Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/02.0012 GG OP VK.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Problémy menšinových skupin II
Advertisements

Právní úprava v oblasti správního vyhoštění a zajištění
Zákon o sociálních službách
10. Slovenská demografická konferencia
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Střední odborná škola Otrokovice
Tomáš Křivka FPR ZČU Plzeň 07/05/2014
Zdravotní pojištění cizinců  Zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění  systému veřejného zdravotního pojištění je účasten každý, kdo: a)
 Lze jen s platným cestovním dokladem (identifikační průkaz – občanský průkaz, cestovní pas, včetně víza 30/90 dnů)  Občané EU mají možnost neomezeného.
Děti s odlišným mateřským jazykem (OMJ) v předškolním vzdělávání
Státní občanství a cizinecký režim
Sociální zabezpečení 3. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální zabezpečení 3. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Národní tematická síť F NTS F – národní tematická sít F Ing. Václav Götz 19.listopadu 2007.
MIGRACE.
Pobytové středisko Zastávka
Proč je tzv. „nový systém ekonomické migrace“ nepřijatelný! Mgr. Pavel Čižinský, Multikulturní centrum Praha.
Studijní obor: Sociální činnost
ÚSTAVNÍ PRÁVO A STÁTOVĚDA Státní občanství ČR a občanství EU
Evidence obyvatel.
Nový cizinecký zákon v Česku
VY_32_INOVACE_16_05.  Název:Občanem státu   Anotace:Prezentace, která slouží k osvojení si informací, které vyplývají z občanství v ČR   Autor:Mgr.
Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školySoukromá.
Nový systém ekonomické migrace
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Správa sociálního zabezpečení Sociální pomoc. doplňkový systém pomoc fyzickým osobám, které ocitly v tíživých sociálních situacích, které nemohou překonat.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Výkon státní správy na úseku evidence obyvatel (činnost ohlašovny) zákon č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých zákonů.
Dobrovolné návraty. kompromisní řešení ukončení právně či sociálně-ekonomicky neudržitelného pobytu cizince na území prevence nelegální migrace a s tím.
Správa sociálního zabezpečení
Mezinárodní ochrana PF UP Olomouc.
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_406.
Správa sociálního zabezpečení Sociální pomoc. doplňkový systém pomoc fyzickým osobám, které ocitly v tíživých sociálních situacích, které nemohou překonat.
PLNĚNÍ POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Název: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Vnitřní správa M. Horáková 1..
Evidence obyvatel podle z.č. 133/2000 Sb., v plat. znění.
OBLAST VYDÁVÁNÍ POVOLENÍ. Povolování obchodu s vojenským materiálem upravuje § 6 až 13 zákona č. 38/1994 Sb. § 6 - vydává se právnické osobě se sídlem.
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
CIZINCI NA TRHU PRÁCE V ČR
MEZINÁRODNĚPRÁVNÍ A EKONOMICKÉ POSTAVENÍ CIZINCŮ (V ČR A VE VYBRANÝCH ZEMÍCH EU) Z HLEDISKA DEMOGRAFICKÉHO VÝVOJE Ing. Mgr. Magda Uxová, DiS.
11 ADAPTAČNĚ INTEGRAČNÍ KURZY „VÍTEJTE V ČESKÉ REPUBLICE“
Základní registr obyvatel - ROB. Evidované subjekty státní občané ČR cizinci, kterým bylo vydáno povolení k trvalému pobytu na území ČR nebo povolení.
Zpráva o činnosti odboru cizinecké policie 2015.
Situace v oblasti nelegální migrace v ČR Údaje platné ke dni
Migrace Z latinského migratio = stěhování změna sídliště přecházením z jednoho kraje do druhého (přesídlování, stěhování) Emigrant = dobrovolný nebo sociálně.
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Název projektu: Zlepšujeme a vzděláváme Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Problematika uprchlíků. Právní podklady pro problematiku 325/1999 Sb., zákon o azylu 326/1999 Sb., zákon o pobytu cizinců na území ČR (cizinecký zákon)
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Jana Volková Název: VY_32_INOVACE_01_OV9 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma:Státní občanství.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
§ 180i Doklad o cestovním zdravotním pojištění při pobytu do 90 dnů (1) Požadavky na cestovní zdravotní pojištění stanoví přímo použitelný právní předpis.
Určeno pro:  žáky 4.ročníku středních škol Vzdělávací obor:
Úhrada zdravotních služeb poskytnutých „migrantům“ na území ČR
Lenka Herčíková,
Podpora žáků - mluvčích cizích jazyků z pohledu MŠMT
Uprchlíci a migranti: kdo je kdo?
Studijní obor: Sociální činnost
Státní občanství Zákon č. 186/2013 Sb. - Zákon o státním občanství ČR.
Ondřej Brychta Odbor azylové a migrační politiky
DUM - Digitální Učební Materiál
MIGRACE.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Žadatelé o udělení mezinárodní ochrany a nelegální práce
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
ODBOR AZYLOVÉ A MIGRAČNÍ POLITIKY
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Transkript prezentace:

Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK

SOCIÁLNÍ POLITIKA VE VZTAHU K VYBRANÝM SKUPINÁM OBČANŮ UPRCHLICTVÍ A AZYLOVÁ POLITIKA Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK

Základní pojmy migrace dobrovolná migrace vynucená migrace emigrant imigrant cizinec azylant Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK

Proces udělení azylu prohlášení cizince, ze kterého je zřejmý úmysl požádat o udělení azylu žádost o udělení azylu pohovor identifikační úkony průkaz žadatele o udělení mezinárodní ochrany rozhodnutí ministerstva vnitra Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK

Postup po vynesení rozhodnutí ministerstva vnitra pokud byl azyl udělen - hostitelská země se zavazuje poskytnout azylantovi ochranu a pomoc při integraci do místní společnosti a vystaví průkaz povolení k pobytu azylanta, který jej opravňuje trvale pobývat na území ČR. Udělením azylu získává azylant možnost být zařazen do státního integračního programu, který je zaměřený na pomoc azylantům při zajištění jejich začlenění do společnosti v ČR (zejména pokud jde o vytvoření předpokladů pro získání znalostí českého jazyka a pomoc při zajištění bydlení a zaměstnání). za zákonem stanovených podmínek může být azyl udělen i za účelem sloučení rodiny nebo z humanitárních důvodů Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK

Postup po vynesení rozhodnutí ministerstvem vnitra je-li žádost definitivně zamítnuta - stává se žadatel o azyl cizincem podle zákona č. 326/1999 Sb., o pobytu cizinců; cizinecká policie vystaví cizinci výjezdní příkaz a cizinec je povinen z území ČR vycestovat. Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK

Azylová zařízení přijímací středisko pobytové středisko integrační středisko Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK