Aktivní život s roztroušenou sklerózou

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obsah prezentace Kdo jsme Co je hipoterapie Náš cíl
Advertisements

Ekologická výchova v Zoo Ostrava
KOUS Vysočina, o.s. KOUS je zkratka pro Koordinační uskupení nestátních neziskových organizací, které působí v kraji Vysočina.
Rozvoj péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje Obsah projektu MUDr. Jan Stuchlík Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví.
V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
Skupina osob se zdravotním znevýhodněním
Finanční možností svépomocných skupin
Zvedněte telefon a zavolejte SESTRU V AKCI!
2. Národní konference o doporučených postupech , Olomouc Katalog klinických doporučených postupů – současný stav a možnosti využití Miroslav.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Koncepce péče o staré občany
Pomáháme neziskovkám Významný projekt Olomouckého kraje
1 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační sféry INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační.
Projekt Volunteering. Projekt Volunteering byl založen 14. září 2009 Asociací pro podporu vzdělání jako projekt Univerzitního centra Na Baště, Na Baště.
Prezentace Centra MU pro klinicky orientovaný výzkum kvality života (CEQOL) Marek Blatný PSU AV ČR & PSU FF MU Tomáš Kepák KDO FN Brno & LF MU Brno, 21.
Představení klubu manažerů
ČESKÉ ILCO a CRC duben Sdružení stomiků OstravaOpavaZlínNový Jičín EOA IOA České ILCO Světová asociace Doc. Kleinwächter bývalý prezident Evropská.
Víkend rodin dětí se syndromem Prader-Willi HOTEL PAVLA NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ
ČTK a státní správa komunikace v zájmu veřejnosti.
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví v Moravskoslezském kraji
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Nabídka služeb kariérové poradny ZČU Pavla Hrabačková, 12. –
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Občanské Sdružení EpiStop vytváří platformu pro setkávání, spolupráci a aktivní činnost všech skupin a osob, které mají vztah k lidem s epilepsií (pacientů,
Centrum pro prezentaci kulturního dědictví Národní muzeum Informační portál eMuzeum.
Co by měla splňovat pověřená knihovna (Atest) Pardubice Zlata Houšková.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Co by měla splňovat pověřená knihovna Brno
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI) Registrace 10:00 – 10:15 I. blok 10:15 – 11:00 Jitka Zukalová, MPSV, poradce EURES ČR Obsah: srovnání.
CELOSTÁTNÍ PACIENTSKÉ SETKÁNÍ 31. října 2014 LYMFOM HELP, o.s.
PRORODINNÁ POLITIKA.  Prorodinná politika = souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny. Obecně se jedná o podporu rodin ve výkonu jejich přirozených.
Občanské sdružení rodičů a přátel dětí s handicapem ORION Adresa: Centrum ORION Panská 1493 Rychnov nad Kněžnou Telefon:
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Sdružení Práh Vzniklo v roce 1999 prostřednictvím projektu Matra II – holandského ministerstva zahraničí V roce 2000 členem sdružení se stává Psychiatrická.
Psychologická problematika rodin s dvojčaty a vícerčaty Olomouc PhDr.Petra Tenglerová.
NOVÁ TVÁŘ ÚSTECKÉHO KRAJE TISKOVÁ KONFERENCE Krajský úřad Ústeckého kraje.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
duben 2016 Aktuální příležitosti pro mladé a studenty... (výběr)
KONFERENCE Šance pro děti v ohrožení na Vysočině
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Domov důchodců Dubí, příspěvková organizace Na Výšině 494 a Ruská 130.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
Projekt společenské odpovědnosti („PSO“) Mgr. Pavel Olšovský, KÚ MSK květen 2010.
Domov Sue Ryder, o.p.s. „Šance pro důstojné stáří“ Mgr. Michaela Hronová, Domov Sue Ryder, o.p.s. Michelská 1/7, Praha 4 Tel:
MUZEOEDU.CZ jako společná platforma edukačních pracovníků muzeí a galerií Mgr. Pavla Vykoupilová PERSPEKTIVY ČESKÉ MUZEJNÍ EDUKACE 10. – 11. května 2016.
AKČNÍ POLE SOCIÁLNÍ PRÁCE – VÝCHODISKO I CÍL STUDIA OBORU Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Sdružení mladých sklerotiků Pacientská organizace pro zkvalitnění života s roztroušenou sklerózou.
ČLOVĚK s mentálním postižením Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, o.s. Barbora Uhlířová.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193, Tel.: , Tel.řed./fax: ,
Ministerstvo práce a sociálních věcí, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Transformace a deinstitucionalizace Karel Vít Konference.
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Seminář pro výchovné poradce SŠ
BEZBARIÉROVÉ KNIHOVNY
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Obsah projektu MUDr. Jan Stuchlík
člen Asociace občanských poraden
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Sociálně aktivizační služby
Inkontinence Jeden z nejčastějších zdravotních problémů
Transkript prezentace:

Aktivní život s roztroušenou sklerózou

Možnosti Aktivního života s RS Pacientské a neziskové organizace Internet www.aktivnizivot.cz Projekty Národní den roztroušené sklerózy 50 dní pro RS Další - projekt Sestry v akci - kniha Jak mi ereska změnila život atd

NEZISKOVÉ ORGANIZACE Pacienti s roztroušenou sklerózou mají možnost se sdružovat ve dvou organizacích. Těmi jsou: Unie Roska, web stránky http://www.roska.eu Sdružení SMS, web stránky http://www.klubsms.cz Podporu ve svých projektech mohou najít nejen tyto organizace a jednotlivci, ale i odborníci v oboru: Nadační fond Impuls, web stránky http://multiplesclerosis.cz Podrobnosti o RS může najít laická, ale i odborná veřejnost na www.aktivnizivot.cz  

UNIE ROSKA Vznikla v roce 1992. Navázala na regionální spolky ROSKA, které vznikaly od roku 1983. Unie ROSKA má působnost ve 14 krajích, ve kterých aktivně funguje na 37 samostatných Sdružení ROSKA. Je členem řady mezinár. organizací a institucí zaštiťujících pacienty s RS. Aktivity UNIE ROSKA podrobně představil v odpoledním bloku prezident UNIE ROSKA pan Karel Hrkal.   

Sdružení SMS Sdružení SMS je od roku 2005 registrované občanské sdružení sdružující. Cílem SMS klubu je všemožně zlepšovat podmínky aktivního života mladých sklerotiků.

Nadační fond IMPULS Nadační fond Impuls vznikl v Praze dne 6. dubna 2000. Cílem nadačního fondu je podporovat projekty, které se zabývají léčbou roztroušené sklerózy, včetně rehabilitace, a podílet se na realizaci vědeckých výzkumů a osvětové činnosti, vztahující se k této problematice.

Aktivně s RS díky www.aktivnizivot.cz už od roku 2005

Ryze české webové stránky vycházející z typicky českého prostředí prostředí, plného bariér, ať už těch pevných nebo lidských z míst, která známe, ze zkušeností lidí, které známe s odborníky, kteří mají co k problematice RS říci podporovány grantem společnosti Merck spol. s r. o. , divize Merck Serono

na přípravě stránek se podíleli lidé s RS a lékaři na přípravě stránek se podíleli lidé s RS a lékaři buď svými texty, nápady, radami jak stránky rozšířit o důležité informace pro „ereskáře“, tak v neposlední řadě svými fotografiemi (ať už jako autoři či osoby na fotografiích)

Aktivnizivot.cz nenabízí jen suché informace o RS, ale přináší informace o všem, co s RS souvisí!

ROZTROUŠENÁ SKLERÓZA Podrobný popis toho, co se skrývá pod názvem RS. CO JE TO roztroušená skleróza Co je klinicky izolovaný syndrom (CIS) LÉČBA roztroušené sklerózy Roztroušená skleróza VE SVĚTĚ Roztroušená skleróza v ČR HISTORIE roztroušené sklerózy RS na Slovensku

AKTIVNÍ ŽIVOT Témata zaměřená přímo na nemocné s RS. Umožňují každému z návštěvníků připsat svoji osobní zkušenost s danou problematikou. ŽIVOT S ROZTROUŠENOU SKLERÓZOU SOCIÁLNÍ PORADENSTVÍ VÝLETY BEZ BARIÉR CO SE DĚJE V REGIONECH VAŠE PŘÍBĚHY    

AKTIVNÍ ŽIVOT ŽIVOT S ROZTROUŠENOU SKLERÓZOU DEVICOVA CHOROBA     DEVICOVA CHOROBA EPILEPSIE DOVOLENÁ GENETIKA INFEKCE LÁZNĚ LEGISLATIVA MARIHUANA MENOPAUZ A NÁVŠTĚVA LÉKAŘE OČKOVÁNÍ OČNÍ PŘÍZNAKY PORUCHY NÁLADY POVOLÁNÍ PSYCHIKA REHABILITACE REKONDICE RODINA

AKTIVNÍ ŽIVOT ŽIVOT S ROZTROUŠENOU SKLERÓZOU SEXUALITA SPORT     SEXUALITA SPORT TĚHOTENSTVÍ UROLOGIE UMĚNÍ VÝŽIVA

AKTIVNÍ ŽIVOT VÝLETY BEZ BARIÉR Informace o místech a projektech, které jsou způsobeny osobám ze zdravotním znevýhodněním     Divadla Knihovny Ubytování bez bariér Stanice ČD s plošinami Po regionech na vozíčku Hrady a zámky bez bariér Rozhledny a výhledy Akvaparky v Česku Přírodní koupaliště Moravské vinařské stezky

RS V REGIONECH regionální mapy se souhrnem všech kontaktů, které jsou zveřejněny na webových stránkách

PROJEKTY PRO NÁS Informace o projektech zaměřených na osoby s RS 50 dní pro roztroušenou sklerózu RS seriál na Rádiu Classic FM Cesta za duhou Doprava vozíčkářů v ČR MS centrum ROSKA BRNO MS centrum ROSKA OSTRAVA MS centrum ROSKA PRAHA Uroprojekt a další…

nabízí stále měnící se a živá témata z web stránek VÁŠ WEB ŽIVĚ nabízí stále měnící se a živá témata z web stránek     Aktuality - přehled akcí a zajímavostí souvisejících s RS Odkazy obecné - na další webové stránky v ČR i ve světě k RS Odkazy pro osoby s omezenou pohyblivostí Dotazy na odborníka - neveřejná část webových stránek. Na základě emailu probíhá osobní poradna neurologa, psychologa, urologa, fyzioterapeuta, sociálně-právního odborníka.

Vyhledávání na základě klíčového slova Ankety Dotazy na odborníky Přehled MS center Pacientské organizace Odborná literatura Cesta za duhou

AKTUÁLNĚ Několikrát týdně vkládány aktuality, přehled akcí a zajímavostí souvisejících s RS. Umístěno na hlavní straně.

NÁŠ TIP Rychlá nabídka, tipy na zajímavé projekty, odkazy z www.aktivnizivot.cz

VYBRANÉ PROJEKTY

Národní den roztroušené sklerózy 25. červen „Místo pro kvalitní život s roztroušenou sklerózou“ Jedná se o pravidelnou konferenci s místem konání v Praze. Konference je určena pro pacienty s RS a jejich rodinné příslušníky. Témata konference jsou zaměřena na aktuální témata v léčbě, péči, legislativě. Dny otevřených dveří v regionálních pac. organizacích Regionální semináře pro pacienty s RS

50 dní pro roztroušenou sklerózu Na popud pacientských organizací vznikl před 6 lety projekt „50 dní pro roztroušenou sklerózu“. Výstava děl pacientů s RS Cesta za duhou (Národní muzeum, Národní galerie, Galerie VZP…, letos v Národní technické knihovně v pražských Dejvicích) Konference pro rodinné příslušníky a rada dalších aktivit….

Sestry v akci Od 9. března 2009 mohou lidé s diagnózou roztroušené sklerózy využít služeb „Sester v akci“. Cílem projektu "Sestry v akci" je prostřednictvím odborných sester, které běžně pracují na MS centrech po celé České republice, přinést odpolední a podvečerní konzultační servis, po telefonu, týkající se roztroušené sklerózy a všem aspektům s RS spojených.

Jak mi ereska změnila život kniha 17 příběhů lidí s RS, kterou vydal Nadační fond pro podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením Knihu si lze pořídit osobně v odborných MS centrech, RS pacient. organizacích či v NFOZP a to za dobrovolný příspěvek v minimální výši 50,– Kč. Podrobnosti najdete na www.roska.eu, www.nfozp.cz a www.aktivnizivot.cz

Děkuji za pozornost! Hana Potměšilová E-mail: potmesilova@nfozp.cz