Rodinné domy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prostory komunikační: vertikální: schodiště, výtahy, rampy
Advertisements

typologie obytné stavby 1.roč.APS FAST 4. Přednáška ČLÁNKY NORMY
Návrh parkování Návrh zastávek MHD.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Další povinnosti občanů související s požární ochranou
Nová zelená úsporám 2013 možnosti využití výrobků f. DAFE-PLAST.
Bytové domy ČSN Obytne budovy ČSN Zařizování bytů
typologie obytné stavby 6. přednáška RODINNÉ DOMY II.
Regulační plán Regulační plán v řešené ploše stanoví -podrobné podmínky pro využití pozemků, -pro umístění a prostorové uspořádání staveb, -pro ochranu.
Ochrana letišť Zákon 49/1997 o civilním letectví Pro výkon státní správy ve věcech civilního letectví je zřízen Úřad pro civilní letectví se sídlem v Praze.
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III cvičení
Člověk v prostoru antropometrie
Bydlení a DPH. Snížená sazba DPH 15 % platí pro poskytnutí stavebních a montážních prací spojených s výstavbou staveb pro sociální bydlení nebo v souvislosti.
Schodiště – návrh a konstrukční řešení
Cíle územního plánování Cílem územního plánování je vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území, spočívající ve vyváženém vztahu podmínek.
Vybrané základní pojmy stavebního zákona.
TYPOLOGIE OBYTNÝCH STAVEB přednášky 1. ročník APS FAST Doc. Ing. arch
TÉMA: Daň z nemovitostí
STAVEBNICTVÍ Pozemní stavby STA34 Studie rodinného domu
Čl. 13 Vliv staveb na životní prostředí
stavebnictví POZEMNÍ STAVBY TEPELNÉ A ZVUKOVÉ IZOLACE STA 36
ZVLÁŠTNÍ PRAVOMOCI STAVEBNÍHO ÚŘADU
typologie obytné stavby 6. přednáška RODINNÉ DOMY I.
Dopravní a liniové stavby
4.přednáška BYT – ČLÁNKY NORMY OSLUNĚNÍ
JUDr. Jana Tkáčiková, PhD..  Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu  Stavební pozemek – pozemek, jeho část nebo soubor pozemků,
STAVEBNICTVÍ Pozemní stavby Zámečnické práce (STA39)
Úspory energie a regenerace
Pozemní stavitelství Typologie Bytové domy Autor: Ing. Šoupal Kamil
Pozemní stavitelství Typologie Rodinné domy Autor: Ing. Šoupal Kamil
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Stavebnictví Název předmětu:Pozemní stavby Název a ID tématu:Výběr staveniště (STA19) Zpracoval: Ing. Josef Šenovský.
STAVEBNICTVÍ Pozemní stavby Terénní a železobetonové schodiště STA30
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
VY_32_INOVACE_36_01 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
STUŽKONOSKAIII - areál asistenční péče Zadání DP 2005.
obytné stavby 1.roč.APS FAST 8. Přednáška TYPOLOGIE BYTOVÉHO DOMU
Pozemní komunikace v intravilánu ČSN „Projektování místních komunikací“, 2006 Změna Z1 – 2010 – Přechody a místa pro přecházení, rozhledové.
Doprava v klídku.
NÁRODNÍ METODIKA VÝPOČTU ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOV
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
NBU2 LS2015 / BYDLENÍ Petr LÉDL KATEDRA ARCHITEKTURY BYTOVÝ DŮM
NBU2A LS2015 / RODINNÉ DOMY Petr LÉDL / Petr ŠIKOLA KATEDRA ARCHITEKTURY KONCEPT A DISPOZICE RODINNÉHO DOMU.
STAVEBNÍ ZÁKON Účinnost k Předpisy Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění zákona č. 68/2007.
Pozemní stavitelství II
Rozdělení pozemních staveb do typologických skupin
Studie: Podnikové domy
Praha 8. září 2015 NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA Žofínské fórum.
Projekt zástavby řadovými rodinnými domky Louny – Hrnčířská ulice Představujeme projekt zástavby lokality ležící východně od historického jádra města Loun.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “technologie“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky.
Obytný soubor Za Školkou
Rekonstrukce bývalé textilní továrny v Hejnicích Ještědská stavební společnost spol. s r.o.
Požární ochrana 2015 BJ13 - Speciální izolace
Ú Z E M N Í S T U D I E Ú V O Z O V Á A K E B Z D I N C E
Projekt zástavby řadovými rodinnými domky Louny – Hrnčířská ulice
UNA – závěrečné shrnutí – příprava ke zkoušce
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Bydlení a DPH.
ZVLÁŠTNÍ PRAVOMOCI STAVEBNÍHO ÚŘADU
Postup při návrhu (výpočtu) schodiště
Autor: Bc. Martin Dědič Vedoucí: doc. Ing. Jaroslav Žák, CSc.
Projekt novostavby zadaného objektu v rozsahu projektu
Plochy a pozemky veřejných prostranství
Ing. Roman Vodný, Ph.D. ředitel odboru územního plánování MMR
Integrovaný plán rozvoje města Opava pro Integrovaný operační program
SP4 - RD STUDIE v ARCHICADU
Ubytovací zařízení Ztz 1.
Stavební právo.
Administrativní budovy
Ateliérová tvorba I. Název projektu : Dům s pečovatelskou službou
Projekt do Ateliérové tvorby I.
Transkript prezentace:

