HISTORIE HOKEJE U NÁS.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
O Radobýlu Sídlo: CF Radobýl Litoměřice o.s., Lidická 12, Litoměřice Web: Rok založení: 1991 Klubové barvy: oranžová, černá, zelená.
Advertisements

Fotbal Kopaná Fočus.
OLYMPIÁDA V DĚJINÁCH.
Historie zimních olympijských her!!
Seznam sportů Seznam sportů Alpské lyžování (10) Alpské lyžování (10)Alpské lyžováníAlpské lyžování Biatlon (10) Biatlon (10) Biatlon Biatlon Boby (3)
BASKETBAL II..
Nejúspěšnější českou rychlobruslařkou Olympijskou vítězkou na metrů Mistryní světa i Evropy Vítězkou světového poháru Držitelkou několika světových.
LIBOROVAČKA MS 2006 Riga, Latvija
Jan Zrůbecký 1IT NĚKOLIK ÚDAJŮ  Rok založení: 1903  Poslední mistrovské tituly: , a  Již od roku 1951nechybí.
Emil Zátopek.
ATLETIKA - CHŮZE.
JÍZDA V BOULÍCH.
SKIKROS. CO TO JE Skikros je poměrně mladá disciplína akrobatického lyžování, při níž několik lyžařů zároveň sjíždí trať s umělými překážkami vytýčenou.
..Nejrychlejší kolektivní hra na světě..
SKOKY NA LYŽÍCH.
NEJSLAVNĚJŠÍ SJEZDAŘI
Valuch Honza8.A. Když se ve Spojených státech řekne „MJ“, každé malé dítě ví, co tato zkratka znamená. Michael Jordan je v současnosti největší ikonou.
SVĚTOVÝ POHÁR V ALPSKÉM LYŽOVÁNÍ
JARMILA KRATOCHVÍLOVÁ
olympijský vítěz mistr světa mistr Evropy
Válka Autor: Boris Zagora Prezentace: 2.světová válka Datum:
Ivo viktor. Kdo to je? (* 21. května 1942, Křelov) je bývalý československý fotbalista, dnes již legendární československý fotbalový brankář a současnýtrenér.
HOKEJOVÁ SOUČASNOST U NÁS
ATLETIKA 2.
Je kolektivní halový sport…
Florbal.
NEJLEPŠÍ SDRUŽENÁŘI. HISTORIE Mezi nejslavnější závodníky je možné zařadit především olympijské vítěze a mistry světa, kterými jsou Anssi Koivuranta (FIN),
RYCHLOBRUSLENÍ.
DÁLKOVÉ BĚHY.
SHORT TRACK.
* 30. června 1981 – Jablonec nad Nisou je česká oštěpařka, světová rekordmanka, olympijská vítězka a držitelka světového rekordu v hodu oštěpem (výkon.
Alexander Ovechkin Navrátil Filip 8.A.
HÁZENÁ 2.
HISTORIE LEDNÍHO HOKEJE
NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ KRASOBRUSLAŘI
HISTORIE PLÁŽOVÉHO VOLEJBALU. Začátky První zmínky jsou z 20. let 20. století z USA První turnaj se uskutečnil v roce 1920 v americké Santa Monice V Evropě.
ATLETIKA.
SYNCHRONIZOVANÉ PLAVÁNÍ
LEDNÍ HOKEJ NA OLYMPIJSKÝCH HRÁCH
Zimní olympijské hry 2010 Vancouver.
CURLING.
SEVERSKÁ KOMBINACE.
BOBY.
NEJLEPŠÍ SJEZDAŘKY.
NEJLEPŠÍ SKOKANI NA LYŽÍCH
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
MISTROVSTVÍ SVĚTA V HOKEJI
HOKEJ V EVROPĚ, KHL.
Lední hokej Je kolektivní hra. Jde o jeden z nejrychlejších sportů na světě. Hraje se na 3 třetiny po 20 minutách. Na hru dohlížejí 2 hlavní rozhodčí.
HISTORIE - DATA 1840 První fotbalová pravidla
FLORBALOVÝ TURNAJ 1. ROČNÍK V letošním roce 1. dubna se uskutečnil v naší škole první ročník florbalového turnaje. Zápasů se zúčastnila 4 družstva žáků.
Základní škola a mateřská škola Damníkov NAŠE MODERNÍ ŠKOLA Základní škola a mateřská škola Damníkov NAŠE MODERNÍ ŠKOLA Reg. č. CZ.1.07/1.4.00/
Anotace: Anotace Materiál slouží k procvičování čtenářské gramotnosti-porozumění čtenému textu, přemýšlení o něm, vyhledávání informací. Metodický pokyn.
Vancouver je daleko! Věřte mi jsem divák ! O MĚSTĚ VANCOUVER Vancouver se nachází v Kanadě a je.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 Badminton CLICK.
ÚSPĚCHY ČESKÝCH A ČESKOSLOVENSKÝCH SPORTOVCŮ - FOTBAL.
Lední hokej Doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc. Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii, reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
Největší úspěchy v historii československého a českého fotbalu
Ivo KOBLASA Projekt 23letého paralympijského reprezentanta, vicemistra světa, mistra ČR OD RIO DE JANEIRA PO TOKIO „Za 4 roky, při Paralympic.
České hokejové zlato v Naganu 1998
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
VÝVOJ OLYMPIJSKÝCH HER
Hokej Patrik Bařica 5.B.
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
České hokejové zlato v Naganu 1998
Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov
Název školy: ZŠ a MŠ Zvole Autor: Mgr. Lucie Strejcová
Basketbal – charakteristika, historie, pravidla
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
Transkript prezentace:

