Stipendijní politika Přírodovědecké fakulty Opatření děkana č. 2/2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Stipendijní programy na LF MU
Advertisements

Financování vysokých škol
Přijímací řízení.
INOVACE STUDIJNÍHO PROGRAMU FARMACIE NA FAF UK. Základní údaje o projektu Název projektuInovace studijního programu Farmacie na Farmaceutické fakultě.
Stipendia. 2 Legislativní rámec Zákon o vysokých školách (§ 91) Stipendijní řád Směrnice Upa č. 6/2013 Pravidla pro přiznávání a výplatu stipendií.
Prospěchové stipendium Mají na něj nárok pouze prezenční studenti Vyplácí se zpětně každý rok (výše je cca kč) po jednotlivých oborech 10% studentů.
1 Poplatky spojené se studiem a stipendia (nejen) na MU.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 20. zasedání předsednictva RVŠ, 30. října 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
S TIPENDIJNÍ PROGRAMY P D F MU. A SISTENTSKÉ ODBORNÉ ČINNOSTI NA KATEDRÁCH rozvoj odborných kompetencí studenta, které jsou součástí teoretického, ale.
Příprava novely Sněm Rady vysokých škol.
Situace vysokých škol v České republice Panelová diskuse: „Je naše vysoké školství českým národním zájmem?“ Jana Mačáková Univerzita Palackého v Olomouci.
Akademická informační agentura Informace o možnostech studia v zahraničí.
ZAHÁJENÍ DOKTORSKÝCH STUDIÍ 2011/2012
Příjmy rozpočtu UP  příspěvek ze státního rozpočtu na vzdělávací a vědeckou, výzkumnou, vývojovou, uměleckou nebo další tvůrčí činnost,  dotace ze státního.
Bezpečně studiem Vlasta a Vašek Studentští poradci MASARYKOVA UNIVERZITA.
Sněm Rady vysokých škol1 Rozpočet vysokých škol v roce 2007.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
EKONOMICKÉ INFORMACE pro jednání Předsednictva RVŠ 23. ledna 2014 Lenka Valová.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 9. sněm RVŠ, 20. listopadu 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
P RVŠ1 Zhodnocení činnosti Předsednictva RVŠ v r
1 Poplatky spojené se studiem a stipendia (nejen) na MU.
Sněm Rady vysokých škol1 ROZPOČET vysokých škol v roce 2005.
Plénum ČKR1 Priority RVŠ Teze programového prohlášení Rady vysokých škol.
Sněm Rady vysokých škol1 Informace o financování vysokých škol v roce 2007.
Terciární vzdělávání.
Sněm RVŠ1 2. zasedání sněmu Rady vysokých škol 18. května 2006.
Analýza stipendií v r Stipendijní politika MU - seminář
Koordinátoři Fakulty elektrotechnické Západočeské univerzity.
Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a kariérového poradenství Adresa: Jungmannova.
Terciární vzdělávání Přednáška do předmětu Ekonomika školství
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Legislativa..(zákon o vysokých školách, školský zákon), vnitřní.
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
Stipendijní pobyty. Erasmus Mundus Co je to program Erasmus Mundus? Erasmus Mundus ( ) je program zaměřený na podporu spolupráce a mobility v.
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
Vědecká prezentace v botanice a zoologii Eva Řehulková.
Fakulta sociálních studií Stipendijní systém
Terciárne vzdelávanie 8. listopadu 2004 KVE Prednáška č. 6.
Koordinátoři Fakulty elektrotechnické Západočeské univerzity.
Stipendijní programy FSpS Ladislav Bedřich. … kteří se podílí na přípravě projektů, grantů a jiných podkladů, vyžadující tvůrčí přístup a nebo za dosažení.
1 Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti pro oblast vysokých škol pro rok.
INOVACE STUDIJNÍHO PROGRAMU FARMACIE NA FAF UK. Základní údaje o projektu Název projektuInovace studijního programu Farmacie na Farmaceutické fakultě.
Výroční zpráva o hospodaření UTB za rok Výroční zpráva o hospodaření zasedání AS Hospodářský výsledek UTB 2012 Hlavní činnost v.
Setkání s doktorandy Setkání s doktorandy
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Stipendia a poplatky Pavel Buriánek Kateřina Hovorková Univerzita Karlova v Praze.
1 LETNÍ ŠKOLA MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ – SUPMAT - Podpora vzdělávání pracovníků center pokročilých stavebních materiálů (CZ.1.07/2.3.00/ )
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
1 Nové registry a úpravy stávajících registrů pro oblast vysokého školství a další aktuální témata Hlavní změny v oblasti vykazování v souvislosti s přijetím.
Prof. Ing. Vilém Podrázský, CSc. – představení kandidáta nar , Havlíčkův Brod, ČR, ženatý, bezdětný Zaměstnání, akademické funkce: 2003, 2006,
ODBOR MARKETINGU A VNĚJŠÍCH VZTAHŮ Mgr. Petra Švambergová FREEMOVERS, STÁŽE A DALŠÍ STIPENDIA.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Studentská PARDUBICE 2
Analýza hospodářského výsledku
na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ 2016 RNDr. Alexander Černý
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Fakulta bezpečnostního inženýrství Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava vyhlašuje v rámci rozvojového projektu „Analýza studia.
Stipendijní politika na ESF MU - přehled a strategie
Doktorské studium na FLD
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
O nás Univerzita s TRADICÍ – založena 1999
na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
Prioritní cíl 3: Internacionalizace
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Doktorské studijní programy v biomedicíně
Transkript prezentace:

Stipendijní politika Přírodovědecké fakulty Opatření děkana č. 2/2012

Stipendijní programy A.1. Stipendijní program prospěchový a) studijní průměr, studenti Bc, NMgr nejméně 50 kreditů za minulý akademický rok, průměr do 1,2 b) absolventi Bc, NMgr s vyznamenáním finanční zdroj: stipendijní fond (PVČ)

A.2. Stipendijní program na podporu tvůrčí činnosti studentů a) cena děkana b) cena ředitele ústavu finanční zdroj: stipendijní fond (PVČ) finanční zdroj: rozpočet ústavu: SV, PVČ c) tvůrčí výsledky při spolupráci ve výzkumu finanční zdroj: rozpočet ústavu: SV, PVČ

A.3. Stipendijní program pro studenty doktorských studijních programů ze zahraničí, kteří nastoupí na fakultu ke studiu v českém jazyce pro studenty ze země s nepříbuzným jazykem (ne Slovensko) Podmínka: kurz českého jazyka Nově: maximálně pro 10 nových studentů za rok 2000Kč měsíčně po dobu celého studia. finanční zdroj: stipendijní fond, (PVČ rozvojové projekty, jiné zdroje z rozpočtu ústavů)

A.4. Stipendijní program na reprezentaci fakulty pro studenty s cenou děkana nebo rektora, hradí účast na konferencích

A.5. Stipendijní program na podporu aktivit souvisejících se studiem reprezentace PřF nebo MU pomoc při studiu pomoc při administrativě zlepšení výukového prostředí, metod, postupů finanční zdroj: stipendijní fond, PVČ, jiné zdroje z rozpočtu ústavů

B. Stipendia přiznávaná mimo stipendijní programy dle stipendijního řádu MU, část třetí

Vyplacená stipendia za kalendářní rok 2011, stipendijní programy Programstudenti Bc, NMgr. studenti DSPčástka celkemprůměr na studenta A1 prospěchový Kč7600 Kč A2a cena děkana Kč Kč A2b cena ředitele Kč4 400 Kč A2c spolupráce při výzkumu Kč11 000Kč A3 zahraniční DSP Kč Kč A4 reprezentace fakulty Kč A5 aktivity se studiem Kč2 700 Kč

B. Vyplacená stipendia za kalendářní rok 2011 mimo stipendijní programy studenti DSPčástka celkem průměr na studenta podpora tvůrčí činnosti Kč11 400Kč podpora mobility Kč3600 Kč mimořádné stipendium Kč1 100 Kč

Stipendijní fond

Mimořádné stipendium, relikt ve Stipendijním řádu MU? stipendijní řád MU, čl. 10: Mimořádné stipendium může v souladu s ustanovením § 91 odst. 2 písm. d) zákona o vysokých školách přiznat studentovi rektor, děkan, ředitel vysokoškolského ústavu nebo vedoucí pracoviště MU podle čl. 28 odst. 4 Statutu MU, a to i bez žádosti. VŠ zákon, staré znění: § 91 Stipendia (2) Stipendia hrazená z dotace nebo z příspěvku mohou být studentům přiznána a) za vynikající studijní výsledky, b) za vynikající vědecké, výzkumné, vývojové, umělecké nebo další tvůrčí výsledky přispívající k prohloubení znalostí, c) v případě tíživé sociální situace studenta, d) v případech zvláštního zřetele hodných. VŠ zákon, nové znění: § 91 Stipendia (2) Stipendia hrazená z dotace nebo z příspěvku mohou být studentům přiznána a) za vynikající studijní výsledky, b) za vynikající výzkumné, vývojové a inovační, umělecké nebo další tvůrčí výsledky přispívající k prohloubení znalostí, c) na výzkumnou, vývojovou a inovační činnost podle zvláštního právního předpisu, d) v případě tíživé sociální situace studenta, e) v případech zvláštního zřetele hodných.