RUM (Tuzemák).

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEVERNÍ PRŮMYSLOVÁ ZÓNA – PÍSEK
Advertisements

Prevence – Inovace a vylehčování PET
Ministerstvo zahraničních věcí České republiky
Naeks, s. r. o. Fiktivní firma při Obchodní akademii a VOŠ ve Valašském Meziříčí Masarykova Valašské Meziříčí Tel./fax
Škoda auto Mladá Boleslav
FIRMA BAŤA A TÁBORSKO Ing. Vladimír Štípek, Ph. D
Fiktivní firma při Obchodní akademii a Vyšší odborné škole
17. května 2007Moderní obchodVÝVOJ A STRUKTURA ČESKÉHO OBCHODU 1 INCOMA Research TOP50 ČESKÉHO OBCHODU: VÝVOJ TRHU A ŘETĚZCŮ Zdeněk Skála, INCOMA Research.
VY_32_INOVACE_10_GAS_549_Sob
MALOOBCHOD - VYMEZENÍ SPECIFICKÉ FUNKCE MALOOBCHODU:
Seminář KOMTERM, 21. duben 2010 Dipl. - Ing. Roman Baláž, MBA Generální ředitel SPP CZ, a.s. 1 Bezpečnost dodávek – nevyhnutná podmínka zákazníka.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu EXPORTNÍ STRATEGIE EXPORTNÍ STRATEGIE Exportní konference
Ing. Gabriela Dlasková ZÁKLADY PODNIKÁNÍ Ing. Gabriela Dlasková
MARKETINGOVÝ MIX.
Seminární práce do předmětu PM_353
Plynárenství v evropském kontextu Situace na trhu s plynem ČR Možnosti odběratelů při výběru dodavatele Ing. Vladimír Štěpán, ENA s.r.o. 8. březen 2007.
Jméno firmy Podnikatelský plán. Shrnutí Jasně popište, co je smyslem činnosti vaší společnosti a jaké si kladete cíle –Stručně popište, jak si představujete.
Vývoj výrobku Firmy musí pružně reagovat na změny ( v lidských potřebách, technologii, technice, v počtu a síle konkurence,…) a vyvíjet nové výrobky. Novými.
Kontokorentní úvěr Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
MARKETING.
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Podnikatelské koncepce
Představení projektu Rozvoj strojnické výroby - KOVO UNI s.r.o.
Agentura BESTa Promotion. Firmy využívají řadu nástrojů na podporu prodeje. Profesionální pomoc a organizace jsou zde nezbytné.Specializované agentury.
Pozice odběratelů elektřiny v ČR Seminář SVSE květen 07 K.Šimeček.
Název organizace Podnikatelský plán (bližší specifikace aktivity) Vaše logo.
Podnikatelský plán VEBER, Jaromír a kol. Management – základy, prosperita, globalizace. Praha: Management Press, 2002, ISBN , str. 464 –
Vypracoval : Michal Musil Třída : 5.A. Osnova  1. Historie  2. Trh  3. Dnes produkované technologie  4. Konkurence.
COMEX INTERNATIONAL fax
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Cíle přednášky Vymezení trhu z pohledu zákazníků a jejich poptávky
Malý hospodářský dvůr Horšov Autor: Ing. Petr Libra
Distribuce a její politika. každá firma zvažuje, komu a kde bude své výrobky prodávat a jakým způsobem se jejich výrobek dostane ke konečnému spotřebiteli.
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Ing. Gabriela Dlasková ZÁKLADY PODNIKÁNÍ Ing. Gabriela Dlasková
Cenové strategie. Cenové cíle Cíle orientované na zákazníka Cíle orientované na finanční potřeby firmy Cíle orientované na okamžité požadavky trhu.
Vytvořila: Dominika Dvořáková
ABC, s.r.o. Na Okraji 6 Praha 10. Historie společnosti 1992 – založení společnosti 1992 – založení společnosti 1995 – sloučení se společností AB Real.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
Limonádová společnost LIMO PLUS.  O společnosti Sídlo: Ostašovská 34 Výrobní hala: Ježková 567/37 Kontakty: telefon vedení: telefon výrobna:
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Alkohol v ČR MUDr. Ferdinand Polák, Ph.D. náměstek ministra pro zdravotní péči Ministerstvo zdravotnictví.
Bakalářská práce Vypracoval: Radek Hoferek Vedoucí práce: prof. Ing. Věra Bečvářová, CSc. Brno, 2012 Podmínky rozvoje vinařského podniku v současném modelu.
R. JELINEK GROUP S. E. Ing. Pavel Dvořáček. Historie 1585 První písemný doklad o existenci palírny v urbáři vizovického panství 1662 Panská pálenice 1891.
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 12: Příčiny neúspěchu podnikání malých a středních podniků.
Regionální potravina. Projekt Regionální potravina podpora malých a středních producentů potravin cílem je představit to nejlepší z potravinářské produkce.
Podnikatelský plán Vzor a struktura.
Dotazníkový průzkum ARZ Petr Chroust.
Zlepšování podmínek pro výuku technických oborů a řemesel Švehlovy střední školy polytechnické Prostějov registrační číslo : CZ.1.07/1.1.26/
OBSAH  HDP - definice  Výpočet HDP  HDP České republiky: o HDP v letech 1993 – 1996 o HDP v letech 1997 – 1998 o HDP v letech 1999 – 2002 o HDP v letech.
Vynikající úspěch - blahopřejeme !!!! Soutěžilo 8 škol, soutěžících bylo celkem školy z Brna, dále Znojmo, Břeclav, Vyškov, Boskovice, Moravský.
Podnikatelský záměr STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní.
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV56 Název školy.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Přehled preferenčních kritérií
POKART spol. s r.o. provozovna: POKART spol. s r.o. Holešovská 1677
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Audit rodina & zaměstnání ve VÚHŽ a.s.
Infrastruktura SŠ a VOŠ v Olomouckém kraji
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Ing. Veronika Dostálková MBA
Výrobkové strategie dle investičních cílů
Poradenství pro řízení marketingu a odbytu
Šimon Vohradský MT DESIGN.
Teritoriální setkání Island (ICC, )
Ekonomika provozu a podnikání Ekonomika podnikání
Cenové strategie.
data aktuální ke dni Bc. Petra Razáková
Selhání trhu: Monopoly TNH1 (S-6)
Transkript prezentace:

