Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Financování podnikatelských projektů v oblasti CR z prostředků EU a ČR BBS. Miroslav Kotoun Český Krumlov, 19. listopadu 2004.
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Problematika venkova v Pardubickém kraji Ing. Václav Kroutil Radní pro zemědělství a venkov.
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Dotační příležitosti.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
OCENĚNÍ ORANŽOVÁ STUHA V RÁMCI SOUTĚŽE VESNICE ROKU V PROGRAMU OBNOVY VENKOVA.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
PODPORA REGIONÁLNÍHO ROZVOJE V ČESKÉ REPUBLICE
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
PRACOVNÍ SETKÁNÍ ZÁSTUPCŮ OBCÍ ORP HRADEC KRÁLOVÉ Dolní Přím, 5. února 2009 Ing. Jana Rejlová, administrátorka POV.
Programy v oblasti regionální politiky pro rok 2010 RNDr. Josef Postránecký.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Samostatné oddělení programu podpory venkova 20 let soutěže Vesnice roku a další regionální programy.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
PRACOVNÍ SETKÁNÍ ZÁSTUPCŮ OBCÍ ORP VRCHLABÍ Vrchlabí, 18. února 2009 Radka Nosková - administrace POV.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
1 Programy v oblasti regionální politiky pro rok 2009 RNDr. Josef Postránecký.
SROP Vyplňování formuláře ISPROFIN Liberec, Helena Kubíčková Sekretariát Regionální rady NUTS II Severovýchod.
Hospodaření příspěvkových organizací Porada ředitelů škol a školských zařízení 9. dubna 2008 Ing. Jana Štancíková.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Připravované grantové programy Fondu Vysočiny pro rok 2008 Garant odbor životního prostředí Krajský úřad kraje Vysočina Jihlava
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Rekordní počet přihlášených obcí v Královéhradeckém kraji - 50 Hodnotitelská komise10 členů Termín návštěv obcí – Čas na jednu obec90.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Obnova venkova Rozvoj venkova.
Metodická pomoc k žádostem o neinvestiční příspěvky do výše 25 tis
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Projekt spolupráce v Programu rozvoje venkova, osa IV. LEADER VENKOVSKÉ.
Rozvoj venkova Olomouckého kraje Setkání aktérů venkova, Všechovice - Příleský mlýn,
Kamýk nad Vltavou Počet obyvatel : 907 Kamýk nad Vltavou a Velká nad Vltavou zdravotní středisko, poštovní úřad, mateřská škola, základní škola spojená.
01  PF02-12 Podprogram na podporu obnovy venkova  PF03-12 Podprogram podpory předprojektové přípravy projektů regenerace brownfields ve ZK  PF04-12.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení ---- Podpora výstavby technické infrastruktury.
Dotační programy kraje ve prospěch měst a obcí Dotační programy kraje ve prospěch měst a obcí v roce 2010 Zpracovala: Ing. Petra Chovanioková vedoucí odboru.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Podpora oprav domovních olověných rozvodů.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 2/ /11/2010 Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Financování bezbariérových úprav chodníků a cyklistických stezek Seminář SMO ČR, SFDI a ČKAIT Praha, 9. září 2014 Ing. Karel Havlíček.
EUROREGION ELBE/LABE 1 Společný Fond malých projektů v EUROREGIONU ELBE/LABE
Téma: DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE Dotační fond Libereckého kraje OBLAST PODPORY 4B - TĚLOVÝCHOVA A SPORT.
Národní dotační programy
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
Program obnovy venkova Jihočeského kraje v letech
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Seminář: Školství v regionu a jeho perspektivy – podprogram
Program obnovy venkova Jihočeského kraje
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
odbor politiky bydlení
Besip Zlínského kraje Zlín,
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
SOUTĚŽ VESNICE ROKU v Královéhradeckém kraji v roce Setkání orp
Národní programy 2017 odbor regionální politiky duben 2017
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Změny v soutěži Vesnice roku
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Podpora obnovy a rozvoje venkova
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Transkript prezentace:

Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008

Cíl programu podpořit obnovu a rozvoj venkova ; předpoklad participace obyvatel venkova, občanských spolků a sdružení při obnově v souladu s místními tradicemi.

