Název Třídění odpadů   Šablona CZ.1.07/1.4.00/    Poř.číslo 10

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ODPADY.
Advertisements

TŘÍDĚNÍ ODPADU.
TŘÍDĚNÍ ODPADU Nožičková Monika.
VY_32_INOVACE_Př.4.15-Třídění odpadu-prezentace
Třídění odpadu Sabina Kotlárová.
MÁ TO SMYSL.TŘIDTE ODPAD!
Název Recyklace skla Šablona CZ.1.07/1.4.00/    Poř.číslo 10
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Co víš o recyklaci?.
TŘÍDĚNÍ ODPADU.
OZP-komplet.pptGEOtest Brno a.s.1 Vlivy na životní prostředí Znečištění ovzduší Znečištění povrchových a podzemních vod Znečištění půdy Vliv nebezpečných.
Odpady ( environmentální příručka – 5.ročník )
Registrační číslo projektu:
Třídění a způsoby nakládání s komunálním odpadem
Jak třídit odpad - prezentace
Nebuďte líní: Třiďte odpad!!!
Hana Podskalská Katedra ekologie a ŽP
Projekt Zkvalitnění vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti udržitelného rozvoje na školách Jihočeského kraje RČ: CZ.1.07/1.3.06/
1. Minimalizace 2. Třídění a recyklace 3. Odstraňování Vypořádávání se s odpady zpět znovu 2.
Odpady.
Jeden z největších globálních problémů je ohromná produkce odpadů. Ve velké většině je tento odpad nevyužit a končí na skládkách. Spousta odpadu by ale.
Třídění odpadu V domácnosti. Každý moderní člověk třídí odpad a s novými pomocníky na třídění do domácnosti to jde jedna radost. Poradíme vám jak třídit,
Složka sady EUIII/2 č. 13 VY_32_INOVACE_Rv_7. Název: Ekologie – Člověk a zdraví (odpadky) Autor: Šárka Vodrlintová Předmět(oblast): Člověk a zdraví – Rv.
Jak je to s odpady ?.
Jak třídit odpad.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Životní prostředí a domácnost
Sběr nápojových kartonů Pokud se ve vaší obci nápojové kartony sbírají, odhazujte je do kontejnerů nebo pytlů označených touto oranžovou nálepkou.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Co víš o recyklaci?.
Název Recyklace PET Šablona CZ.1.07/1.4.00/    Poř.číslo 8
ODPADY.
DEN ZEMĚ TEST.
RECYKLACE TERMOPLASTŮ, TERMOSETŮ A PRYŽÍ
TŘÍDĚNÍ ODPADU JAK SPRÁVNĚ TŘÍDIT.
TŘÍDĚNÍ ODPADU Vypracovala: Brychtová Markéta, SP/TE Učo:123831
Barbora Látalová, Tomáš Pavlík,
Recyklační hra.
Problematika třídění a likvidace odpadů. Zásady domácí ekologie.
AnotacePrezentace k procvičení čtení s porozuměním a k rozvoji vědomostí z oblasti eviromentální výchovy o správném třídění odpadů. Je určeno pro práci.
Odpady Vypracoval Mgr. Pavel Daněk Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/
Název školy : Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor : Eva Vavřinová Název materiálu : VY_52_INOVACE_16.
Recyklace Umíte vysvětlit význam tohoto slova? -nakládání s odpadem, které vede k jeho dalšímu využití - jde o opakované (cyklické) uvedení materiálu.
Váš partner ve službách V Olomouci odpadyzeleňkomunikaceosvětlení.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Dana Motyčková ČísloVY_32_Inovace_3322 NázevTřídění odpadu Téma hodinySuroviny. ekologie PředmětPrvouka.
Je to jen smetí Koloběh papíru Ve škole třídíme odpad ve spolupráci s MěÚ Kopřivnice – papír, plasty a nebezpečný odpad – baterie. Exkurze do Papíren.
HANTÁLY a.s. řeší otázku třídění a likvidace biologicky rozložitelného komunálního odpadu ( BRKO) již od roku Společně s Dobrovolným svazkem obcí.
Třídíme se zvířátky Autorky: Michaela Mikolášová Nikola Smyčková Tereza Mžiková Jubilejní Masarykova ZŠ Sedliště.
Nadpis Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/ VY_32_INOVACE_06_Prvouka_18_3. ročník_Třídění odpadů Autor: Mgr. Jana Burdzová Použití:
ČLOVĚK A JEHO SVĚT 4. ročník Ing. Hana Adamcová Vytvořeno: 2011.
TŘÍDĚNÍ ODPADU VY_32_INOVACE_2C_10 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Práce v domácnosti Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_16.
TŘÍDÍME ODPADY VY_32_INOVACE_19_03 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Rozmanitost a ochrana přírody, vesmír, technika Název materiálu VY_32_INOVACE_15_Třídění odpadu.
Předmět: Prvouka Ročník: 1. – 3. Tematický okruh: Místo, kde žijeme Název učiva: Třídění odpadů Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_05- 12
TŘÍDIT či NETŘÍDIT ?.
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy : Základní škola a Mateřská škola Prysk ,okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor : Eva Vavřinová Název materiálu : VY_52_INOVACE_14.
VELKOOBJEMOVÝ A NEBEZBEČNÝ ODPAD
Gastronomická zařízení – ukládání obalů a odpadů
SVOZ PLASTŮ A PAPÍRŮ Z DOMÁCNOSTI
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Třídění odpadů,recyklace
EKOŠKOLA.
TŘÍDÍME ODPAD Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název Recyklace papíru
TŘÍDĚNÍ ODPADU.
Otestujte své vědomosti o odpadech test má 30 otázek, zelená značí správnou odpověď, červená špatnou odpověď, odpovědi jsou odlišené i zvukově.
Transkript prezentace:

Název Třídění odpadů   Šablona CZ.1.07/1.4.00/21.2698    Poř.číslo 10 Autor šablony Mgr. Zuzana Vyhnálková DiS Datum 1.2.2012

Metodika Žáci se orientují v základní problematice třídění odpadů Seznámení s dalším zpracováním vytříděného odpadu Žáci dokáží popsat správný postup při třídění odpadů v domácnosti a prakticky využívají své znalosti Pomocí pracovního listu žáci prohloubí své poznatky

Co je komunální odpad? směs různých odpadů odpady z domácností, živnostníků, údržby městské zeleně

Co je to bioodpad? biologicky rozložitelný odpad z domácností (zbytky zeleniny, ohryzky, slupky,…) z obcí (údržba zeleně - větve, posekaná tráva,…) Kompostuje se na hnojivo V bioplynových stanicích se zpracovává metan, který se využívá jako zdroj energie.

Co je to inertní odpad? nehnije, nerozkládá se hlavně odpady ze staveb nebo sklo

Co je to kazeta skládky? Skládka se plní postupně - po kazetách Kazeta je vybavena odvodňovací a odplyňovací soustavou. Skládka se po naplnění odpadem rekultivuje. www.jaktridit.cz skládka odpadů

Co si pamatuješ? Co je to komunální odpad? směs různých odpadů z domácností, úklidu veřejné zeleně,… Co je to bioodpad? biologicky rozložitelný odpad Co je to inertní odpad? nehnije, nerozkládá se Co je to kazeta skládky? Skládka se plní postupně - po kazetách

Složení běžné popelnice http://trid-odpad.falconis.cz/slozeni-popelnice.php

Plasty Patří sem: PET lahve kelímky od jogurtů misky a fólie obaly od sušenek, bonbonů,... plastové tašky obaly od spotřebičů - polystyrenové díly obaly od CD Nepatří sem: podlahové krytiny, trubky koberce obaly od olejů znečištěné obaly od jídla obaly od nebezpečných látek, barev, chemikálií kontejner_plasty.jpg

Papír Patří sem: noviny, časopisy kancelářský papír reklamní letáky knihy, sešity krabice, lepenka, kartón papírové obaly Nepatří sem: mokrý, mastný a jinak znečištěný papír uhlový a voskovaný papír použité plenky a hygienické potřeby Kontejner_papir.jpg

Sklo Patří sem: lahve od vína nevratné lahve od piva, minerálek, limonád ... nádoby z barevného skla tabulkové sklo Nepatří sem: porcelán, drátosklo varné sklo monitory televizí a počítačů zrcadlo automobilové sklo lahvičky od léků zářivky a výbojky Kontejner_sklo_barevne.jpg

Třídění odpadu – Pracovní list Co kam patří?

ZDROJE http://www.obal-centrum.cz/lahve/pet_lahve_index.gif http://img.aktualne.centrum.cz/55/32/553278-nakupni-taky.jpg http://trid-odpad.falconis.cz/ http://mistoprozivot.cz/index.php?id=1648 U obrázků jsou zdroje uvedeny. Autorem textů a obrázků, není –li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Vyhnálková.