Předmět: Stolničení Ročník: 1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Multimediální svět Projekt SIPVZ 2006
Advertisements

Hlavní zásady obsluhy.
VY_32_INOVACE_11_ODV_647_Str
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.07 SOU Obořiště
Základní vybavení kuchyně
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.09 SOU Obořiště
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Martina Šuráňová Název šablonyIII/2 – Inovace.
SKLENĚNÝ INVENTÁŘ ROZDĚLUJEME NA   1. K PODÁVÁNÍ POKRMŮ
Gastronomická pravidla 2. část
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
VY_32_INOVACE_10_GAS_559_Sob
PODÁVÁNÍ HLAVNÍCH JÍDEL
VY_32_INOVACE_11_ODV_653_Str
Předmět: Stolničení Ročník: 2.
Předmět: Stolničení Ročník: 2.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:1. Téma:
Obor: H/01 Kuchař-číšník
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY INVENTÁŘ NA PODÁVÁNÍ POKRMŮ
VY_32_INOVACE_11_ODV_647_Str
Obor: H/01 Kuchař-číšník
VY_32_INOVACE_11_ODV_650_Str
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Martina Šuráňová Název šablonyIII/2 – Inovace.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:1. –
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Obor: H/01 Kuchař-číšník
charakteristika kovového inventáře
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:1. –
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:S.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.11 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor) 3.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPodávání nápojů PředmětStolničení.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV - Stolničení Ročník:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:S.
Inventář – příprava Střední odborná škola Otrokovice
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:S.
PORCELÁNOVÝ INVENTÁŘ ROZDĚLUJEME
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV - Stolničení Ročník:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV - Stolničení Ročník:
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:
Podávání vína Stolničení KC1.
Inventář na úseku obsluhy, charakteristika
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV - Stolničení Ročník:
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, PŘÍBORY
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_384 Ročník: 1.
Raut.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV - Stolničení Ročník:
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_394 Ročník: 1.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_388 Ročník: 1.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Kvíz Kvíz
Technika obsluhy – Servis vína Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění.
Technika obsluhy – Příprava a obsluha rautu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 –
Složitá obsluha míchání předkrmového salátu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace.
Základy stolování. Vypracoval: Lukáš Karlík
I NVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY Inventář = předměty používané při obsluze.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Příprava místnosti a slavnostní tabule
Způsoby obsluhy Způsob obsluhy je technická záležitost servisu pokrmů.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Zakládání inventáře na slavnostní tabuli
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
VY_32_INOVACE_13_PRAKTICKÉ ČINNOSTI
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Transkript prezentace:

Předmět: Stolničení Ročník: 1. Téma: Ověřování gastronom. dovedností a vědomostí Vypracovali: Ing. Romana Niklová Materiál: VY_32_INOVACE_409 Datum: 2.12.2012 Anotace: Multi choice (alternativní) testy STO inventář Obor: 65-51-H/01 Kuchař-číšník

Pravidla pro práci s testem Nadepiš si na papír čísla 1-25 pod sebe a PODEPIŠ SE Piš odpověď tiskacím velkým písmem vždy jen A, B nebo C Správně je vždy jen 1 odpověď Odpověz vždy, je 33% šance, že se trefíš i když nevíš odpověď Hodnocení: co 3 chyby, to stupeň STO inventář

STO inventář 1. Do nábytku jako inventář nepatří: a/ stolový inventář b/ stolní inventář c/ sedací inventář 2. Zkratka VSI znamená: a/ velký stolní inventář b/ velký stolový inventář c/ všechen stolní inventář 3. Kavárenský stůl je proti restauračnímu: a/ vyšší b/ nižší c/ stejně vysoký 4. Příruční stůl slouží k: a/ odkládání použitého inventáře b/ na náhradní inventář c/ k servisu pokrmů STO inventář

STO inventář 5. Naperon je: a/ krycí ubrus 80x80 b/ plstěná podložka pod ubrus c/ pomůcka číšníka 6. Příručník je: a/ utěrka b/ příruční stůl c/ textilní pomůcka číšníka 7. Tumbler je: a/ sklenice s tlustým dnem b/ silnostěnná sklenice c/ sklenice na nožce 8. Na bílé víno je sklenice: a/ otevřená b/ uzavřená velká c/ na nižší nožce menší STO inventář

STO inventář 9. Whiskovka je: a/ vysoká sklenice s tlustým dnem b/ nízká sklenice s tlustým dnem c/ sklenice na nožce 10. Na předkrmové koktejly používáme jako příbor: a/ dezertní příbor b/ moučníkovou vidličku a kávovou lžičku c/ dezertní vidličku a dezertní lžíci 11. Příbor, jehož nůž má lopatkovitý tvar je: a/ příbor na raky b/ příbor na ústřice c/ příbor na ryby 12. Polévkový porcovací šálek je z: a/ kovu b/ porcelánu c/ skla STO inventář

STO inventář 13. Couvertový talířek je na: a/ pečivo b/ dezert c/ moučník 14. Menážka je: a/ pečivo podávané k pokrmu b/ miska na kompot c/ dochucovací prostředky 15. Keridon je: a/ příruční stůl b/ odkládací stůl c/ servírovací stůl 16. Klubovka je oproti křeslu: a/ menší b/ větší c/ z jiného materiálu STO inventář

STO inventář 17. Konzumační stůl je oproti restauračnímu: a/ vyšší b/ nižší c/ stejně vysoký 18. Molton je: a/ krycí ubrus 80x80 b/ plstěná podložka pod ubrus c/ pomůcka číšníka 19. Miska, flétna a špička jsou sklo: a/ na nealkoholické nápoje b/ na destiláty c/ na sekt 20. Pivní sklenice mají obsah: a/ 0,3-0,5 litrů b/ 0,2-0,5 litrů c/ 0,2-1 litr STO inventář

STO inventář 21. Na červené víno je sklenice: a/ otevřená b/ uzavřená velká c/ na nižší nožce menší 22. Konfetka je: a/ moučníková lžička b/ moučníková vidlička c/ dezertní vidlička 23. Jigger je: a/ sklenka na whisky cca 2 dcl b/ sklenka na destiláty cca 5 cl c/ sklenka na nealkoholické nápoje cca 3 dcl 24. Na teplý moučník používáme jako příbor: a/ dezertní lžíci a dezertní vidličku b/ dezertní nůž a dezertní vidličku c/ moučníkovou vidličku STO inventář

 END STO inventář YOU ARE THE CHAMPIONS! 25. Bujónšálek je z: a/ kovu b/ porcelánu c/ skla