Forma podpory systémová INVESTIČNÍ nebo NEINVESTIČNÍ dotace na realizaci schválené akce; 70% až 80% celkové výše skutečně vynaložených přímých nákladů akce; tzv. křížové financování: dotace MMR + finanční prostředky z rozpočtu kraje (= max. 90% celkové výše nákladů).

Dotační tituly dotační titul č. 1 – Podpora vítězů soutěže Vesnice roku; dotační titul č. 2 – Podpora zapojení dětí a mládeže do komunitního života v obci; dotační titul č. 3 – Podpora spolupráce obcí na obnově a rozvoji venkova.

DT č. 1 – Podpora vítězů soutěže Vesnice roku Příjemce dotace: obec oceněná stuhou v soutěži Vesnice roku. Výše podpory: až 80% celkově skutečně vynaložených nákladů akce.

DT č. 1 – zaměření akcí Obnova a údržba venkovské zástavby a občanské vybavenosti; obnova a zřizování veřejné zeleně; rekonstrukce a výstavba místních komunikací, stezek a veřejného osvětlení; příprava a realizace propagačních materiálů obce v souvislosti s umístěním v soutěži Vesnice roku.

Dotační titul č. 2 – Podpora zapojení dětí a mládeže do komunitního života v obci Příjemci dotace: obec do 3 tis. obyvatel; svazek obcí. Finanční podpora: až 70% celkové výše skutečně vynaložených přímých nákladů akce; dolní limit 50 tis. Kč, horní limit 300 tis. Kč.

DT č. 2 – zaměření akcí Obnova a údržba venkovské zástavby a občanské vybavenosti; úprava veřejných prostranství; obnova a zřizování veřejné zeleně; rekonstrukce nebo vybudování zařízení pro volnočasové aktivity.

DT č. 3 – Podpora spolupráce obcí na obnově a rozvoji venkova Příjemci dotace: obec do 3 tis. obyvatel, svazek obcí. Finanční podpora: až 70% celkové výše skutečně vynaložených nákladů; horní limit 200 tis. Kč

DT č. 3 – Podpora spolupráce obcí na obnově a rozvoji venkova Prezentace úspěšných projektů zaměřených na obnovu a rozvoj venkova; výměna zkušeností při přípravě projektů; podpora spolupráce a odborného vzdělávání zástupců obcí; - NADREGIONÁLNÍ CHARAKTER.

Základní podmínky poskytnutí podpory Strategický rozvojový dokument; žádost o dotaci nelze předložit na akce již započaté; ne/movitý majetek, který je předmětem žádosti musí být v plném rozsahu ve vlastnictví žadatele, resp. příjemce dotace.

Žádost o poskytnutí dotace Elektronický formulář „Žádost o poskytnutí dotace“ (www3.mmr.cz/zad2008); + přílohy (originál nebo ověřená kopie): doklad o vlastnictví majetku, popis přípravy akce, části projektové dokumentace, předpokládaný rozpočet akce,…

Doklady po tzv. REGISTRACI „Prohlášení o postupu po obdržení Registračního listu“; smlouva o dílo, ocenění hodnoty dobrovolných prací, doklady o nákupu materiálu; formulář ISPROFIN. = Rozhodnutí o poskytnutí dotace, Pokyn k nastavení rozpočtového limitu

Závěrečné vyhodnocení akce Vyhláška č. 560/2006 Sb., o účasti státního rozpočtu na financování programu reprodukce majetku

Soutěž Vesnice roku v Programu obnovy venkova Vyhlašovatelé soutěže: Ministerstvo pro místní rozvoj Spolek pro obnovu venkova ČR Svaz města obcí ČR Ministerstvo zemědělství

Průběh soutěže Krajské kolo =) stuha: modrá, bílá, zelená, oranžová a zlatá stuha; (diplomy) Celostátní kolo

Vesnice roku března 2008, Den malých obcí (Praha); příjem přihlášek do konce dubna 2008; květen – červen 2008 – krajská kola; září 2008 – celostátní kolo.