Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kolik opravdu stojí veřejná správa?
Advertisements

Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k RK , př. 1
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Proces řízení projektu
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Návrh postupu - výsledky jednání koordinační skupiny 1. Pracovní seminář – Financování internetizace knihoven Havlíčkův Brod.
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Tomáš Gec Krajská knihovna Vysočiny v Havlíčkově Brodě.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
Monitorovací zpráva a finanční prostředky Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“ Projekt je spolufinancován z prostředků z.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury veřejné správy (KIVS) Ing. Lubomír Moravčík
Evropské projekty & management VÝCHODISKA:  Realita vstupu do EU, rozvoj regionů, potřeba posílení dovedností zaměstnanců a organizací, možnost změny.
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
Standard veřejných knihovnických a informačních služeb Příprava novely knihovního zákona Vít Richter Národní knihovna ČR tel
Internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR
ROWANet Páteřní optická síť kraje Vysočina - ROWANet
Koncepce internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS 2004.
Využití infrastruktury školské sítě pro internetizaci obcí Daniel Dočekal.
Návrh způsobu řešení projektu a přípravy projektové dokumentace 1. Pracovní seminář – Financování internetizace knihoven Havlíčkův Brod.
SROP 2.2 Internetizace knihoven Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele - Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele - Odbor informatiky.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Vladimír Šiška Náměstek ministra – ředitel sekce
Možnosti spolufinancování projektů v oblasti ICT z programů EU PhDr. Blanka Hašová Ing. Martin Hiršal.
1KÚKK, ORR Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje Ing. Jana Bělohoubková „Internetizace knihoven Karlovarského kraje“
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Ministerstvo informatiky Cíle a plány 2003 Vladimír Mlynář ISSS
KI ISVS Klíčové projekty a koncepce rozvoje Hradec Králové, Petr Moldan.
Střednědobé hodnocení Operačního programu Rybářství Ing. Kateřina Krylová.
KI ISVS MSK pilot spolupráce
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
1 Informační a komunikační technologie pro veřejnost Karlovarského kraje Projekt byl spolufinancován ze strukturálních fondů Evropské Unie Knihovny a strukturální.
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA E-Government a elektronický podpis Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
ISSS 2003 ePUSA Elektronický portál územních samospráv – stav projektu Ostrava
Ministerstvo informatiky ČR ISSS, Hradec Králové, duben 2005.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Informační a komunikační technologie KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Internet ve státní správě a samosprávě.
ISSS 2003 ePUSA – Elektronický portál územních samospráv – stav projektu ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Přístup k veřejnému internetu v knihovnách obcí a měst Vít Richter Knihovnický institut Národní knihovna ČR Tel ISSS 2007.
Projekt internetizace knihoven současný stav a budoucnost Matěj Vala.
Státní politika vysokorychlostního přístupu ISSS, duben 2005.
Role veřejných knihoven v rámci veřejné správy SKIP Jindřichův Hradec,
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok Obecný úvod  Návrh státního rozpočtu na rok 2013 kapitoly 335 – Ministerstvo zdravotnictví je předkládán.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2015
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2017
Vodohospodářské aktuality
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-17 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Management projektu Fakulta sportovních studií MU Brno 2013 Ing
Projekt „CzechELib" – informace od realizátora IPs
Michal Šperling - EUREDIS
Individuální projekt IP 3 „Rozšíření nástrojů pro podporu systému plánování sociálních služeb v Libereckém kraji“ Závěrečná konference k projektu.
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele
18. Zasedání Zastupitelstva obce Nezvěstice
Finanční kontrola v příspěvkových organizacích kraje
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Tisková konference k výsledkům forenzního auditu projektu OPENCARD
Dokončení DŘ 2012 a Podmínky DŘ 2013
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Transkript prezentace:

Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004

PIK2 Kontext projektu  eEurope 2005  Státní informační a komunikační politika (SIKP)  Státní informační politika ve vzdělávání (SIPVZ)  Veřejné informační služby knihoven (VISK)  Rámcová smlouva na dodávky komunikačních služeb pro Komunikační infrastrukturu informačních systémů veřejné správy (KI ISVS)  PIK byl schválen usnesením vlády ze dne č. 877

08/2004PIK3 Výchozí stav projektu  6003 knihoven v evidenci dle zákona č. 257/2001 Sb., knihovní zákon  1070 knihoven bude připojeno do konce roku 2004 v rámci KI ISVS z toho více jak 400 přípojkou ADSL 512/128 kbps s agregací 1:20, zbytek připojených v KI ISVS bude převedeno rovněž na přípojku ADSL 512/128 kbps  některé další knihovny jsou připojeny jiným způsobem

08/2004PIK4 Cíl a rozsah projektu  připojení všech knihoven poskytujících veřejné knihovnické a informační služby dle knihovního zákona  jedná se o přibližně 4000 knihoven  bude realizováno pomocí IP VPN přípojky P1C - ADSL 512/128 kbps s agregací 1:20  termín dokončení instalace přípojek k

08/2004PIK5 Časový plán projektu  první etapa – vypracování projektu a návrhu financování – schválení projektu a financování vládou ČR  druhá etapa – připojení 2000 knihoven v roce 2005 – připojení 2000 knihoven v roce 2006  třetí etapa – financování provozu přípojek v dalších 36 měsících po jejich zřízení  předpokládaný konec projektu v roce 2009

08/2004PIK6 Finanční rozpočet projektu  bude zřízeno 4000 nových přípojek a současně se počítá s úhradou 100% nákladů za provoz přípojek v dalších 36 měsících po jejich zřízení  celkové náklady na zřízení a provoz přípojek v letech 2005 až 2009 budou tis. Kč

08/2004PIK7 Aktualizace plánu projektu  pravidelná čtvrtletní aktualizace počtů a termínů  případné zahrnutí nové služby s lepšími parametry a výhodnější cenou  možnost rozšíření projektu o další subjekty jak to vyžaduje akční plán eEurope 2005 (školy, zdravotnická zařízení, archivy, muzea, …)  podpora Strategie pro vysokorychlostní přístup (broadband) v oblasti připojování subjektů samosprávy – obcí

08/2004PIK8 Vedení a sledování projektu  projektový tým ze zástupců MI, MK, MŠMT, Národní knihovny ČR, krajských knihoven, Asociace krajů, Svazu měst a obcí a Poskytovatele (Český Telecom a.s.) - řízení běhu projektu a kontrola plnění plánu a postupů  kontrolní schůzky – pravidelná kontrola a vyhodnocování průběhu projektu – upřesňování termínů realizace jednotlivých přípojek – optimalizace finančních nákladů na realizaci projektu  do 30. června 2007 předložena zpráva o plnění projektu  vypracování návrhu dalšího financování provozu po skončení prvního 3letého cyklu

08/2004PIK9 Závěrečné výstupy projektu  měřitelným výstupem projektu bude připojení 5070 knihoven s využitím KI ISVS do konce roku 2006  průběžným výstupem projektu bude zpráva o plnění projektu na základě usnesení vlády ze dne 14. ledna 2004 č. 44  závěrečným výstupem bude Závěrečná zpráva o realizaci projektu včetně dokumentace o zřízených přípojkách, skutečných termínech realizace a závěrečného vyúčtování finančních prostředků

08/2004PIK10 Koordinace s krajskými projekty  zaznamenány aktivity krajů v připojování knihoven: Pardubický kraj, Olomoucký kraj, Karlovarský kraj, Zlínský kraj, Liberecký kraj  MI má zájem o koordinaci s těmito projekty  v rámci PIK lze zajistit konektivitu  v rámci krajských programů lze zajistit vybavení knihoven a personální vybavenost

Děkuji za pozornost