Základní škola, Vlašim, Březinská 1702

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
GYMNÁZIUM, VLAŠIM, TYLOVA
Advertisements

Mgr. Lenka Venclová 7.ročník
V KTERÉM ROCE OBJEVIL KRYŠTOF KOLUMBUS AMERIKU?
ZŠ a MŠ Brno, Křídlovická 30b Tereza Bartošová VII.C 2011/2012
Zámořské objevy Základní škola Kutná Hora, Kremnická 98
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Opakování z minulé hodiny:
Registrační číslo projektu:
Dějiny významných států a národů v Evropě IV
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Snímek 1-15 – 10 min ZÁMOŘSKÉ OBJEVY
Registrační číslo projektu
AMERIKA obyvatelstvo.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Dějepis Ročník : 8.
Název školy Základní škola a Mateřská škola Tatenice Číslo projektu
Amerika úvodní hodina autor: Mgr. Jana Mikešová
Zámořské objevy objevení Ameriky.
Zámořské objevy.
XVI. století - Španělské století
Poloha, rozloha, členitost
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Planeta Země Zeměpis VY_32_INOVACE_444, 23. sada, Z3 ANOTACE
Zámořské objevy 15. století
Severní Amerika Materiál byl vytvořen v rámci projektu
VY_32_INOVACE_64_KRYŠTOF KOLUMBUS
A JEJICH DŮSLEDKY PRO EVROPU
Vzdělávací oblast: Český jazyk – sloh Autor: Vlasta Lindovská
Objevné cesty a mořeplavectví
Vliv náboženství na chápání světa Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek.
Objevné plavby 7. ročník.
Mořeplavec, kolonizátor.
EU-OP VK VY_32_INOVACE_D17
Kryštof Kolumbus Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná poloha přímek, Mgr. Kamil Šrubař
Rudolf II. Habsburský (1552 – 1612)
ZÁSADY PŘI TVORBĚ PREZENTACE. Pamatujte, že nejúčinnější prezentace nejúčinnější prezentace nejjednodušší nejjednodušší.
Projekt je spolufinancován z ESF a ze státního rozpočtu ČR v rámci OP VK. DRUHY HODIN.
Základní škola, Vlašim, Březinská 1702
Zámořské objevy Anotace: Materiál je určen k výuce dějepisu v 7. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky s pojmy a informacemi o zámořských objevech.
Kryštof Kolumbus – objevení Ameriky
Základní škola, Vlašim, Březinská 1702
Základní škola, Vlašim, Březinská 1702
Kryštof Kolumbus Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Mořeplavec a kolonizátor.
Kolumbovy výpravy. *1451-Itálie (Janov) Španělsko jeho otec byl obchodník, proto se vyučil obchodníkem v mládí se vzdělával ve čtení zeměpisných.
ŠkolaKatolické gymnázium Třebíč, Otmarova 22, Třebíč Název projektu Moderní škola Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2 Inovace a.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
NÁZEV ŠKOLY : Základní škola Hostouň, okres Domažlice, příspěvková organizace NÁZEV PROJEKTU: Moderní škola REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Mgr. Medková Blanka Název: VY_32_INOVACE_11A_11_Objevné plavby Téma: 11A_Dě.
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: Kvíz na zámořské objevy Číslo vzdělávacího materiálu: ICT1-20 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Projekt:OP VK Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Mgr. Anna Csanádiová Číslo DUM:D Datum ověření ve výuce: Ročník:7.
Kolumbovy výpravy a objevy. Kryštov Kolumbus * Janov † Valladolid mořeplavec a kolonizátor Otec: tkadlec vlny, obchodník se sýry.
S Kolumbem do Nového světa
Název školy: Základní škola Městec Králové
Šablona III/2 OBJEVNÉ PLAVBY Mgr. Lucie Opltová – 1
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
NOVOVĚK Kapitola II. ZÁMOŘSKÉ OBJEVY.
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_06_Z67_02
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
Mgr. Jindřiška Řehořková
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
Kryštof Kolumbus.
Karibik Karibik je region v nejjižnější části Severní Ameriky.
NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_Světadíly
Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Sada : Člověk a jeho společnost
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Transkript prezentace:

Základní škola, Vlašim, Březinská 1702 Kryštof Kolumbus (1451 – 1506) EU-OP VK VY_32_INOVACE_D18 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR v rámci projektu EU – OP VK, oblast podpory 1.4.

Jeho život Kryštof Kolumbus (španělsky Cristóbal Colón) byl italský mořeplavec ve službách španělské královny Narodil se v Janově roku 1451 Svou první plavbu absolvoval již ve 14 letech – doplul do Tunisu Roku 1492 přistál na ostrově, kterému dal jméno San Salvador - šlo o Bahamy, ale Kolumbus se domníval, že přistál v Indii, zdejší obyvatele proto nazval Indiány Objevil tedy, aniž by to tušil, nový kontinent - Ameriku Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR v rámci projektu EU – OP VK, oblast podpory 1.4.

Jeho život Při svých plavbách dospěl k názoru, že je země kulatá Zemřel roku 1506 Jeho ostatky byly nespočetněkrát přemisťovány, dnes jsou uloženy v sevillské katedrále ve Španělsku Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR v rámci projektu EU – OP VK, oblast podpory 1.4.

Kolumbus v novém světě Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR v rámci projektu EU – OP VK, oblast podpory 1.4.

Santa María Největší ze tří lodí použitých Kryštofem Kolumbem při jeho první cestě přes Atlantský oceán v roce 1492 Na obrázku replika lodě Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR v rámci projektu EU – OP VK, oblast podpory 1.4.

Plodiny dovezené z cest do Evropy Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR v rámci projektu EU – OP VK, oblast podpory 1.4.

Test 1. Jak se jmenovala jeho největší loď? a) Santa Felicia b) Santa Pedra c) Santa María 2. Kolumbus se domníval, že země je: a) kulatá b) placatá c) hranatá Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR v rámci projektu EU – OP VK, oblast podpory 1.4.

Test 3. K. Kolumbus objevil: a) Indii b) Ameriku c) Anglii 4. Byl národnosti: a) francouzské b) anglické c) italské Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR v rámci projektu EU – OP VK, oblast podpory 1.4.

Zdroje http://www.google.cz/imghp?hl=cs&tab=ii&bi w=816&bih=454 http://dejepissychrov.sweb.cz/opakovani8.ht ml http://cs.wikipedia.org/wiki/Kry%C5%A1tof_ Kolumbus Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR v rámci projektu EU – OP VK, oblast podpory 1.4.