Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Moučníky z tvarohového těsta
Advertisements

H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Babiččiny recepty Andrea Smáhová, 4. B.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Projektový den - vaření
Vánoční cukroví od Adély Pracovní postup
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Bůček pečený s nádivkou
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
1. Ohnivá pánev čerta Šmajstrla Suroviny: 200 g vepřového plecka /kotlet bez kostí/ 400 g kuřecích řízků 200 g klobásky 1 červená paprika 1 zelená.
Zdravá výživa a příprava jednoduchých pokrmů
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Pokrmy z brambor.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.15 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.13 SOU Obořiště
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Recept na perník.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.19 SOU Obořiště
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.16 SOU Obořiště
 INGREDIENCE:  125 g másla (v kostce), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, sůl, bylinky  POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo necháme povolit,
Romština a komunikace I.
Příprava vánoční večeře. Kapr s pivní omáčkou. Ingredience 1,5 kilogramu kapra bez vnitřností a šupinbez 1 velkou cibuli 1 mrkev 1 lžíci másla 1 lžíci.
Moučníky z litého těsta
Mexická kuchyně.
Příprava Vánoční večeře
VÁNOČNÍ KUCHAŘKA.
Bramboráky.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
NákypyNákypy Jednoduché restaurační moučníky. Jablková žemlovka Nakrájené žemle na plátky, zvlhčíme mlékem s rozšlehanými žloutky Očištěná jablka nakrájíme.
Sněhové kokosy Z bílků ušleháme sníh, po částech do něj všleháme krupicový cukr, poté moučkový cukr a nádobu vložíme do horké vodní lázně a šleháme, až.
SVATEBNÍ DORT DVOUPATROVÝ
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.09 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Ořechovo medové řezy Medovník.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Kynutý koláč se švestkami
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Frankfurtská hovězí pečeně
ZAPÉKÁNÍ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Mgr. Jiřina Moravcová a Bc. Drahomíra Stoklasová. Střední škola hotelnictví a.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Obilné kaše Jednoduché restaurační moučníky. Krupicová kaše Do vařícího, mírně osoleného mléka sypeme tenkým pramínkem krupici Za stálého míchání zvolna.
Štědrovečerní večeře.
Lasaně zapečené se zeleninou
VY_32_INOVACE_ _Rozvoj klíčových kompetencí v předmětu Pracovní činnosti v ročníku. Příprava kynutých knedlíků s ovocem Autorem materiálu.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Technologie pokrmů 1.Ročník obor kuchař s maturitou 26.hodina
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Medovník Připravte si: Na těsto 20 dkg cukru krupice,
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Technologie Ročník: III.
Tvarohové knedlíky Vlastní kalkulace. 2 Tvarohové knedlíky Vlastní kalkulace Hmotnost v g Použité suroviny:10 porcí3 porce tvaroh měkký strouhanka20060.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Babiččiny Slíváky aneb švestkové kynuté buchty
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Brambory Vypracoval: Lukáš Karlík.
TĚSTA LITÁ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsta litá, litá kynutá, lívance palačinky, trhanec.
CHAČAPURI SE TŘEMI DRUHY SÝRŮ (Tamara) 20/03/15 | Recept | GruzieGruzie
Kachní salát s nudlemi 01/01/15 | Recept | Vietnam
Bůček pečený s nádivkou
Děti, rodiče, učitelé, prarodiče z MŠ Olbrachtova
Recept – Hororové cupcakes
Šlehačkový dort s ovocem
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Transkript prezentace:

Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce Vejce 1 ks Smetana 12% 250 ml Eidam sýr 100-200g, nebo jiného sýra na strouhání 200 g Paprika - sladká   Pepř mletý   Vegeta

Postup přípravy: Brambory (nakrájené na menší kostky) a brokolici (rozdělenou na manší růžičky) dáme vařit do mírně osolené vody. Vaříme v jednom hrnci, až je brokolice měkká a brambory středně měkké. Mezitím si na pánvičce zesklovatíme jemně pokrájenou cibulku. Poté na cibulku přidáme pomazánkové máslo, tavený sýr a v malém množství smetany vše rozpustíme. Sundáme z ohně a přidáme rozmačkaný česnek a velkou lžíci sladké papriky. Promícháme a necháme chladnout. Vezmeme mísu, rozklepneme do ní vajíčko, nalejeme smetanu, a nahrubo nastrouháme sýr. Opepříme a dochutíme vegetou (množství vegety podle toho, jak moc jsme zvyklí solit a jak moc slaný použijeme tavený sýr a sýr na strouhání, nezapomeneme, že brambory ani brokolici jsme téměř nesolili). Pořádně promícháme a přidáme směs z pánvičky, ještě jednou promícháme. Do zapékací mísy vložíme zcezené brambory s brokolicí, zalejeme připravenou omáčkou a dáme zapéct. Jakmile sýr začne růžovět (po cca 20 min. při 180 °C) je hotovo.

Rýžový nákyp

Ingredience 1 plný hrnek kulatozrnné rýže (300 ml), 1 l mléka, 125 g másla, 4 vejce, 2 - 3 vrchovaté lžíce moučkového cukru, špetka soli, švestky, hrušky (nebo jakékoliv jiné ovoce)

Brokolicový nákyp se smetanovo-sýrovou omáčkou

Postup Mléko se špetkou soli necháme zahřát, do horkého vsypeme propláchnutou rýži a za občasného míchání uvaříme hustou kaši (trvá to 15 - 20 minut). Odstavíme, přidáme máslo, promícháme a podle chuti osladíme. Necháme vychladnout. Do studené (nebo jen trochu teplé) kaše vmícháme žloutky a tuhý sníh z bílků. Polovinu hmoty urovnáme do zapékací misky nebo pekáče vymazaného máslem, poklademe půlkami švestek a plátky hrušek, přikryjeme druhou polovinou hmoty a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 30 minut při 200°C. Podáváme pocukrované.

Krupicový nákyp Suroviny: 1l mléka, 1 hrnek dětské krupičky, špetka soli, 120g másla, 5 lžic cukru, 4 vejce, ovoce

Postup Do horkého mléka přidáme špetku soli a za stálého míchání přisypeme krupičku a uvaříme hustou kaši. Zamícháme do ní cukr a máslo. Necháme vychladit a pak vešleháme žloutky a nakonec zlehka sníh z bílků. Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Nandáme polovinu kaše, poklademe oblíbeným ovocem a přikryjeme druhou půlkou. Pečeme na 200C dozlatova.

Krupicový nákyp se sněhovou čapkou

Suroviny: 100 gr másla 130 gr cukru moučka 3 vejce 100 gr krupice špetka soli 1 vanilkový cukr citronová kůra 3/4 l mléka marmeláda

Postup Máslo utřeme s cukrem do pěny, přidáme žloutky, pak krupici, sůl, vanilkový cukr a postrouhanou citronovou kůru. Malý plech nebo kulatou formu /26cm/ vymažeme a vzniklou směs rovnoměrně rozetřeme, dáme do vyhřáté trouby zapékat na 180 st. Až nákyp zrůžoví, zalijeme ho mlékem a vrátíme ho do trouby dál zapékat. Sníh z bílků osladíme asi dvěmi káv. lžičkami cukru a zašleháme 2 PL marmelády. Sněhem potřeme nákyp a dopečeme při 150st. dorůžova.

Prezentaci vyrobil Marek Šálek