HISTORIE HOKEJE U NÁS

HISTORIE I. Čechy se staly v roce 1908 spoluzakladateli Mezinárodní federace ledního hokeje LIHG, později IIHF V roce 1909 se Češi zúčastnili v Chamonix mezinárodního turnaje; sehráli zde první mezistátní zápas s Francií a prohráli 1 : 8 V roce 1911 se na 2. ME stali čeští hokejisté mistry Evropy

HISTORIE II. V roce 1918 vznikl Československý hokejový svaz V roce 1932 začal fungovat 1. zimní stadion v Čechách – v Praze na Štvanici V roce 1933 jsme pořádali poprvé MS a skončili na něm třetí V poválečných letech jsme pořádali MS hned v roce 1947 a stali se slavně mistry světa, což jsme zopakovali v roce 1949

HISTORIE III. Získat titul mistra světa se československým a českým hokejistům podařilo celkově 12x Zlaté medaile z mistrovství světa jsme získávali vždy v určitých údobích, prvním zlatým obdobím byla 70. léta minulého století, kdy jsme získali tituly v letech 1972, 1976 a 1977 Další tituly jsme získali v letech 1985, 1996, 1999, 2000, 2001, 2005 a 2010

HISTORIE IV. Jedním z nejslavnějších okamžiků v hokejové historii byl výkon na 1. Kanadském poháru V roce 1976 uspořádala Kanada turnaj bez LIHG na svém území a pozvala 4 tehdy nejlepší celky z Evropy – ČSSR, SSSR, Švédsko a Finsko. 6. účastníkem bylo USA Hrálo se systémem každý s každým a našim reprezentantům se podařilo porazit v utkání ve skupině domácí Kanadu se všemi nejlepšími profesionály 1 : 0

HISTORIE V. Ve finále jsme pak sice s domácím výběrem 2x prohráli, ale naši hráči si získali velký respekt u zámořských hokejistů i médií Asi největším úspěchem se stalo vítězství v turnaji století na olympijských hrách v Naganu 1998 Zámořská NHL přerušila soutěž, aby se OH mohli zúčastnit všichni nejlepší hokejisté světa

HISTORIE VI. Český tým byl zpočátku poněkud podceňovaný, ale ve chvíli, kdy ve vyřazovací fázi vyhrál nad výborným týmem USA a postoupil do bojů o medaile, názory se začaly měnit V semifinále jsme porazili favorita největšího – tým Kanady se všemi hvězdami a postoupili do boje o zlatou olympijskou medaili

HISTORIE VII. Ve finále jsme slavně porazili 1 : 0 Rusko a získali titul olympijských vítězů v nejkvalitnějším turnaji světové historie.

Konec prezentace