Omezení plateb v hotovosti Dana Šramková. Omezení plateb v hotovosti dle zákona č. 254/2004 Sb. povinnost provádět vybrané nadlimitní platby bezhotovostním.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KONEC ŠPINAVÉHO FINANCOVÁNÍ POLITICKÝCH STRAN Návrh novely o financování politických stran STRANA ZELENÝCH.
Advertisements

Ekonomická gramotnost
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
PRACOVNÍ REHABILITACE Osob se zdravotním postižením (§69 násl. Zák.č.435/2004 Sb.)
JUDr. Marek Hodulík Z AMĚSTNÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ NA DOHODU Sněm RVŠ,
Zkušenosti veřejného ochránce práv s řešením dluhových pastí
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Státní energetická inspekce Vliv novely energetického zákona na činnost Státní energetické inspekce Ing. Petr Holoubek Žofín
Specifika Smlouvy o poskytnutí dotace u závěrečných výzev Říjen 2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Bankovní vklady téma „Finanční produkty“
Vkladové služby.
Správa místních poplatků v prostředí daňového řádu – první zkušenosti
Pojistné na sociální zabezpečení a příspěvek na státní politiku zaměstnanosti
Právo sociálního zabezpečení J.Kožiak. Předmět úpravy  Pojem Právní odvětví, které upravuje pomoc občanům v tíživé společenské situaci z veřejných zdrojů.
Poštovní poukázky.
POJISTNÉ NA SOCIÁLNÍM ZABEZPEČENÍ Zákon č. 589/1992 Sb.
Seminář SoMoPro II. Právní část – nezpůsobilé výdaje, porušení rozpočtové kázně a odvody, možnosti promíjení, nejčastější pochybení Mgr. Benišová/1258.
Správní řízení v oblasti veřejné podpory
Správní řízení při ukládání pokut za porušení zákonů Ing. Jan Kovář Státní energetická inspekce.
OSVČ – sociální zabezpečení 2014
DUM - Digitální Učební Materiál Název školy: Střední odborná škola obchodní s.r.o. Broumovská 839, Liberec 6 IČO: REDIZO: Vzdělávací.
Obchodně závazkové vztahy
POJISTNÉ NA ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ. Prameny práva zákon č. 592/1992 Sb., o pojistném na zdravotní pojištění (ZPZP)
DAŇOVÝ ŘÁD Zákon č. 280/2009 Sb. Upravuje při správě daně:
Jana Leciánová Gymnázium Uherské Hradiště, 2013
PENĚŽNÍ DENÍK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Pojistné na sociální zabezpečení (a příspěvek na státní politiku zaměstnanosti)
POJISTNÉ NA ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ
Základní prvky daňové techniky
OSVČ – sociální zabezpečení OSVČ - podnikatel Vyměřovacím základem je 50 % z (příjmy – výdaje = ZISK). Rozhodným obdobím je kalendářní rok. Za.
Odpovědnost za porušení předpisů v oblasti platebního styku omezení plateb v hotovosti opatření proti „praní špinavých peněz“
Seminář pro žadatele k 18. a 19. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Zadávání a kontrola veřejných zakázek 9. –
Základní kapitál Základní kapitál je peněžní vyjádření souhrnu peněžitých i nepeněžitých vkladů, které společníci společnosti poskytují.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_21_12 Název materiáluBěžný účet,
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Ekonomická, finanční, právní a insolvenční andragogika určená lektorům, poradcům a dalším účastníkům vzdělávání - CZ.1.07/3.2.11/ Vzdělávací program:
Porušení podmínek ROP Střední Morava. OBSAH PREZENTACE I.Obecný postup při porušení II.Porušení podmínek PŘED proplacením, finanční korekce (krácení způsobilých.
Bezhotovostní platební styk Petr Mrkývka. Rozvinutá ekonomika Platby předáváním oběživa Bezhotovostní platební styk prosté převody*platební karty*šeky*jiné.
Porušení rozpočtové kázně při čerpání dotací z rozpočtů územně samosprávných celku. Ing. Michal Obrusník.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Seminář pro žadatele k 13.,14., a 15. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Zadávání a kontrola veřejných zakázek 16. –
PROBLÉMOVÁ MÍSTA PŘI ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK 15. prosince 2011.
Seminář pro žadatele k 34. a 35. výzvě IROP „Sociální bydlení (pro SVL)" Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Projekt „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Zadávání veřejných zakázek Ing. Jana Nedrdová Ústí nad Labem,
Občanská výchova Formy placení. Platby a platební styk  Za zakoupené zboží nebo službu je vždy nutné zaplatit.  Mezi plátcem a příjemcem peněžní částky.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Datum: od Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_62_INOVACE_40 Jméno autora: Ing. Gabriela Hautová Název.
Daně a rozpočty (Státní rozpočet, daňová soustava, hospodaření domácnosti, mzda, ZP + SP) Finanční gramotnost pro 9. ročníky 2016 / 2017 Bc. Tomáš Janda.
DAŇOVÝ ŘÁD Zákon č. 280/2009 Sb. Upravuje při správě daně:
ZPŮSOBY PLACENÍ – platební styk
Měnové právo I 5. dubna 2017 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Měnové právo II 12. dubna 2017 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
ORGÁNY PRÁVNÍ OCHRANY A SANKCE
Nemocenské a další sociální dávky v ČR
Téma 3: Náhrady výdajů a zdravotní pojištění
Seminář pro žadatele IROP
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
PENĚŽNÍ DENÍK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
OBCHODNÍ REJSTŘÍK = veřejný seznam, do kterého se zapisují zákonem stanovené údaje týkající se podnikatelů. Je veden soudem k tomu určeným zvláštním předpisem.
Tel , Problematika zaměstnávání zahraničních pracovníků z pohledu inspektorátu práce Mgr. Dagmar Lahresová.
Seminář pro žadatele k 21. výzvě IROP „MUZEA"
Seminář pro žadatele k 29. výzvě IROP „Rozvoj sociálních služeb"
Seminář pro žadatele IROP
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Platební styk: systém a hotovostní oběh
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Bezhotovostní platební styk
Obsah veřejných rozpočtů III
Transkript prezentace:

Omezení plateb v hotovosti Dana Šramková

Omezení plateb v hotovosti dle zákona č. 254/2004 Sb. povinnost provádět vybrané nadlimitní platby bezhotovostním převodem platby, jejichž výše přesahuje částku euro („nadlimitní platba“): Do uvedeného limitu se započítávají všechny platby v české i cizí měně provedené týmž poskytovatelem platby témuž příjemci platby v průběhu jednoho kalendářního dne.

Omezení plateb v hotovosti negativní věcné vymezení Omezení plateb v hotovosti se nevztahuje na: vklad peněžních prostředků v hotovosti na vlastní nebo cizí účet u peněžního ústavu, nebo jejich výběr; platby daní a obdobných plateb (řeší § 163/3 DŘ); povinné platby vyplývající z pracovněprávních vztahů; platby důchodů z důchodového pojištění a obdobné platby; platby prováděné v době krizového stavu platby určené k úschově peněz notářem; platby pojistného a výplat pojistného plnění ze soukromého pojištění; povinné hotovostní platby (např. podle zákona č. 26/2000 Sb., o veřejných dražbách).

Omezení plateb v hotovosti sankce do Pokuta až do výše 5 miliónů korun, nejméně však Kč. Podstatné je, že pokuta může být uložena nejen poskytovateli platby, ale i jejímu příjemci, a to za podmínky, že příjemce musel vědět, že uskutečňováním platby došlo k porušení citovaného zákona ? využití institutu prominutí daně dle ZSDP

Omezení plateb v hotovosti sankce od FO: přestupek, pokuta až do výše Kč (již není stanovena min. hranice). PO: správní delikt, pokuta až do výše 5 mil. Kč (již není stanovena min. hranice). Podstatné je, že pokuta může být uložena nejen poskytovateli platby, ale i jejímu příjemci (platí pro FO i PO) PO a podnikající FO neodpovídá, jestliže prokáže, že vynaložila veškeré úsilí, které bylo možno požadovat, aby porušení právní povinnosti zabránila