Opava 14. 2. 2008 Modulární systém studijních programů na vysokých školách v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Znalostní zázemí organizace
Advertisements

Proč studovat na Vysoké škole Karla Engliše?
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO
Tento materiál vznikl jako součást projektu In-TECH 2, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Projekt In-TECH 2 Ivan.
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax:
Odbor Evropských programů1 Priorita 3 OP RLZ Rozvoj celoživotního učení Opatření 3.2 Podpora terciárního vzdělávání, výzkumu a vývoje PhDr. Kateřina Pösingerová,
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
Výsledky průzkumu a náměty pro inovaci předmětu FINANCE Doc. Ing. Mária Režňáková, CSc.
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Pořádání odborných konferencí Tomáš Sochor Katedra informatiky a počítačů Ostravská univerzita Systém dalšího vzdělávání pracovníků.
Studijní programy a LMS František Koliba Petr Korviny Katedra Informatiky OPF v Karviné SU v Opavě
Představení projektu Rozvoj kompetencí managementu a pracovníků VŠ MSK (s podporou ICT), CZ.1.07/2.2.00/ Prezentace projektu na společném.
O fakultě... Fakulta vznikla 1. ledna 1991 rozdělením Fakulty strojní a elektrotechnické na dvě samostatné fakulty. Fakulta elektrotechniky a informatiky.
© Moravskoslezský kraj DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Spolupráce veřejné správy s podniky.
Magisterský obor Ekonomika a řízení elektrotechniky a energetiky.
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
Inovace akreditovaného studijního programu VŠP, a.s. do modulárního členění CZ.1.07/2.2.00/ Konference CZ.1.07/2.2.00/
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Univerzita Karlova v Praze Filozofická fakulta
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Role vysokoškolského pedagoga ve WBL PaedDr.Vanda Hájková, Ph.D
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
Mendelova univerzita v Brně (P 2) MENDELU
Příprava odborníků pro oblast inovačního podnikání Pavel Švejda Asociace inovačního podnikání ČR Seminář Inovační potenciál ČR, AIP ČR.
B2 – Analýza požadavků a jejich zajištění Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace.
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU Výsledky řešení: Ostrava doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Zvýšení vědeckovýzkumného potenciálu pracovníků a studentů technických vysokých škol v oblasti dopravy a nových dopravních technologií Registrační číslo:
Modulární systém výuky na VŠP, a.s. CÍL = kvalitní, evropské a moderní studijní programy a obory Renáta Nešporková.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Bakalářský obor STM-ECTS Manažerská informatika. Vidíte své budoucí uplatnění spíše v managementu a řízení, než v čistě inženýrské/technické pozici? Chcete.
Opava Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
Příprava odborníků pro oblast inovačního podnikání; vysoké školy a inovace Pavel Švejda Asociace inovačního podnikání ČR INOVACE 2007 Plenární sekce 4.
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
Stručná prezentace Vysoké školy sociálně-správní v Havířově.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
2009 STUDIJNÍ PROGRAM: Ekonomika a management STUDIJNÍ OBOR: PRŮMYSLOVÉ INŽENÝRSTVÍ Ústav průmyslového inženýrství a informačních systémů doc. Ing. David.
Praha, prosinec 2009SPAV - diseminační seminář1 Strukturované studium Projekt „Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky a dalšími.
Systém dílčích kvalifikací - cesta k výučnímu listu Střední odborná škola a Střední odborné učiliště technické, Třemošnice, Sportovní 322.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1 Název projektu: Tvorba modulárního systému udělování zápočtů v bakalářském studiu za účelem motivace studenta formou.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Inovace dopravních a strojírenských vzdělávacích programů na VOŠ, SPŠ automobilní a technické v Českých Budějovicích Dr. Jiří Ludačka.
Příjemce Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava
Ostravská univerzita (1991 → )
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Transkript prezentace:

Opava Modulární systém studijních programů na vysokých školách v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo projektu CZ / / –

Opava Cíl projektu Vytvoření modulárního systému studijních programů a jeho realizace na vysokých školách v MSK. V projektu je podporováno vzdělávání studentů vysokých škol v souladu s potřebou nových kvalifikací lidí a jejich budoucí adaptability na nově vznikající požadavky trhu práce. Důraz je kladen na udržení vzdělaných lidí v regionu a jejich vzdělávání směrem k možnosti jejich pracovního uplatnění v regionu. Cílovou skupinou budou studenti bakalářských a magisterských programů vysokých škol MSK. Systém bude vytvářen současně na OÚ, VŠB – TU a SU.