RUM (Tuzemák)

Historie

Podnikatelský záměr výroby likérů a lihovin vznikl v polovině roku 1991 na základě rodinné tradice, která měla počátky v roce 1935 a byla nedobrovolně ukončena v roce 1948. Rodina Metelkova provozovala hostinskou činnost souběžně s výrobou alkoholických nápojů ve Vyškově.

Koncem roku 1991 byla počata výstavba likérky v Moravských Prusích a rekonstrukce rodinného domku na provozovnu výroby alkoholických nápojů. Výstavba likérky byla ukončena v dubnu roku 1992 a k 1. květnu 1992 byla zahájena výroba.

Počáteční výroba se soustředila na výrobu konzumních lihovin tzn Počáteční výroba se soustředila na výrobu konzumních lihovin tzn. rum 40 meruňka 35a vodka 40 Během roku 1993 byl tento úzký sortiment rozšířen o brandy 40a meruňkový likér 23 který předznamenával zájem trhu o nízkoprocentní slazené likéry s ovocnými chutěmi.

Nastávající přetlak konkurence v tomto oboru však nepřinášel firmě znatelné navyšování obratu, a proto došlo k rozhodnutí vybudovat velkokapacitní výrobnu a vlastní obchodní síť. Firma TRUL spol. s r.o. vybudovala v roce 1993 v Mikulovicích u Jeseníku likérku, která začala od počátku reagovat na potřeby trhu jak chuťovými vlastnostmi, tak i adjustačními požadavky.

Nízkoprocentní likéry adjustované do nevratných lahví a kartonů, exkluzivní láhve s nápaditými názvy výrobků, otevřely dveře do celostátní obchodní sítě. Od roku 1994 díky obchodnímu spojení likérky Milan METELKA a likérky TRUL Mikulovice dochází k velmi výraznému ročnímu nárůstu obratu obou firem.

Agresivní obchodní politika přinesla úspěch v obchodních řetězcích po celé republice ( DELVITA, GLOBUS, INTERSPAR, KAUFLAND, CARREFOUR atd.). Uvedené úspěchy v prodeji výrobků donutilo vedení firmy Milan METELKA výroba likérů a lihovin k dalšímu výraznému investování do zvýšení výrobní kapacity.

Rozšiřování firmy počalo počátkem roku 1997 a bylo ukončeno koncem roku 1998. Výše investic dosáhla několik miliónů korun.

Druhy

Tuzemský Rum 38%

Tuzemák 35%-37%

Bernardýn 35%

Beethoven 30%

Piratská Pětatřicítka 35%

Štemberský Hradní 35%

Mikulovický Tuzemák 37%

Cocuyo 39%

Don Pedro Cachaca 40%