Název projektu - Moderní technologie ve výuce

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_ČJ. 8.07_Jan Werich, prezentace Název šablony : Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zaměření VM :Jazyk a jazyková komunikace.
Advertisements

OSVOBOZENÉ DIVADLO.
Základní škola, Ostrava – Poruba, Porubská 831, příspěvková organizace
Meziválečné české divadlo
Meziválečné české divadlo
Divadlo Semafor Divadlo Semafor VY_32_INOVACE_ČJ-L 8.,9.14.
Osvobozené divadlo.
Orchestr Glenna Millera
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
zpracovaný v rámci projektu
VY_32_INOVACE_ČJ _ Osvobozené divadlo Název šablony : Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zaměření VM :Jazyk a jazyková komunikace.
Tematická oblast: Dějiny hudebního umění
Jméno autora: Mgr. Hana Boháčová Datum vytvoření:
 Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUBMO_ESTETIKA_03  Název materiálu: Drama  Tematická oblast: Estetika, 1. ročník  Anotace: Prezentace slouží k výkladu.
OSVOBOZENÉ DIVADLO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
Jan Werich Jiří Voskovec
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
ČESKÉ MEZIVÁLEČNÉ DRAMA
Identifikátor materiálu: EU –
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana Nové.
VY_III/2_INOVACE_81_Jan Werich
Název Divadlo Semafor Předmět, ročník Český jazyk a literatura, tercie
VY_32_INOVACE_3D.9.01 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 9. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Portréty literárních osobností světové literatury.
Jiří Voskovec.
Jiří Voskovec, jan werich
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
ICT – 2 – 3 – 34 HV J.Suchý a J.Šlitr
DIVADLO SEMAFOR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
Poezie, písnička (V domě straší duch)
Osvobozené divadlo I Mgr. Lucie Rusová
Periodizace nonartificiální hudby
Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk a literatura Ročník: 6. ročník Anotace: Autorská pohádka výklad pojmu.
Osvobozené divadlo 9. ročník.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
○ Narodil se 6.února 1905 v Praze. ○ A zemřel 31.řijna1980 v Praze. ○Byl český divadelní a filmový herec, dramatik, filmový scénárista a spisovatel.
Jiří Voskovec Jméno: Jiří Wachsmann * 19.červa 1905 na Sázavě † 1.července 1981 v USA Byl český herec, spisovatel, dramatik a textař Účinkoval v osvobozeném.
Osvobozené divadlo.
Osvobozené divadlo Semafor & Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
*6. února 1905 Praha †31.října 1980 Praha český filmový a divadelní herec, dra- matik, filmový scenárista, spisovatel.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Zdeněk Kóňa ČÁST WERICHOVY DVOJROLE PENÍZE NEBO … WERICHOVO JMÉNO PUDR A … … POCKET.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Zdeněk Kóňa Nezapomenutelná dvojrole ve filmu Císařův pekař - Pekařův císař. JAN WERICH.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Eva Bartošová Název DUM: VY_32_Inovace_6.2.8 Osvobozené divadlo Název sady: Český jazyk 9. ročník Číslo.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/ Třída: IX.A.
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/07 Název materiálu: Osvobozené divadlo Zpracoval: Mgr. Bc. BcA. Michal Jančík.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Michaela Blažková Název DUM: VY_32_Inovace_ Osvobozené divadlo Název sady: Český jazyk 9. ročník Číslo.
UKÁZKAUKÁZKA – Tmavomodrý svět + fotografie v + w UKÁZKAUKÁZKA – Tmavomodrý svět + fotografie v + w.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Anotace: Materiál je určen pro žáky 9. ročníku, slouží k výkladu nového učiva Použité zdroje Datum: Ročník: 9. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_30_02_HV9_Skála AUTOR: Mgr. Aleš Skála Základní škola Libina, příspěvková organizace, Libina.
Anotace: Materiál je určen pro žáky 3. ročníku střední odborné školy a pro žáky nástavbového studia. Text se zabývá meziválečným obdobím v české literatuře,
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
& Osvobozené divadlo Semafor
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
Jan Werich Monika Kupková.
Název projektu - Moderní technologie ve výuce
Jan Werich a Jiří Voskovec (1905 – 1980) ( )
VY_32_INOVACE_14_Kultura za první republiky
Spisovatelé a ilustrátoři
Divadlo mezi válkami.
Jaroslav Ježek AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
Osvobozené divadlo VY_12_INOVACE_Rů_I_16
VY_32_INOVACE_62_Osvobozené divadlo
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Hudba na jevišti Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Renáta Jehličková Název: VY_32_INOVACE_09_C_12_HUDBA NA JEVIŠTI Téma: HUDEBNÍ.
Umění a kultura Jan Werich a Jiří Voskovec
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Transkript prezentace:

Název projektu - Moderní technologie ve výuce Název materiálu: OSVOBOZENÉ DIVADLO Číslo: III/2 - 6.1.4.

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Autor: Mgr. Machanová Věra Období: listopad 2011 – duben 2012 Ročník: 9. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Umění kolem nás

Osvobozené divadlo Materiál je v souladu s RVP ZV a ŠVP Anotace: shrne a upevní si vědomosti z oblasti divadla a lidí kolem něho; vyjmenuje nejznámější české dramatiky a uvede jejich díla; seznámí se s divadlem a s autory divadelních her mezi dvěma světovými válkami Očekávané výstupy: Orientuje se ve vývoji českého dramatu, osobnostech českého divadla a nejznámějších divadel Průřezová témata: osobnostní a sociální výchova Klíčová slova: Osvobozené divadlo, historie a repertoár, osobnosti – V+W, Ježek, forbíny Druh pracovního materiálu: Prezentace Power Point

Jan Werich Jiří Voskovec Jaroslav Ježek Osvobozené divadlo Jan Werich Jiří Voskovec Jaroslav Ježek

Historie divadla Roku 1927- Umělecká Beseda. Zde poprvé vystoupili Jan Werich a Jiří Voskovec se svou hrou Vest pocket revue (tj. „revue z kapsičky u vesty“) a klavírními improvizacemi vystoupil i Jaroslav Ježek. V+W zavedli tzv. forbíny z německého Vorbühne (předscéna), tj. improvizované dialogy na předscéně - dialogy byly pokaždé jiné, nepřipravované.

Divadelní hry politická hra Caesar - upozornili na nebezpečí fašismu hra Osel a stín – r.1933 – propagovala myšlenky socialismu hra Kat a blázen – r.1934 - kritika fašismu - stěžovalo si německé velvyslanectví pro urážku hlavy státu –r. 1938 divadlo zavřeno, V+W nuceni emigrovat do USA (1939)

Filmová tvorba V roce 1934 režíroval Mac Frič společně V+W film Hej Rup!. V roce 1937 vznikl film Svět patří nám v režii Mace Friče. Po emigraci Voskovce hrál Jan Werich ve dvojfilmu Císařův pekař a pekařův císař (DVOJROLE)

1946–1948 návrat z USA J. Werich a J. Voskovec (J. Ježek zemřel v USA) pokusili obnovit Osvobozené divadlo (hra Divotvorný hrnec) r.1948 – komunistický puč – Voskovec emigruje znovu do USA – divadlo zaniká avantgardní divadlo - navázal J. Werich se svým divadlem s Miroslavem Horníčkem a později i divadlo Semafor.

Galerie 1) 2) 3) 4) 5) 6)

OSVOBOZENÉ DIVADLO ODKAZY 1) http://www.karaoketexty.cz/fotky/jezek-jaroslav-voskovec-jiri-werich-jan-11571/138911 2) http://www.karaoketexty.cz/fotky/werichjezek-voskovec-16096/225145 3) http://www.supraphon.cz/cs/umelci/?item=12 4) http://otto-autogramy.blog.cz/galerie/cesko-czech/obrazek/75393737 5) http://relax.lidovky.cz/stvoritel-golema-umrel-pred-400-lety-legendy-ziji-dodnes-pg7-/ln-zajimavosti.asp?c=A090917_110024_ln-zajimavosti_mel 6) http://voskovec.jiri.info/ http://www.youtube.com/watch?v=92pEbZ69vaY http://cs.wikipedia.org/wiki/Osvobozen%C3%A9_divadlo