Opava Reálizátoři Ostravská univerzita v Ostravě – žadatel (prof. Močkoř) Ostravská univerzita v Ostravě – žadatel (prof. Močkoř) Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava – partner (prof. Noskievič ) Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava – partner (prof. Noskievič ) Slezská univerzita v Opavě – partner (doc. Koliba) Slezská univerzita v Opavě – partner (doc. Koliba)

Opava Aktivity projektu Zpracování koncepce modulárního systému vzdělávání Zpracování koncepce modulárního systému vzdělávání Řízení realizace modulárního systému programů Řízení realizace modulárního systému programů Proškolení managementu vysokých škol v oblasti modulárních programů Proškolení managementu vysokých škol v oblasti modulárních programů Zpracování projektů modifikace studijních informačních systémů Zpracování projektů modifikace studijních informačních systémů

Opava Aktivity projektu Identifikace modulů pro ověřovací běh Identifikace modulů pro ověřovací běh Zpracování projektů jednotlivých modulů Zpracování projektů jednotlivých modulů Vytvoření studijních opor pro kursy v modulech Vytvoření studijních opor pro kursy v modulech Převod studijních opor do e-learningu Převod studijních opor do e-learningu Zřízení www stránek s nabídkou modulárních programů a popisem jejich realizace Zřízení www stránek s nabídkou modulárních programů a popisem jejich realizace

Opava Aktivity projektu Průzkum zájmu a zápis studentů do jednotlivých modulů a jejich kursů Průzkum zájmu a zápis studentů do jednotlivých modulů a jejich kursů Realizace pilotního běhu modulárních programů pro vybranou skupinu studentů Realizace pilotního běhu modulárních programů pro vybranou skupinu studentů Uspořádání a realizace konference Modulární studijní programy a jejich realizace Uspořádání a realizace konference Modulární studijní programy a jejich realizace  “

Opava Seznam modulů garantovaných OU TRÉNINK SOCIÁLNÍCH A MANŽERSKÝCH KOMPETENCÍ TRÉNINK SOCIÁLNÍCH A MANŽERSKÝCH KOMPETENCÍ - Sociální kompetence I. Vybrané aspekty psychologie osobnosti - Sociální kompetence II. Vybrané aspekty sociální psychologie - Manažerské kompetence I. Selfmanagement - Manažerské kompetence II. Interpersonální kompetence manažera - Jednání a vyjednávání

Opava Seznam modulů garantovaných OU PRŮMYSLOVÝ DESIGN PRŮMYSLOVÝ DESIGN - Počítačová grafika - Dějiny designu - Kresba a modelování - Průmyslový design - Ergonomie

Opava Seznam modulů garantovaných SU MUZEJNICTVÍ MUZEJNICTVÍ - Muzejnictví - Sbírková a prezentační činnost - Údržba a konzervace technických památek - Technické a kulturní památky - Systémová dokumentace sbírek

Opava Seznam modulů garantovaných VSB - TU ZÁKLADY PODNIKÁNÍ ZÁKLADY PODNIKÁNÍ - Obchodní právo - Podniková ekonomika - Management - Marketing - Účetnictví

Opava Seznam modulů garantovaných VSB - TU OCHRANA OSOBNOSTI A MAJETKU OCHRANA OSOBNOSTI A MAJETKU - Ochrana osobnosti - Ochrana majetku - Trestní právo - Právo duševního vlastnictví - Ústavní a mezinárodní ochrana člověka

Opava Poslední etapa řešení Dokončení výuky modulů na jednotlivých VŠ, Dokončení výuky modulů na jednotlivých VŠ, Konference Modulární systémy ve vysokoškolském studiu, Konference Modulární systémy ve vysokoškolském studiu, Zajištění udržitelnosti. Zajištění udržitelnosti.

Opava Konference (15. května – VŠB aula) modulární struktury v koncepci vysokoškolské výuky, modulární struktury v koncepci vysokoškolské výuky, zkušenosti s realizací modulárních struktur v rámci akreditovaných studijních programů, zkušenosti s realizací modulárních struktur v rámci akreditovaných studijních programů, vzájemné využívání modulárních struktur různými vysokými školami, vzájemné využívání modulárních struktur různými vysokými školami, integrace modulárních struktur do modelu ECTS, integrace modulárních struktur do modelu ECTS, studijní programy a obory postavené na modulárních strukturách, studijní programy a obory postavené na modulárních strukturách, modifikace studijních předpisů ve vazbě na realizaci modulárních struktur modifikace studijních předpisů ve vazbě na realizaci modulárních struktur

Opava Děkuji za pozornost