnerství a spolupráce 6.1. Posilování občanské společnosti 6.2. Rozvoj partnerství a spolupráce 7. Kvalitní veřejná správa implementující principy udržitelného rozvoje 7.1. Zkvalitňování výkonů a provozu veřejné správy 7.2. Rozvoj regionu MAS, kvality života v něm, dle komunitně vzniklých strategicko - rozvojových dokumentů a dokumentů územního plánování, respektujících principy udržitelného rozvoje 7.3. Řízení rozvoje regionu MAS, nejen na základě pravidelného vyhodnocování údajů, monitorovaných dat a indikátorů UR

Děkuji za pozornost Josef Kucin MAS Rozvoj Tanvaldska z.s. Jiřetín p. Bukovou 103, Albrechtice v J.h. tel