Obnova památkové rezervace v Kadani a ekonomické důsledky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ČESKÁ REPUBLIKA – SÍDELNÍ STRUKTURA
Advertisements

Projekt rozvoje sítě měst v regionu Weinviertel – jižní Morava Projekt zur Entwicklung eines Städtenetzwerkes Weinviertel - Südmähren MĚSTA ZAPOJENÁ DO.
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
klikej Malebné středověké městečko s hradbami kolem historického středu leží ve Středních Francích (Mittelfranken) na řece Tauber asi 70 km západně od.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACE Prezentace zpracovává téma Praha – hl. město. Prezentace je.
Letecký pohled na část města ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Snímky Vladimír Hudec Srpen 2011 Grafická úprava Antonín Jirušek.
Pohled do historie vydávání odborné literatury v Českých zemích
Člověk a příroda Zeměpis Česká republika Pražské památky I VY_32_INOVACE_08 Sada 6 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracoval:
CASLIN 2006 Mechanismus změn v Městské knihovně v Praze … aby zrcadlo zrcadlilo… Jaroslava Štěrbová.
2013 ….. Již tradičně každým rokem probíhají Vánoce v krajském městě Brně spojené s Vánočními trhy. Tyto jsou na třech místech v centru města Náměstí.
A CO BY MĚL UMĚT KDO BY MĚL BÝT MĚSTSKÝM ARCHITEKTEM  3. Konference Platformy architektů měst    pořádaná společností Petra Parléře o.p.s.    ve.
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
hlavní město České republiky
Všeználek vypravuje o středověku.
Volnočasové projekty a EU financování
Kavárna PředMěstí Sociální podnik. Koncept Výjimečný interiér – měšťanský dům v centru města Regionální produkty Sociální podnik Ten podnik žije! Skvělý.
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno v rámci.
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_ZE.8.66 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
PRAHA Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:
KRAJE ČR HLAVNÍ MĚSTO PRAHA.
Návštěva Bratislavy Listopad 2013 … Bratislava je hlavní město Slovenské republiky, kde má sídlo prezident v Grasalkovičovom paláci na Hodžově náměstí.
Česká republika: Plzeň Hospodářský zeměpis
Brno.
TÝDEN PROGRAMU COMENIUS COMENIUS WEEK 2009 V rámci celoevropské akce Týdne programu Comenius se můžete zapojit do vytváření a hraní geohry a poměřit tak.
Pohled na město Zajímavosti města Smírčí kámen, Socha sv. Jana Křtitele s křížem, Opevněný kostel sv. Jana Křtitele, Městská radnice, Celkový pohled.
Darek Matwikow Jan Jelínek
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Předpoklady CR A. LOKALIZAČNÍ - - schopnost krajiny poskytovat hodnoty pro CR B. SELEKTIVNÍ - předpoklady společnosti pro zabezpečení a rozvoj CR C. REALIZAČNÍ.
Drogy a já Jméno: Třída: Datum:.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Plzen.
ePraha a podpora turismu Ivan Seyček Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS ePraha a podpora turismu.
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Vypracoval: Radim Volák.  Rozloha: 214 km 2  Počet městských obvodů: 23  Počet obyvatel:  Hustota osídlení: 1500 obyvatel/km 2  Průměrná.
SÍDELNÍ STRUKTURA ČESKÁ REPUBLIKA.
MĚSTA 2020 aneb od strategie k projektům
Člověk a příroda Zeměpis Česká republika Pražské památky III VY_32_INOVACE_10 Sada 6 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracoval:
Tisková konference ku příležitosti slavnostní ho zahájení projektu , Stříbro Obnova vybraných sakrálních památek regionu Český Západ Podpořeno.
Zadání: Rozsah min. 7min a max. 10 min Celá práce je v jednotném duchu Animace všech objektů Připravené komentáře v poznámkách Žádný obrázek nesmí být.
OCHRANA PŘÍRODY A KRAJINY
2012 …… VÁNOCE- VÁNOČNÍ TRHY VE MĚSTĚ PROBÍHAJÍ NA NĚKOLIKA MÍSTECH OD do NA NÁMĚSTÍ SVOBODY NA ZELNÉM TRHU NA MORAVSKÉM NÁMĚSTÍ Vánoce.
Regenerace městské památkové zóny. Městská památková zóna MPZ vyhlášena rozloha 52 ha na území MPZ je 85 nemovitých KP zapsaných v seznamu.
Bečov nad Teplou 23. září Charakteristika města 1399 městská práva V současnosti cca 1000 obyvatel Poloha na spojnici lázeňských měst Karlovy Vary.
Rozvoj technického vzdělávání v Jihočeském kraji Exkurze Praha 16. –
Operační program vzdělání pro konkurenceschopnost 1.1. Globální grant: Zvyšování kvality ve vzdělávání ve Zlínském kraji Projekt CZ.1.07/1.1.08/
Po stopách UNESCO památek Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu Senovážné náměstí České Budějovice.
Uherský Brod. Informace Okres: Uherské Hradiště Kraj: Zlínský PSČ: Starosta: Patrik Kunčar Části města: Havřice Újezdec Těšov Maršov.
Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/ VY_32_INOVACE_07_Zeměpis_6.ročník 20_Znojmo Autor: Mgr. Jana Štruncová Anotace: Prezentace města.
Negativní důsledky vymezení hranic soukromého prostoru: uzavřené rezidenční oblasti (gated communities) v Česku Tomáš Brabec Katedra sociální geografie.
VY_ 32_ INOVACE _04_10_gotická architektura
Snímky pořízeny v letech 2014 a 2015
Putování po českých krajích.
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_06_PRAHA.
Český svaz žen Štoky pořádá
Rekonstrukce Horského hotelu a televizního vysílače Ještěd
REGIONALIZMUS A REGIONY
Velká města České republiky.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Revitalizace zámeckého návrší v Litomyšli
Vanesska Pavlovičová 3.A
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
VÁNOCE v BRNĚ 2017.
ÚZEMNÍ PLÁNOVÁNÍ & URBANISMUS
Předmět: Zeměpis Ročník: 9. Tématický celek: Regiony České republiky
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jarmila Nováková
Ve Znojmě se mi nejvíc líbilo údolí, kterým jsme projeli s vláčkem.
Transkript prezentace:

Obnova památkové rezervace v Kadani a ekonomické důsledky pro rozvoj města 1.

Osnova přednášky A) zeměpis a dějepis B) úpadek C) vzkříšení a naděje D) vystřízlivění a realita E) doporučení a závěr

Zeměpisná poloha města

rezervace rezervaci Kadaň z balónu Letecký snímek městské památkové Pohled na rezervaci Kadaň z balónu Letecký snímek městské památkové rezervace

Památková rezervace v socialistické péči

Po roce 1990 přichází vzkříšení a naděje

Katovna je hezkým příkladem obnovy památky v soukromých rukou

Kadaňský hrad dnes plnohodnotně žijící památka

Kulturní dům Střelnice … a jeho návrat do života

Měšťanské domy v socialistických rukou Měšťanské domy v soukromých rukou

Město prodalo ruinu za symbolickou částku…. ….a přidalo peníze na střechu

Panelová sídliště začala v sedmdesátých letech minulého století tvořit nová centra města

vietnamských obchodníků o kultivaci stánkového prodeje v městské 2. 1. Zábavné pokusy vietnamských obchodníků o kultivaci stánkového prodeje v městské památkové rezervaci 3.

Jedna z mnoha předzahrádek před soukromým podnikem v centru

Hotel Svoboda – příklad nevyvedené privatizace

Mikulovická brána s omezeným vstupem pro veřejnost

Návštěva a pohled z radniční městské věže patří mezi žádané služby

Františkánský klášter – plně využitá národní kulturní památka

Závěr a doporučení A) nebojme se být velkorysí B) vytvářejme vhodné podmínky pro iniciativu privátu C) vychovejme si patrioty D) nebojme se velkých vizí a získejme pro ně veřejnost E) spoléhejme se především sami na sebe, nejen ve svých plánech