Povrchová modifikace materiálů vodivými polymery Поверхностная модификация материалов проводящими полимерами Návrh projektu dvoustranné spolupráce v rámci.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Čím věda přispívá společnosti Václav Pačes Akademie věd ČR.
Advertisements

Fakulta chemické technologie
19 – 20 století.  Byl to vynikající fyzikální chemik  Narodil se v Praze v rodině profesora práv  Studoval na gymnáziu v Praze (zajímaly ho především.
Bibliotheca academica , Ostrava EIZ na VŠ po roce 2008 – koordinace a spolupráce Barbora Ramajzlová
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
J. Tuzar1 PROFIL FIRMY J. Tuzar2 Historie - Tradice r zavedení výroby v POLDI Kladno a.s. –materiálová základna –znalost.
České vysoké učení technické v Praze
Velké infrastruktury pro výzkum, vývoj a inovace
SVOČ na Přírodovědecké fakultě OU Studentská vědecká a odborná činnost (SVOČ) je soutěž pro vysokoškolské studenty, kteří mají v jejím rámci.
Per Aspera ad Astra „Přes překážky ke hvězdám“ Letní škola mladých vědců, Říčky v Orlických horách – srpen 2010.
Nekovy – Uhlík C VY_32_INOVACE_G3 - 18
Mapa České republiky Univerzita Karlova / Charles University (Praha, Plzeň, Hradec Králové) Jazykové kurzy – 1 rok – placené (po nich vstup.
Vědecká spolupráce se zeměmi mimo EU Vladislav Čadil, Daniel Frank, Miloš Chvojka, Zdeněk Kučera, Michal Pazour, Tomáš Vondrák.
OBLAST 1: KOOPERACE VE VÝZKUMU A VÝVOJI Marek Junek Filozofická fakulta Univerzity Karlovy v Praze EVROPSKÁ KULTURNÍ STEZKA SV. CYRILA A METODĚJE.
Nanočástice – jejich vliv na lidský organismus
Asociace energetického a elektrotechnického vzdělávání.
BIOCEV Biotechnologické a biomedicínské centrum Akademie věd a Univerzity Karlovy.
π - konjugované polymery
Elektrické vlastnosti textilií
O nás –Tradiční a nejstarší ústav Fakulty technologické (1969) –Výzkum, vývoj a inovace v oblasti plastů a kaučuků –Vzdělávání v polymerech na všech úrovních.
Pořádání odborných konferencí Tomáš Sochor Katedra informatiky a počítačů Ostravská univerzita Systém dalšího vzdělávání pracovníků.
Fyzikou a chemií k technice
BARRANDE ( ) Odpovědný řešitel: HERDER Stephane
CEITEC BRNO | ČESKÁ REPUBLIKA středoevropský technologický institut /central european institute of technology – ceitec/ vzdělávání, výzkum.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Nové objevy v moldanubiku Českého masivu KONTAKT/AKTION
Projekt CZ / /0052 Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání.
Projekt Enterprise Europe Network Technologické centrum AV ČR Kouty nad Desnou APROCHEM2013, OZE2013, ODPADOVÉ FÓRUM
Nanotechnologie Nanotechnologie je rozvíjející se obor výzkumu a vývoje zaměřený na řízení struktury materiálů v nanorozměrech (0,1 až 100 nm, alespoň.
XXXVI. zasedání Akademického sněmu AV ČR 22. dubna 2010 Jiří Drahoš předseda Akademie věd ČR
ČESKÉ CENTRUM PRO MOBILITU STŘEDISKO SPOLEČNÝCH ČINNOSTÍ AKADEMIE VĚD ČESKÉ REPUBLIKY v.v.i. Robert HrubýJindra Emmerová Kateřina Hošková.
1 Výzkum, vývoj a inovace v ČR a ve světě Karel Šperlink, AIP ČR Praha, INOVACE 2011.
Strukturní analýza proteinů pomocí rentgenové difrakce
CERN a Česká republika. Spolupráce českých fyziků s CERN se datuje od počátku 60. let 20. století, tehdy převážně na úrovni individuálních kontaktů.
Vybrané statistické údaje zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Vybrané statistické údaje zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
UHLÍK Mgr. Jitka Vojáčková.
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Hodnocení akademického roku Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO.
Uhlíkové nanostruktury
Technická univerzita v Liberci LIBEREC I Studentská 2 Inovace vzdělávání v oboru čeština jako druhý jazyk (CZ.1.07/2.2.00/ ) podpořeného z.
K vývoji aktivit v organizaci výzkumu se zaměřením na hodnocení výsledků Odborná skupina Organizace výzkumu ČFS JČMF Akademické fórum XI – 11. březen 2010.
Univerzita Karlova v Praze, Přírodovědecká fakulta.
ČESKO - AMERICKÁ SPOLUPRÁCE V RÁMCI MEZIVLÁDNÍ DOHODY O VTS MEZI ČR A USA.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_32_15 Název materiáluObsah, rozdělení.
1 Doc. Ing. Zdeněk Sofer, Ph.D. VŠCHT Praha Ústav anorganické chemie Hydrogenovaný grafen - grafan
Představení Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Slezské university v Opavě Michal Tvrdoň – proděkan pro vědu a výzkum Zasedání Vědecké rady SU OPF.
Elektroerozívní metody obrábění. jev založený na odebírání částic povrchových vrstev materiálů úběr materiálu je vyvolán periodicky se opakujícími elektrickými.
OKO pro výzkum nových technologií Pracovní setkání inovačních firem Konsorcium: BIC Brno, spol. s r.o. Grantika CS, a.s. Regionální poradenská agentura,
1. lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Praze špičková, otevřená, přátelská.
1 Hydrogenace grafenu pomocí Clemmensenovy redukce Alena Libánská a kol Vysoká škola chemicko – technologická v Praze Ústav anorganické chemie.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Rusek. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
Katedra sociální práce a sociální politiky Katedra sociální práce a sociální politiky.
Grafen –materiál Budoucnosti
Informační zdroje pro STM
Černé zlato. Černé zlato Ropa (též (surová) nafta, zemní olej, černé zlato) je hnědá hořlavá kapalina tvořená směsí uhlovodíků, především alkanů.
Spolupráce Akademie věd ČR a Technologického centra AV ČR
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
KLÍČOVÁ ROLE VODY V CHYTRÝCH BIOAKTIVNÍCH POLYMERNÍCH SYSTÉMECH TERMO-RESPONZIVNÍHO CHARAKTERU Miloslav Milichovský.
Vedoucí priority: Prof. RNDr Jaroslav Drobník
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Národní programy VaV v gesci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy 28. června 2007.
I. Dvořák Zahajovací setkání
EURATOM: základ evropské spolupráce
Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
Přírodovědecká fakulta UJEP
Studijní obor Fyzioterapie
Transkript prezentace:

Povrchová modifikace materiálů vodivými polymery Поверхностная модификация материалов проводящими полимерами Návrh projektu dvoustranné spolupráce v rámci programu KONTAKT (MŠMT)

Řešitelé projektu Na české straně: Dr. Jaroslav Stejskal, Ústav makromolekulární chemie, Akademie věd České republiky, Praha 6 Na ruské straně : Dr. Irina Sapurina, Ústav makromolekulární látek, Ruská akademie věd, St. Petersburg

Cíle projektu I Vývoj nových materiálů obsahujících vodivé polymery a povrchová modifikace různých látek vodivými polymery Vývoj nových materiálů obsahujících vodivé polymery a povrchová modifikace různých látek vodivými polymery Typický vodivý polymer, polyanilin Uhlíkové nanotrubky pokryté polyanilinem

Cíle projektu II Příprava nanostruktur vodivých polymerů Příprava nanostruktur vodivých polymerů Polyanilinové nanotrubky

Cíle projektu III Rozvoj vodivých polymerů Rozvoj vodivých polymerů –Nové metody přípravy –Nové kombinace s jinými materiály (např. se dřevem, ferrity, grafitem, polymery, apod.) Struktura dřeva pokrytého polyanilinem po shoření

Vědecká výchova Dvě ruské doktorandky: Dvě ruské doktorandky: Studium : Přírodovědecká fakulta Univerzity Karlovy Školící pracoviště: Ústav makromolekulární chemie AV ČR Natalia BLINOVA Elena KONYUSHENKO

Vývoj aplikací v rámci projektu palivové články (membrány i elektrody) palivové články (membrány i elektrody) antikorosní ochrana kovů antikorosní ochrana kovů snižování hořlavosti materiálů snižování hořlavosti materiálů vodivé polymery v medicíně vodivé polymery v medicíně nové magnetické materiály nové magnetické materiály …