Proč být členem profesní tlumočnické organizace?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
Advertisements

Citigroup soutěž o nejlepší firmu s rovnými příležitostmi pro ženy a muže v ČR Bc. Jitka Kolářová, Gender Studies o.p.s.
Seite 1 GOETHE-INSTITUT PRAHA PRAHA, Seite 2 ČÍM JE GOETHE-INSTITUT?  KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ INSTITUCÍ  ZÁKLADEM NAŠÍ PRÁCE JE SPOLUPRÁCE.
Spotřebitelský poradní výbor a spotřebitelské organizace
Co je to EAP? EAP existuje na podporu zdraví dětí a mladistvých Evropě. Snaží se zdokonalovat standardy v postgraduální výuce, službách v ambulancích,ve.
AKVŠ – silná asociace s jasnou vizí do roku 2020 Iva Prochásková Bibliotheca academica 2012, 26.– , Pardubice.
Studentští poradci Bezpečně studiem! Martin Pešl.
Ww Česko Marocká Smíšená Obchodní Komora
Okresní hospodářská komora Louny Datum vzniku:
Seminář etika a etiketa V tlumočnické profesi Šárka Valverde
STRATEGIE KOMORY PODNIKŮ KOMERČNÍ BEZPEČNOSTI ČR 2014/2015.
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
Problematika poskytování tlumočnických služeb jedincům se sluchovým postižením Problematika poskytování tlumočnických služeb jedincům se sluchovým postižením.
Mezinárodní rada sester – International Council of nurses - ICN
APPN, o.s. Agentura pro neslyšící. Agenda: 1) Kdo jsme 2) Jaký je náš cíl 3) Naše projekty.
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Česká asociace adiktologů
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
Návrh strategie PMF 2015 – Očekávané změny a trendy v HR v příštích 4 letech  Zvyšování efektivity všech HR procesů  Velký důraz na profesionalitu.
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Prezentace Centra MU pro klinicky orientovaný výzkum kvality života (CEQOL) Marek Blatný PSU AV ČR & PSU FF MU Tomáš Kepák KDO FN Brno & LF MU Brno, 21.
Proč být na překladatelských portálech Mladý Jeroným 2013 Martin Janda.
Představení klubu manažerů
Gymnázium Děčín. StudentUčitelé Škola Rodiče ŠkolaRodiče Student.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
Martina uková Jakub herák Libor nenutil
OBČANSKO-PRÁVNÍ MEDIACE
Kongresové dny Brno 2010 Asociace výchovných poradců / - založena v červnu 2005 jako Asociace školských poradců díky spolupráci s časopisem.
Působení „soudních“ tlumočníků na našem území
KONFERENCE V RÁMCI TVD Aktuální situace ve VD PhDr. Marie Jírů Členka Výkonného výboru AIVD Koordinátorka AIVD pro Královéhradecký kraj
Záměr založení 16. odborné sekce Rady kvality ČR „KVALITA V ENERGETICE“ Daniel Jarchovský, ČEZ, a. s. Praha,
Parametry klasifikace tlumočení
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Jak vyjednávat o zakázce s přímým klientem
Interkulturní práce a slovník roku Mladý Jeroným, Jana Vlastníková.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
APPN, o.s. Agentura pro neslyšící. - Posílit integraci neslyšících do světa slyšících - Zlepšit dostupnost a kvalitu sociálních služeb pro neslyšící a.
Etický kodex Komory auditorů
Ročník:2. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět:Nauka o nápojích Tematický okruh: Sommeliérství Téma:Sommeliérství.
MEZINÁRODNÍ LYŽAŘSKÉ ORGANIZACE
Profesní etické kodexy
Organizační struktura Zakladatel o.p.s. Správní rada Ředitel o.p.s. Dozorčí rada.
Financování sociálních služeb pro města a obce
Hotelový provoz VY_INOVACE_Kaluzova_ Organizace hájící zájmy hotelů. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám.
Ing. Dagmar Parmová. Kdo jsme? Asociace průvodců České republiky, r. s. 460 individuálních členů z celé ČR, 22 přidružených členů (právnické osoby) –
Síť podpory nadání. Poslání Sítě Vytvářet prostředí pro systematickou péči o nadané žáky a studenty prostřednictvím sdílení informací a příkladů dobré.
Kanadská obchodní komora v České republice Březen 2016.
NOVÁ KOMUNIKAČNÍ PLATFORMA JIHOMORAVSKÝCH PAMĚŤOVÝCH INSTITUCÍ Brněnská pobočka České archivní společnosti Jiří Dufka.
Principy a základní teze k profesní komoře vzniklé ze zákona včetně reflexe konzultačního procesu Mgr. David Pospíšil ředitel Odbor sociálních služeb Ministerstvo.
Systém sociálních služeb a sociální práce - stávající stav a návrhy změn Seminář APSS ČR, 15. – , Chotoviny Mgr. David Pospíšil ředitel Odboru.
BÝT ČLENEM PROFESNÍ ORGANIZACE. BÝT ČLENEM PROFESNÍ ORGANIZACE Být členem asociace znamená: nestát "mimo" profesní dění, mít možnost se potkávat a vyměňovat.
Domněnka Pavla Pěnkavy Na počátku:  jak se identifikovat  jak se sdružovat  jak na sobě pracovat  jak se posilovat  jak se chránit  jak se prezentovat.
Příležitosti a rizika profesní komory pro sociální pracovníky v sociálních službách Presentace pro seminář Výboru pro sociální politiku PČR Daniela.
Informační zdroje v zoologii Zoological resources of information
Jednota tlumočníků a překladatelů
Spolupráce organizací občanské společnosti na úrovni EU
Zpráva kontrolního výboru
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Seminář pro výchovné poradce SŠ
Association of Knowledge transfer organizations and Professionals
20 let
Role sektorových rad jako reprezentantů zaměstnavatelů v procesech NSK
MARKETINGOVÝ PLÁN PRO ROK 2009
Společnost sociálních pracovníků ČR
Co říkají sociální pracovníci o sociální práci. PhDr
Sociální práce TEĎ a TADY II
PROFESNÍ KOMORA SOCIÁLNÍCH PRACOVNÍKŮ, Z.S.
KONFERENCE PRO ŘEDITELE A EKONOMY POSKYTOVATELŮ SOCILNÍCH SLUŽEB
APPN, o.s. Agentura pro neslyšící
Sociálně aktivizační služby
Transkript prezentace:

Proč být členem profesní tlumočnické organizace? Hana Hlaváčková Michaela Zelingrová Thomas Bastin

Tlumočnické organizace v ČR

JTP Založena 1990 Hájí profesní, pracovněprávní a sociální zájmy Vzdělávání Povznesení společenské prestiže a kvality Pořádání přednášek

Stát se členem JTP Přihláška Kopie dokladu o profesionální činnosti Členský příspěvek 2500 Kč Vedlejší činnost 1875 Kč

ASKOT Založena 1990 Od 2007 přidružená k JTP Výběrová organizace – přísné podmínky Záruka kvality

KST 1993 sekce soudních tlumočníků JTP 1996 Komora soudních tlumočníků ČR Cca 500 členů Prosazuje a obhajuje profesní, pracovněprávní a sociální zájmy svých členů Zvyšování kvalifikace a informovanosti Semináře, besedy, instruktáže a školení Podílí se na vypracovávání a projednávání návrhů právních předpisů týkajících se soudních tlumočníků Spolupráce s vysokými školami a jinými institucemi 2x ročně – Soudní tlumočník - časopis

Členství v KST ČR Členem pouze soudní tlumočník jmenovaný dle zákona Roční příspěvek – 2000 Kč

Česká komora tlumočníků znakového jazyka Sdružuje nejen tlumočníky, ale lidi, kteří se o problematiky neslyšících aktivně zajímají Založena 20.12.2000 V roce 2001 – přidružení k Evropskému fóru tlumočníků znakového jazyka (od 2003 řádným členem)

Činnost komory Hl. vzdělávání členů Certifikace, školení, semináře Přednášky i pro laickou veřejnost Publikační činnost Tlumočení většinou v rámci kulturních projektů Členství Přihláška Členský poplatek: Řádné členství 750 Kč Přidružené členství 350 Kč

VÝHODY ČLENSTVÍ

JTP seznámení s kolegy výměna profesních zkušeností konzultace odborných problémů pracovní příležitosti, dělba zakázek zastoupení členů informace slevy

JTP ToP newsletter diskuzní skupina prezenční knihovna terminologická databáze možnost stipendií

ASKOT prosazuje zájmy tlumočníků i zákazníků pracovní podmínky etické zásady

ČESKÁ KOMORA TLUMOČNÍKŮ ZNAKOVÉHO JAZYKA členové nejenom tlumočníci info o aktuálním dění v oboru zprostředkování tlumočení sleva na vzdělávací akce Komory

KOMORA SOUDNÍCH TLUMOČNÍKŮ ČR obhajuje profesní, pracovně právní a sociální zájmy zvyšování kvalifikace a informovanosti, prestiže databáze pro klienty Soudní tlumočník

Mezinárodní tlumočnické a překladatelské organizace

Mezinárodní federace překladatelů Fédération internationale des traducteurs www.fit-ift.org Sdružuje překladatelské a tlumočnické spolky Podporuje odbornost a profesionalitu Sdružuje přibližně 100 spolků má více než 80 000 členů z 55 zemí světa

Mezinárodní asociace konferenčních tlumočníků AIIC – Association internationale des interprètes de conférence http://aiic.net“ Založena 1953 v Ženevě Přibližně 3 000 členů z více než 100 zemí světa Především se snaží šířit profesní standardy a etiku