Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Boj proti korupci v rezortu MO – historie a současnost.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Postupy při podezření na korupci a následná opatření
Advertisements

Osnova RIPP Vytváření a posilování protikorupčního klimatu
OD KORUPCE K INTEGRITĚ Protikorupční opatření v oblasti vzdělávání dle
Odborné diskusní fórum, 13. února 2014 Rámcový rezortní interní protikorupční program bod 5: Vyhodnocování IPP.
ANTIKORUPČNÍ AUDIT a PROGRAM. PRÁVNÍ ZÁKLAD PROJEKTŮ ANTIKORUPČNÍ AUDIT V bodě II/10 c) doporučila Vláda ČR „provést vnitřní protikorupční audity v rámci.
ECVET v Programu celoživotního učení
Sekce logistiky MO Zásadní změny v pravidlech pro nošení vojenského stejnokroje, vybraných součástek vojenské výstroje a drobných stejnokrojových doplňků.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Organizační stránka předsednictví České republiky v Radě Evropské unie leden - červen 2009 PhDr. Jana Hendrichová, náměstkyně místopředsedy vlády pro evropské.
Boj proti korupci a lichvě
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů 1. díl Tvorba a ověřování pilotních školních vzdělávacích programů na vybraných SOŠ a SOU Projekt.
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Aktivita 05 projektu „Efektivní vnitřní kontrola v rezortu Ministerstva obrany“
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Rezortní interní protikorupční program Ministerstva obrany.
Rady vlády pro koordinaci boje s korupcí
1 „Zájmy České republiky a přijetí společné měny“ Stav příprav v jednotlivých sektorech a úkoly pro další období Vladislav Flek vedoucí Organizačního výboru.
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
E VROPSKÁ ROZVOJOVÁ AGENTURA N A Č IHADLE 959/ P RAHA 6 CHCI ČERPAT EVROPSKÉ DOTACE I PO ROCE 2013 PhDr. Jan Hauser Evropská rozvojová agentura.
PERSONÁLNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉM PhDr. Vlasta Leštinská Mgr. Pavel Kocián
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Společenská odpovědnost firem - nový faktor firemní konkurenceschopnosti CZ / /0393 Business Leaders Forum Andrea Václavíková
Nové metodické trendy udržitelnosti
Východiska Klíčové téma - problematika podvodů obecně a korupce.
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Vzdělávání k problematice boje s korupcí.
Informace o Sekci veřejné správy ČIIA Ing. Šárka Kavková.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
EVVO v Královéhradeckém kraji. Situace na KÚ KHK a strategické dokumenty pracovníci EVVO – 1 úvazek na odboru životního prostředí, spolupráce s odborem.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
Vzdělávání zaměstnanců v oblasti etiky a protikorupčních opatření
9. Národní konference kvality ve veřejné správě Jak uřídit strategii? Ing. Karel Macků.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY. SYSTÉM VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ PERSONÁLU REZORTU MINISTERSTVA OBRANY Praha, červen.
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Protection notice / Copyright notice Poslání – Historie – Profil Praha, Česká Republika.
OD KORUPCE K INTEGRITĚ Plnění protikorupční strategie v oblasti veřejných zakázek malého rozsahu Lenka Matějková Odbor pro koordinaci boje s korupcí Úřad.
Centralizované zadávání - národní strategie ISSS Hradec Králové 2012 Ing. Jan Novotný Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného investování.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Národní plán zavedení elektronického zadávání veřejných zakázek a Zpráva o plnění Národního plánu za rok 2007 Ministerstvo pro místní rozvoj.
Kybernetická obrana české republiky
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
MINISTERSTVO OBRANY INSPEKCE MINISTRA OBRANY
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích –
Řízení rizik podvodů pro období 2014–2020
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
PRIORITY A NOVÁ STRUKTURA MINISTERSTVA VNITRA
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích –
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
Klíčová aktivita 02 projektu
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
SEKCE OBRANNÉ POLITIKY A STRATEGIE MINISTERSTVA OBRANY
SEKCE OBRANNÉ POLITIKY A STRATEGIE MINISTERSTVA OBRANY
Transparentně proti korupci
Protikorupční subportál PKS (internet)
GENDER FOCAL POINT.
Transkript prezentace:

Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Boj proti korupci v rezortu MO – historie a současnost

2002 Rezortní protikorupční program MO (dubnová vládní zpráva o zavádění Národního programu boje proti korupci) Povinnost ministerstev sestavit vlastní protikorupční program a jmenovat koordinátora zodpovědného za jeho implementaci

ARPP  = Aktualizovaný rezortní protikorupční program  velká novelizace z roku 2004  poslední upřesnění z 28. července 2008 (samostatná částka Věstníku MO)

URČENÍ SPOLUPRACOVNÍCI  za působnost vedoucích funkcionářů přímo podřízených ministrovi obrany pověřeny konkrétní osoby ke spolupráci  s koordinátorem implementace ARPP;  s odpovědnými osobami nadřízených stupňů při plnění úkolů a opatření boje proti korupci  kolize s aktuální vládní strategií pro období let 2013 a 2014

PR IMO V OBLASTI BOJE PROTI KORUPCI  2004 – protikorupční desatero  2009 – protikorupční leták  Intranetové stránky IMO + web MO

VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI BOJE PROTI KORUPCI  2004 – 2010: týdenní kurzy pro kontrolní pracovníky rezortu MO se zaměřením na problematiku boje s korupcí a praktický nácvik chování v modelových situacích;  ad hoc pořádané přednášky externistů (TIC k zadávání veřejných zakázek, ČMÚD k protikorupčním opatřením apod.);  školitelská činnost koordinátora implementace ARPP (na vyžádání, realizovaná většinou formou přenášky na VOP)

INTERNÍ PROTIKORUPČNÍ AUDITY  prováděny na základě úkolu ARPP stanoveného Ř OIA MO  2011: doporučení auditního týmu, podle něhož mají být vzdělávací aktivity v oblasti boje proti korupci orientovány na vedoucí zaměstnance organizačních útvarů organizační složky státu MO tak, aby bylo zajištěno prohloubení jejich schopnosti včas identifikovat znaky korupčního jednání či korupčního prostředí a přijímat adekvátní opatření k jejich eliminaci

SOUČASNÉ AKTIVITY REZORTU MO  Building Integrity Initiative (r zapojení MO ČR do vůbec první celosvětové analýzy hodnotící protikorupční opatření v obranném a bezpečnostním sektoru – TI Government Defence Anticorruption Index);  mezinárodní spolupráce (BII, dotazníkové šetření přes VLP, dvoustranná výměna zkušeností);  podpora nevládních neziskových organizací dlouhodobě činných na poli boje s korupcí (dotační program);  3. července 2013 – projektová žádost v rámci výzvy č. B6 (Optimalizace systému boje s korupcí v rezortu MO)

BLIŽŠÍ INFORMACE naleznete na intranetových stránkách Inspekce ministra obrany v sekci „Boj s korupcí“ (aktuální dokumenty, archiv, sdělení, kontakty apod.) a internetových stránkách Ministerstva obrany (obecné informace, prolink na stránky Projektu)