Brno–město pro rodiny 30. 11. 2009 Projekt ANIMA PLUS CZ Inovativní opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání Mgr. Lenka Zemanová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Týká se všech oblastí a v našem případě konkrétně jde.
Advertisements

Projekt „Rovnost na Vysočině v kontextu koncepce rodinné politiky Kraje Vysočina“ Ing. Soňa Krátká, regionální koordinátorka.
Projekt „ROVNÁ ŠANCE“ Prezentace Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Týká se všech oblastí a v.
Informační materiál k projektu: Podnikání žen jako efektivní cesta k posílení rovných příležitostí na trhu práce. Projekt je financován z programu OPL.
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
Lokální partnerství FÓRUM PRO RODINU
Prezentace k projektu REPRO CV
ECVET v Programu celoživotního učení
„Slaďování rodinného a pracovního života v ICT průmyslu“ - představení projektu Barbora Slavíčková.
Citigroup soutěž o nejlepší firmu s rovnými příležitostmi pro ženy a muže v ČR Bc. Jitka Kolářová, Gender Studies o.p.s.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
ÚŘAD PRÁCE V JIHLAVĚ partner projektu „Budování rozvojového partnerství…“
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
PROGRAM TISKOVÉ KONFERENCE Jaromír Drábek, ministr práce a sociálních věcí Úvodní slovo Vít Liška, MPSV ČR Představení projektu Marie Oujezdská, NCR Zaměření,
Zavedení systému opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání na Magistrátu města Brna 9. Národní konference kvality ve veřejné správě
Představení projektu ANIMA PLUS CZ – audit rodina a zaměstnání Marie Oujezdská Národní centrum pro rodinu.
Katedra sociální politiky a sociální práce Centrum praktických a evaluačních studií SLUŽBY PRO ORGANIZACE CEPRES Centrum praktických a.
Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance
ZAMĚSTNÁNÍ RODINA Slučitelnost má mnoho faset Pracovní doba „flexibilní, férová, v zájmu rodiny“  Flexibilní pracovní doba pro rodiče  Částečné úvazky.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Národní tématická síť E Rovné příležitosti žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR.
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
Strategie AGE MANAGEMENTu v české republice
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
OSTRAVA 26. – 27. DUBNA 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 10. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Půl na půl – rovné příležitosti žen a mužů Vzdělávání zaměstnavatelů v oblasti rovných příležitostí žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Týká se všech oblastí a v našem případě konkrétně jde.
Vstřícný zaměstnavatel Kritéria soutěže. 1. Organizace práce Vstřícnost a reálné možnosti využívání flexibilních forem práce Další úpravy pracovního režimu.
Kulatý stůl – Práce s rodinami Markéta Chkheidze.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST Podpora rovných příležitostí žen a mužů v Operačním programu Zaměstnanost Jihlava.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2011 setkání RRLZ,
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Prosazování rovnosti žen a mužů na ministerstvu vnitra v rámci projektu „Akceptace specifických potřeb zaměstnanců a zaměstnankyň MV“ Eva Ferrarová Ministerstvo.
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
Rodina na Vysočině výsledky empirických výzkumů uskutečněných v kraji Vysočina v letech 2005 – 2010 konference Rodinná politika v centru pozornosti krajů.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Projekt Trojlístek Rovnost příležitostí pro ženy a muže, slaďování práce a rodiny Trojlístek, sblížení tří generací® Mgr. Veronika Horehleďová vedoucí.
HLAVNÍ CÍL PROJEKTU Zlepšit podmínky pro výuku strojírenských oborů.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
UKONČENÍ ADMINISTRACE Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Tisková konference
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
PREZENTUJÍCÍ Rodinné audity Metodika opatření na podporu slaďování rodinného a pracovního života PhDr. Lada Nováková Mgr. Klára Čmolíková Cozlová.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Lenka Herčíková,
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Způsoby slaďování rodinného a pracovního života v zahraničí
Seminář pro zaměstnavatele Ing. Jana Váňová, NVF
Představení projektu Základní informace Cíle projektu Klíčové aktivity Realizované aktivity Připravované aktivity.
„Žijeme a pracujeme na Vysočině“ představení projektu
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Poznámky z pohledu rodiny Ing. arch. Jan Florian
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
INTERNÍ AUDIT PROCESU INVESTIC
Regionální rodinná politika, její možnosti a význam
Transkript prezentace:

Brno–město pro rodiny Projekt ANIMA PLUS CZ Inovativní opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání Mgr. Lenka Zemanová

Realizátoři projektu  Centrum pro rodinu a sociální péči – nositel projektu  Národní centrum pro rodinu – partner  Statutární město Brno – partner  IBM GS Delivery Center CR, s.r.o – partner

Synergie s aktivitami města Brna  Koncepce rodinné politiky města Brna – opatření, aktivity  Brno členem pracovní skupiny IV. Slučitelnost rodiny a zaměstnání v rámci fóra sítě evropských měst „Cities for Children“

Cíle projektu  podpora slučitelnosti rodiny zaměstnání a rovných příležitostí žen a mužů  zavedením a pilotním odzkoušením licenčního Auditu Rodina&Zaměstnání podpořit používání systémového nástroje pro lepší slaďování profesního a rodinného života v ČR  podpora účasti žen v oboru ICT  zvýšení senzitivity zaměstnavatelů a veřejnosti k problematice uplatňování rovných práv žen a mužů na trhu práce

Aktivity  Audit Rodina & Zaměstnání  Vzdělávání žen na podporu jejich zapojení v oboru ICT  Školení zaměstnavatelů Doba realizace 2009–2011.

Audit Rodina & Zaměstnání  nástroj optimalizace personální politiky firem  přenos know–how ze zahraničí (Rakousko, Německo)  nostrifikace  pilotní odzkoušení – Magistrát města Brna a jeho dvě příspěvkové organizace Aktivitu zajišťuje partner NCR.

Audit Rodina & Zaměstnání  cílem je dosažení rovnováhy mezi zájmy podniku a potřebami zaměstnanců  k dosažení dlouhodobých výsledků jsou během auditu vypracovány konkrétní cíle a opatření  soulad s personální strategií podniku

Audit Rodina & Zaměstnání Vývojový potenciál organizace se systematicky analyzuje pomocí katalogu kritérií:  Pracovní doba  Kontakt zaměstnavatele se zaměstnanci během RD a podmínky návratu do zaměstnání  Organizace práce  Pracovní místo  Informační a komunikační toky  Firemní kultura  Personální rozvoj  Část plateb/finanční dávky  Servis pro rodiny

Školení zaměstnavatelů  na základě identifikovaných potřeb zaměstnavatele během auditu

Vzdělávání žen na podporu účasti v oboru ICT  Obsluha PC (akreditovaný kurz pro pokročilé – 82 hod)  Podpora soft skills (32 hod)  English for Job (dopolední tematické workshopy) Obsahová příprava kurzů a zkoušky ve spolupráci s partnerem IMB GS Delivery Center CR. Cílová skupina – nezaměstnané ženy. Aktivitu zajišťuje CRSP.

Inovativní?  úzká spolupráce neziskové, ziskové a veřejné sféry  využití nového nástroje v ČR  Magistrát města Brna jako jako auditovaný subjekt

Děkuji za pozornost Kontakt: