Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

TÝDEN PROGRAMU COMENIUS COMENIUS WEEK 2009 V rámci celoevropské akce Týdne programu Comenius se můžete zapojit do vytváření a hraní geohry a poměřit tak.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "TÝDEN PROGRAMU COMENIUS COMENIUS WEEK 2009 V rámci celoevropské akce Týdne programu Comenius se můžete zapojit do vytváření a hraní geohry a poměřit tak."— Transkript prezentace:

1 TÝDEN PROGRAMU COMENIUS COMENIUS WEEK 2009 V rámci celoevropské akce Týdne programu Comenius se můžete zapojit do vytváření a hraní geohry a poměřit tak své zeměpisné a historické znalosti s ostatními evropskými školami. Týden programu Comenius má představit projekty Partnerství škol Comenius a eTwinning co nejširší veřejnosti. V čem geohra vlastně spočívá?

2 Víte, jak se jmenuje a kde se nachází tento 35 metrů vysoký sloup, který je nejvyšším sousoším České republiky a jehož součástí je i malá kaple? Ještě napovíme, že byl postaven v letech 1716 až 1754 k oslavě katolické církve a víry, částečně vyvolané pocitem vděčnosti za ukončení moru, který na Moravě udeřil v letech 1714 až 1716.

3 Správná odpověď: Sloup Nejsvětější Trojice v Olomouci

4 Dokázali byste určit, kde se v mapě nachází památky, na které jsou pyšní Vaši projektoví kolegové?

5 Poznávání a určování zeměpisné polohy jednotlivých památek, přírodních zajímavostí atd. je principem geohry.

6 GEOHRA spojuje několik důležitých prvků - je zábavná a hravá spojuje několik důležitých prvků - je zábavná a hravá Komenského princip „Škola hrou“ je zde naplněn v široké míře Komenského princip „Škola hrou“ je zde naplněn v široké míře propojuje znalosti a dovednosti z mnoha předmětů – zeměpisu, přírodopisu, dějepisu… a informatiky propojuje znalosti a dovednosti z mnoha předmětů – zeměpisu, přírodopisu, dějepisu… a informatiky podněcuje zájem o region a slouží k jeho propagaci podněcuje zájem o region a slouží k jeho propagaci

7 Pokud se Vám tento způsob učení zdá zábavný a efektivní, můžete ji se svými studenty nejen hrát, ale také vytvářet! Při vlastní tvorbě hry se jejich tvůrcům rozvíjí a rozšiřují: ● kreativní schopnosti (neotřelé pohledy na území) ● technické dovednosti (pořízení i zpracování fotografií) ● znalosti o území (vyhledávání informací o objektech)

8 Zapojte se do vytváření geohry, v které budou poměřovat své znalosti školy z celé Evropy během Týdne programu Comenius. Nafoťte pamětihodnost nebo přírodní zajímavost z vašeho okolí a přidejte nápovědu v českém a anglickém jazyce, aby mohli ostatní určit, kde se nachází. Zapojte do tvorby geohry i vaše zahraniční projektové partnery. Máte-li zájem stát se administrátory geohry za váš kraj, kontaktujte nás na katerina.bohacova@naep.cz.

9 Pokud se chcete inspirovat k vytvoření vlastního příspěvku nebo si zahrát některou z již existujících geoher, podívejte se zde. zde Více ke geohrám zde. zde

10 Národní agentura pro evropské vzdělávací programy (NAEP) Na Poříčí 1035/4 110 00 Praha 1 www.naep.cz Comenius Week Comenius Week


Stáhnout ppt "TÝDEN PROGRAMU COMENIUS COMENIUS WEEK 2009 V rámci celoevropské akce Týdne programu Comenius se můžete zapojit do vytváření a hraní geohry a poměřit tak."

Podobné prezentace


Reklamy Google