Metody dozoru Hygiena. Dozor a dohled Kdo vykonává předpoklady dozor orgán státního zdravotního dozoru (Vedoucí KHS, případně jím pověřený pracovník)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obecné požadavky na výstavbu
Advertisements

BEZPEČNOST KRMIV Pojmy
VEŘEJNÁ PODPORA CO LZE A CO NELZE hledání optimálních možností financování zdravotnictví Praha, 24. dubna 2008.
Cíle územního plánování Cílem územního plánování je vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území, spočívající ve vyváženém vztahu podmínek.
Nástroje územního plánování
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
Veřejná správa 5RE901Teorie a management veřejné správy Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání.
Zdravice OS „Veteráni JE CZ“ pro Mezinárodní fórum „DIALOG“ Dalibor Matějů Praha,
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
Veřejná správa – úvod.
MASÉR kvalifikační kurz akreditovaný MZ ČR
Průběh projektu SLIC 2012 Co jsme se dozvěděli? Posouzení psychosociálních rizik Kampaň Evropské inspekce SLIC 2012 PhDr. Ludmila Kožená SZÚ.
MUDr.Dana Kuklová, CSc. Státní zdravotní ústav Praha
Školní stravování (historie a současnost) MUDr. Petr Tláskal, CSc. Ing
PROJEKT R E G M E T TEMPLATE DOPORUČENÍ PRO SPRÁVNOU LEGISLATIVNÍ PRAXI Z HLEDISKA METROLOGIE.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
B i o D a t G r o u p BIOMEDICÍNSKÉ INŽENÝSTVÍ V KONTEXTU NOVÉ LEGISLATIVY Jaromír Cmíral a), Lenka Lhotská b) a) Společnost biomedicínského inženýrství.
Členění a organizace veřejné správy
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov Číslo.
Lohmann & Rauscher Naše zkušenosti s poskytováním ZPP externím dodavatelem (JUDr. Rudolf Vonyš)
Matematické metody v ekonomii (MME)
Ochrana veřejného zdraví ZÁKON č. 258/2000 Sb. Práva a povinnosti osob a výkon státní správy v ochraně veřejného zdraví POJMY Veřejným zdravím je zdravotní.
Prosinec 2007 MUDr. Jana Valjentová a kolektiv Cesty domů
ZÁKON č.17/1992 Sb. o životním prostředí Životním prostředím je vše, co vytváří přirozené podmínky existence organismů včetně člověka a je předpokladem.
Optimální zdravotní péče „HEALTH POLICY “ Jan Hůlek Kardia s.r.o.
Ochrana před neionizujícím zářením PŽP II Teze přednášky Podzim 2009.
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
Legislativa.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:Postřiky proti škůdcům Kód VM:VY_52_INOVACE_64_64 Vzdělávací předmět:Pěstování rostlin Tematická oblast:Škůdci.
Správní dozor Kontrolní činnosti spojené s veřejnou správou:
PRŮMYSLOVÁ ZÓNA nad OEZ Letohrad
MVDr. Lýdia Lánská Čačková
Integrovaná prevence 26. dubna Osnova přednášky úvodní poznámky cíl integrovaného rozhodování principy základní pojmy právní úprava integrované.
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
Možnost kombinace dotací s EPC v rámci OPŽP
Administrativní nástroje, integrovaná prevence, sankční nástroje 11. března 2009.
Organizační zabezpečení práva životního prostředí JUDr. Jana Dudová, Ph.D.
ABSOLVENTSKÁ PRÁCE Název absolventské práce
stavby pro veřejné stravování a cestovní ruch
Novelizace zákona o PO (spalinové cesty) kpt. Mgr. Petr Komínek, DiS. 1.
Systém úřední kontroly v ČR. Úřední kontrola v ČR Úřední kontroly v celém potravinovém řetězci od prvovýroby až po prodej spotřebiteli provádějí příslušné.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Afghánistán. Hlavní město: Kábul Obyvatelstvo: asi 30 milionů Rozdělení: Tádžikové, Paštunové, Uzbeci a Hazárové. Kultura: Mnoho historických památek.
Sociálně právní ochrana dětí Historický vývoj SPO (chudinská péče, sirotčí pokladny, okresní komise pro péči o mládež …) Současná úprava – zákon č. 359/1999.
Evropská integrace RNDr. Oldřich Hájek. Principy a kompetence  Politiky EU se liší v kompetencích členů a EU  Každá politika je řízena principy  Při.
Seminář Svazu měst a obcí České republiky , Praha Úloha architekta při rozvoji města Ing. arch. Marek Janatka, Ph.D.
Porada stavebních úřadů Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Ražba důlních děl pomocí trhací práce
Mgr. Jitka LAŠTOVKOVÁ, Ph.D.
Název projektu: Moderní škola
Podrobnosti na KVS – doc. Manlig, Ing. Zelený, Ing. Vavruška
Interní předpisy hotelu
Hygienické požadavky na dětskou skupinu
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Vytápění Dálkové vytápění
Ing. Roman Vodný, Ph.D. ředitel odboru územního plánování MMR
Gastronomická zařízení - Hygienické zásady
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
Sociální šetření a legislativa
„Take a Breath! – Adaptation Actions to reduce adverse health impacts of air pollution“ „Nadechni se! – Aktivity směřující ke zmírnění zdravotních dopadů.
Závodní preventivní péče
Zaměření a funkce sociálního lékařství (SL)
Obnova veřejné zeleně Libčice nad Vltavou
Základní zákony a instituce ve zdravotnictví
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
KNAUF INSULATION spol. s r. o
ČVUT v PRAZE Fakulta dopravní ÚSTAV LETECKÉ DOPRAVY PROFIL STUDENTA
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Podpora pedagogické praxe u předmětů odborné praxe studentů FZS TUL
Transkript prezentace:

Metody dozoru Hygiena

Dozor a dohled Kdo vykonává předpoklady dozor orgán státního zdravotního dozoru (Vedoucí KHS, případně jím pověřený pracovník) orgán státního zdravotního dozoru (Vedoucí KHS, případně jím pověřený pracovník) - teoretické znalosti, - praktické zkušenosti, - pravomoci dané legislativou (správní řád) dohled pracovně-lékařská péče (ZPP) – dohled nad zdravotním stavem pracovně-lékařská péče (ZPP) – dohled nad zdravotním stavem pověření pracovníci výrobních organizací – dohled nad pracovním prostředím pověření pracovníci výrobních organizací – dohled nad pracovním prostředím pracovníci projekčních a konzultačních organizací – převážně preventivní hygienický dohled pracovníci projekčních a konzultačních organizací – převážně preventivní hygienický dohled - teoretické znalosti - praktické zkušenosti

Ochrana zdraví Cesta ochrany Způsob ochrany Cíl ochrany Pracovní činnost PHD – preventivní hygienický dozor BHD – běžný hygienický dozor Dohled a dozor Člověk – jeho zdravotní stav Pracovně – lékařská péče – pouze dohled

Preventivní hygienický dozor a dohled Průmyslový závod má plochy výrobní, dopravní a skladové. Průmyslový závod má plochy výrobní, dopravní a skladové. Rozmístění zařízení, objektů a úprav na území závodu je často dáno především potřebami výroby. Tato především hospodářská hlediska vedou často k tomu, že nejsou dostatečně respektovány hlediska ochrany veřejného zdraví. V hospodářských úvahách nejsou obvykle dostatečně uvažovány důsledky hygienických nedostatků. Rozmístění zařízení, objektů a úprav na území závodu je často dáno především potřebami výroby. Tato především hospodářská hlediska vedou často k tomu, že nejsou dostatečně respektovány hlediska ochrany veřejného zdraví. V hospodářských úvahách nejsou obvykle dostatečně uvažovány důsledky hygienických nedostatků. Území závodu nemá být přeplněno – místo pro zeleň Území závodu nemá být přeplněno – místo pro zeleň Zařízení a budovy mají být dostatečně vzdáleny, aby se vzájemně neobtěžovaly svou činností Zařízení a budovy mají být dostatečně vzdáleny, aby se vzájemně neobtěžovaly svou činností