Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: 20.5.2012 ICT2/1/3/6.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak na hromadnou korespondenci
Advertisements

Olomouc, únor 2012.
Microsoft Word 2010 I. Spuštění aplikace Wordu Popis prostředí Základní editace textu VY_32_INOVACE_52_MS_Word_ I.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/1
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
X EXEL.
MS WORD II. ZÁKLADNÍ FORMÁTOVÁNÍ TEXTU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu.
Digitální učební materiál
Obrázek v prostředí MS-WORD
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/2.
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
Základní pojmy v informatice –II.
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
Textové editory Výhody využití počítače k psaní textů
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 4.0 (Text)
MS WORD I. ZÁKLADNÍ EDITACE TEXTU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu.
COREL DRAW - 2 PRÁCE S OBJEKTY
VY_32_INOVACE_55_MS_Word_IV. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
 Microsoft Word  Je textový procesor od firmy Microsoft, který je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.
TEXTOVÝ EDITOR.
Textový editor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Word – Struktura dokumentu
WORD 2010 Karta Domů, skupina Odstavec. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Základy práce v textovém editoru Autor: Jaroslav.
Úprava textu - řádkování a odrážky.
Formátováním odstavce se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného.
Psaní do buňky Klikneme na buňku → označí se → → můžeme začít do buňky psát.
Textové editory Výhody využití počítače k psaní textů Co jsou textové editory? Textový editor WriterSpuštění editoru Okno programu Writer.
Anotace Žák dokáže označit text do bloku v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže označit text různými způsoby Speciální.
Textový editor MICROSOFT WORD.
Jak vložit tabulku Excel do Wordu
Grafika ve Wordu.
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Malovaná abeceda Vypracovala: Mgr. Hana Toflová, dne ICT2/1/3/3.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Tabulky v Microsoft Excel Vypracovala: Mgr. Drahoslava Drábková Dne: ICT2/1/3/15.
Označení vzdělávacího materiálu (kód): VY_32_INOVACE_TE_1 Název školy: Základní škola Velké Opatovice, okres Blansko Název programu: Operační program Vzdělávání.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/17.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 3. Tabulkové procesory Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník Ročník: 2.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník:7. Datum vytvoření:Březen.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Pohyb kurzoru a označování textu
Přemístění části obrázku klonováním VY_32_INOVACE_GR_797.
K čemu slouží Jak ho spustíme Hlavní pás karet Pracovní prostředí – nabídka tlačítka Office Jak správně psát Píšeme velká písmena Pohyb po dokumentu Typy.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 6 Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS Word - odrážky Co se všechno naučíme??? Vkládat, upravovat a odsazovat.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 7 – aplikace informačních technologií Autor: Bc. Pavel Šiktanc Tvorba prezentace na iPadu Co se.
Tvorba prezentace Vypracovala : Jana Šimková, ZŠ a MŠ Mladoňovice Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
Kopírování textu, formátování odstavce. Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_ INOVACE_18-03 Název školy Střední průmyslová škola.
Prezentace Powerpoint 1 Předmět:INFORMATIKA Ročník:7. Tematický okruh:Seznámení s programem MS Excel Název učiva:Návod na používání programu MS Excel Prezentace.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 6 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Práce s textem - odstavce Co se všechno naučíme??? Jak správně pracovat.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_10_16_word.
Co se všechno naučíme??? Obtékání textu
Zalomit text do dalšího sloupce
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 4– POWERPOINT – PRÁCE S TEXTEM Název školy:
WORDPAD Textový dokument.
Digitální učební materiál
Pro rychlý způsob formátování textů a následné vytváření obsahu
Co se všechno naučíme??? Práce s textem Ctrl C Ctrl X Ctrl V
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Název: Formátování DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_05
Vkládání a úprava textů v prezentaci
Odstavec a jeho formát Autor: Mgr. Jiří Maršík
MS Word - označení, mazání, vkládání a kopírování textu
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Transkript prezentace:

Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/6

 Po spuštění Wordu se objeví prázdný dokument s názvem Dokument1 a můžeme začít kopírovat a vkládat obrázky.  Dnešním úkolem máme si vybrat oblíbenou písničku, překopírovat ji do dokumentu.  Uložit do své složky.  Upravit písmo, zarovnat do bloku.

 Nejprve si text překopírujeme a potom budeme upravovat.  K tomu slouží bloky - ohraničení části textu.  Do bloku můžeme ohraničit jeden znak, jeden odstavec nebo dvacet stránek.  Velikost bloku není omezená.

 Do bloku označujeme text pomocí myší:  Nastavíme si kurzor na místo v textu, kde bude blok začínat.  Stiskneme a držíme levé tlačítko myši.  Táhneme myší směrem ke konci bloku.  Jak budeme mít označen celý text, uvolníme levé tlačítko myši a blok je hotov.

 Jedno slovo - na slovo klikneme levým tlačítkem myši.  Dvě a více slov - levým tlačítkem myši klikneme na první slovo, které si přejeme označit,držíme tlačítko stisknuté a táhnete směrem k dalšímu slovu vpravo nebo vlevo.

 Celý odstavec - uprostřed odstavce třikrát klikneme levým tlačítkem myši.  Celý řádek - nastavíme kurzor myši za levý okraj dokumentu tak, aby se šipka myši zobrazila zrcadlově překlopená a klikneme levým tlačítkem myši.

 Celý dokument - pro označení celého dokumentu do bloku nastavíme myš za levý okraj dokumentu tak, aby se šipka zrcadlově překlopila.  Potom klikneme třikrát za sebou levým tlačítkem myši.

 Vybereme si písničku, překopírujeme ji do dokumentu.  Uložíme do své složky.  Upravíme písmo, zarovnáme do bloku a upravíme.  Do písničky některá slova musíš nahradit obrázkem Z KLIPARTU. Obrázek si velikostně uprav.  Celý dokument ulož.

Skákal, přes, přes zelenou, šel za ním myslivec péro na.