PORCELÁNOVÝ INVENTÁŘ ROZDĚLUJEME PORCELÁNOVÝ INVENTÁŘ ROZDĚLUJEME 1. NA PODÁVÁNÍ TEPLÝCH NÁPOJŮ 2. NA PODÁVÁNÍ POKRMŮ 3. NA SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ Bc. Daniel Vančura
PORCELÁNOVÝ INVENTÁŘ NA PODÁVÁNÍ TEPLÝCH NÁPOJŮ šálky a podšálky na kávu na kakao na čokoládu na moka kávu na čaj
konvice a konvičky velké konvice na teplé nápoje na čaj - 1,25 – 2 l – pro větší skupiny hostů, např. rodinné snídaně. nižší a širší, s víčkem, 0,2 a 0,4 l. na kávu vyšší a užší, s víčkem, 0,15 a 0,3 l. na mléko a smetanu - jedno a víceporcové.
PORCELÁNOVÝ INVENTÁŘ NAPODÁVÁNÍ POKRMŮ TALÍŘE KLUBOVÝ (DO 30 CM) DĚLENÝ JÍDELNÍ (MASOVÝ 25 CM) POLÉVKOVÝ (23 CM)
talířek na snídaňové doplňky MÁSLOVÝ (8 CM) dezertní (19 cm) MOUČNÍKOVÝ PEČIVOVÝ, KUVÉRTOVÝ (17 CM)
OSTATNÍ PORCELÁNOVÝ INVENTÁŘ NA PODÁVÁNÍ POKRMŮ teriny omáčníky PLOCHÉ MÍSY RŮZNÝCH TVARŮ hluboké mísy na ovoce, saláty
misky na kompoty a saláty cukřenky bujón šálky polévkové misky
· skladujeme ho v regálech, rozdělený podle druhu. OŠETŘOVÁNÍ PORCELÁNOVÉHO INVENTÁŘE · porcelánový inventář myjeme teplou tekoucí vodou příslušnými čistícími prostředky; · skladujeme ho v regálech, rozdělený podle druhu.