Rodinné domy

Rodinné domy základní charakteristika Stavba pro bydlení, která svým stavebním uspořádáním odpovídá požadavkům na rodinné bydlení a v níž je více než polovina podlahové plochy místností a prostorů určená k bydlení. Rodinný dům může mít nejvýše tři samostatné byty, dvě nadzemní podlaží a jedno podzemní a podkroví

Rodinné domy základní charakteristika Světlá výška obytných místností v rodinném domě a pobytových místností ve stavbě pro rodinnou rekreaci musí být nejméně 2500 mm, v podkroví 2300 mm. V obytných a pobytových místnostech se šikmým stropem musí být nejmenší světlá výška dosažena alespoň nad polovinou podlahové plochy místnosti. Sklon schodišťových ramen hlavních schodišť do obytných podlaží v rodinném domě a ve stavbě pro rodinnou rekreaci nesmí být větší než 35°; nepřesáhne-li konstrukční výška 3000 mm, je možno zvýšit sklon schodišťových ramen až na 41°. V jednom rameni smí být nejvýše 18 schodišťových stupňů. U hlavních schodišť a u chodeb v rodinném domě a ve stavbě pro rodinnou rekreaci musí být nejmenší podchodná výška 2100 mm a nejmenší průchodná šířka 900 mm; u pomocných schodišť je nejmenší průchodná šířka 750 mm.

základní charakteristika Rodinné domy základní charakteristika Pozemky staveb pro bydlení Odstavná a parkovací stání pozemků staveb pro bydlení musejí být umístěna ve skutečné docházkové vzdálenosti do 300 m. Vsakování dešťových vod na pozemcích staveb pro bydlení je splněno, jestliže poměr výměry části pozemku schopné vsakování dešťové vody k celkové výměře pozemku činí v případě samostatně stojícího rodinného domu a stavby pro rodinnou rekreaci nejméně 0,4, řadového rodinného domu a bytového domu 0,3. Na pozemcích staveb pro bydlení lze umístit stavbu bytovného nebo rodinného domu a dále stavby, terénní úpravy a zařízení, nezbytné k bezpečnému užívání pozemků, bezprostředně související a podmiňující bydlení.

základní charakteristika Rodinné domy základní charakteristika Obecné požadavky na umisťování staveb Stavby podle druhu a potřeby se umisťují tak, aby bylo umožněno jejich napojení na sítě technické infrastruktury a pozemní komunikace Stavby se umisťují tak, aby stavba ani její část nepřesahovala na sousední pozemek. Umístěním stavby nebo změnou stavby na hranici pozemků nebo v její bezprostřední blízkosti nesmí být znemožněna zástavba sousedního pozemku. Mimo stavební pozemek lze umístit jen stavby zařízení staveniště a připojení staveb na sítě technické infrastruktury a pozemní komunikace.

základní charakteristika Rodinné domy základní charakteristika Vzájemné odstupy staveb musí splňovat požadavky urbanistické architektonické životního prostředí hygienické veterinární ochrany povrchových a podzemních vod státní památkové péče požární ochrany, bezpečnosti, civilní ochrany požadavky na denní osvětlení a oslunění zachování kvality prostředí.

základní charakteristika Rodinné domy základní charakteristika Vzájemné odstupy staveb Odstupy musí dále umožňovat údržbu staveb a užívání prostoru mezi stavbami pro technická či jiná vybavení a činnosti například technickou infrastrukturu. Je-li mezi rodinnými domy volný prostor, vzdálenost mezi nimi nesmí být menší než 7 m a jejich vzdálenost od společných hranic pozemků nesmí být menší než 2 m. Z důvodu zachování stávajících hodnot zástavby a v souladu s nimi je možno umístit až na hranici pozemku rodinný dům, garáž a další stavby a zařízení související s užíváním rodinného domu. V takovém případě nesmí být ve stěně na hranici pozemku žádné stavební otvory, zejména okna, větrací otvory; musí být zamezeno stékání dešťových vod nebo spadu sněhu ze stavby na sousední pozemek; stavba, její část nesmí přesahovat na sousední pozemek. Vnější hrany pochozí plochy rodinného domu, jako jsou terasa nebo balkon, která je nad přilehlým terénem výše než 2 m, musí být nejméně 3 m od hranice sousedního pozemku. Vzdálenost průčelí budov, v nichž jsou okna obytných místností, musí být nejméně 3 m od okraje vozovky silnice nebo místní komunikace; tento požadavek se neuplatní u budov umísťovaných ve stavebních prolukách řadové zástavby a u budov, jejichž umístění stanoví vydaná územně plánovací dokumentace. Vzájemné odstupy a vzdálenosti se měří na nejkratší spojnici mezi vnějšími povrchy obvodových stěn, balkónů, lodžií, teras, dále od hranic pozemků a okraje vozovky pozemní komunikace.

Rodinné domy typologické druhy rodinných domů rodinný dům izolovaný – samostatně stojící dvojdům řadový dům atriový dům terasový dům

Rodinné domy typologické druhy rodinných domů rodinný dům izolovaný soukromí plocha pozemku orientace ke světovým stranám ekonomie volnost návrhu architektury provozní nároky komunikace a inženýrské sítě

Rodinné domy typologické druhy rodinných domů rodinný dům izolovaný

Rodinné domy typologické druhy rodinných domů rodinný dům izolovaný

Rodinné domy typologické druhy rodinných domů rodinný dům izolovaný

Rodinné domy typologické druhy rodinných domů rodinný dům izolovaný

Rodinné domy typologické druhy rodinných domů rodinný dům izolovaný

typologické druhy rodinných domů rodinný dům izolovaný Rodinné domy typologické druhy rodinných domů rodinný dům izolovaný Rodinný dům Buš, Markéta Cajthamlová

typologické druhy rodinných domů rodinný dům izolovaný Rodinné domy typologické druhy rodinných domů rodinný dům izolovaný Kamil Mrva, RD Dolany

typologické druhy rodinných domů rodinný dům izolovaný Rodinné domy typologické druhy rodinných domů rodinný dům izolovaný Kamil Mrva, RD Dolany

typologické druhy rodinných domů rodinný dům izolovaný Rodinné domy typologické druhy rodinných domů rodinný dům izolovaný Kamil Mrva, RD Dolní Bečva

typologické druhy rodinných domů rodinný dům izolovaný Rodinné domy typologické druhy rodinných domů rodinný dům izolovaný Jan Jehlík, Přerov

typologické druhy rodinných domů rodinný dům izolovaný Rodinné domy typologické druhy rodinných domů rodinný dům izolovaný Jan Jehlík, Přerov

typologické druhy rodinných domů rodinný dům izolovaný Rodinné domy typologické druhy rodinných domů rodinný dům izolovaný Jan Jehlík, Budyně nad Ohří

typologické druhy rodinných domů rodinný dům izolovaný Rodinné domy typologické druhy rodinných domů rodinný dům izolovaný Jan Jehlík, Budyně nad Ohří

Rodinné domy typologické druhy rodinných domů dvojdům využitelnost pozemku plocha pozemku ekonomika rodinného domu provozní nároky volnost návrhu architektury komunikace a inženýrské sítě orientace ke světovým stranám

Rodinné domy typologické druhy rodinných domů dvojdům

Rodinné domy typologické druhy rodinných domů dvojdům

Rodinné domy typologické druhy rodinných domů řadový rodinný dům využitelnost pozemku soukromí ekonomika rodinného domu dispoziční řešení energetická náročnost architektura infrastruktura orientace ke světovým stranám

Rodinné domy typologické druhy rodinných domů řadový rodinný dům

Rodinné domy typologické druhy rodinných domů řadový rodinný dům

Rodinné domy typologické druhy rodinných domů řadový rodinný dům

typologické druhy rodinných domů řadový rodinný dům Rodinné domy typologické druhy rodinných domů řadový rodinný dům Kamil Mrva, Obytný soubor Sl.Ostrava

Rodinné domy typologické druhy rodinných domů terasový rodinný dům využitelnost pozemku soukromí ekonomika domu dispoziční řešení energetická náročnost orientace ke světovým stranám infrastruktura

typologické druhy rodinných domů terasový rodinný dům Rodinné domy typologické druhy rodinných domů terasový rodinný dům Pavel Hnilička, Praha Košíře

typologické druhy rodinných domů terasový rodinný dům Rodinné domy typologické druhy rodinných domů terasový rodinný dům Pavel Hnilička, Praha Košíře

typologické druhy rodinných domů terasový rodinný dům Rodinné domy typologické druhy rodinných domů terasový rodinný dům Pavel Hnilička, Praha Košíře

Rodinné domy typologické druhy rodinných domů atriový rodinný dům využitelnost pozemku soukromí ekonomie energetická náročnost infrastruktura architektura, dispozice

typologické druhy rodinných domů rodinný dům atriový Rodinné domy typologické druhy rodinných domů rodinný dům atriový Rodinný dům EGGO, Ateliér 69

typologické druhy rodinných domů atriový rodinný dům Rodinné domy typologické druhy rodinných domů atriový rodinný dům Ateliér 69, Terasy Unhošť

Rodinné domy typologické druhy rodinných domů atriový rodinný dům

Rodinné domy typologické druhy rodinných domů atriový rodinný dům

typologické druhy rodinných domů obytný soubor Rodinné domy typologické druhy rodinných domů obytný soubor Na Krutci, Praha

typologické druhy rodinných domů obytný soubor Rodinné domy typologické druhy rodinných domů obytný soubor Na Krutci, Praha

typologické druhy rodinných domů Rodinné domy typologické druhy rodinných domů obytný soubor Stará Boleslav

Rodinné domy typologické druhy rodinných domů obytný soubor

Rodinné domy děkuji za pozornost