Nevěřící Tomáš sestaveno s využitím obrázků Henryho Martina Český text: kanan.cz Copyright © Henry Martin Used by Permission.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak jezdí trpaslíci na prázdniny Vytvořil : Zdeněk Janků.
Advertisements

Tomáš, jeden ze Dvanácti, zvaný Blíženec, nebyl s nimi, když Ježíš přišel. Ostatní učedníci mu říkali: "Viděli jsme Pána! " On jim však odpověděl: "Dokud.
BIBLICKÝ RŮŽENEC slavná tajemství
Ježíšův dar lidstvu (Z pohledu vědy) Ježišová smrť Z pohľadu vedy.
Dnes jdu k tobě Pane můj 1. Dnes jdu k tobě, Pane můj,tak jak Ty mne zveš a chválím Tě, dnes jdu k Tobě, Pane můj, tak jak Ty mne zveš a chválím Tě, dnes.
Krátká pohádka o tom, jak Pepa věřil a Honza měřil… Pro hosty BfB v Brně dne Martina Václavíková, MBA – Strategické řízení a Exekutivní koučování.
Zase je tu nemoc šílených krav
1. Až boje pozemské ukončíme | a do krás nebeských zaletíme, | pohled na Ježíše bude nám tam | základem radosti, klanění sám. | On bude tam slávou mou.
Chceš vidět zázraky - vyzývej lidi k proměně života Dobře položená výzva proměňuje život.
Vyjít ze zóny bezpečí , Kolín. Hned nato přiměl Ježíš učedníky, aby vstoupili na loď a jeli před ním na druhý břeh, než propustí zástupy.
24. Josef se dal poznat svým bratrům. Nikdo z vás nezůstane v mém otroctví, jen muž, který pohár ukradl.
Buďme bdělí v modlitbách Pokud se nemodlíš, nejsi křesťan! Clendennen.
PANE MŮJ Pane můj, dals mi dost šťastnejch chvil,mnohem víc já zažil, než jsem mohl si přát. Pane můj marně teď vzpomínám, čím si zasloužit mám, že mě,
≈1 Pe 1·8–9. 1Pe 1·9 Naše vírazáchrana duší. Záchrana z čeho? Z hříchu ze smrti. Jak tedy té víry dosáhnout? – Jak se stát věřícím?
Zněl pláč 1. Zněl pláč noci té, když se narodil a měl jenom tu stáj a bez nároků žil. Zněl pláč noci té, tam Bůh našel nás, kde pláč je nám domovem. 1/5.
Zněl pláč 1. Zněl pláč noci té, když se narodil a měl jenom tu stáj
Hoaxy? Neboli jak se budí panika…… Kateřina Procházková.
Uctívání a chvála. Žalm 5,4-8: „Hospodine, ty můj hlas slyšíš zrána, ráno ti připravím oběť a budu čekat. Ty nejsi bůh, který má zálibu ve svévoli, zlý.
Jak to vlastně bylo. Nikola Petráková.
Ježíš přišel, aby hledal a spasil, co zahynulo. Je hrozné ztratit Důležitou věc Vztah s člověkem Blízkého člověka (smrt)
Nebezpečí na internetu Nikola Zámečníková
Velikonoční příběh Ilustrace Henry Martin Copyright © 2005
1. Čas nastal nám přeradostný, | křesťané, plesejte  | přišel hod velikonoční, | křesťané, zpívejte! | Vyšel z hrobu náš Spasitel, | lidu svého Vykupitel,
32. Mojžíš se svým bratrem žádá faraona, aby propustil Izraelity z Egypta.
Ježíšův dar lidstvu (Z pohledu vědy) Ježišová smrť Z pohľadu vedy.
Přišel na zem 1. Přišel na zem konat dílo spásy a lidem bídným s láskou pomáhal ke svobodě zval zotročené hříchem, můj Pán. Světem šel a lidskou nesl.
VODA JAKO SYMBOL.
Ilustrace: Henry Martin Copyright © 2007 Použití zdarma ke službě. Czech translation © Academia Via Familia o.s. Použito se svolením.
Ježíšův den Podle plakátu La giornata di Gesu, příloha časopisu Dossier Catechista, Elledici, Torino. Obrazy: Guerrino Pera.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna
Žil kdysi chlapec se zlým charakterem. Jeho otec mu dal sáček hřebíků a řekl, aby zabil hřebík do plotu jejich zahrady vždy, když ztratí trpělivost nebo.
Věřím v Ducha.... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal z Ducha.
1. Ježíši přijmi vroucí dík, | žes veliký ten Slitovník, | jenž do nejnižších země stran jde, | by byl hříšník zachován, | že také nás jsi našel již |
1. Ó slyšte lidé přemilí, z mrtvých vstal v hodinu ranní, aleluja. Ježíš, Syn Boží jediný, z mrtvých vstal v hodinu ranní, aleluja.
1. Jak bych se neměl veselit | a vděčným okem k nebi zřít, | když vzpomenu všech zvláštních cest, | jimiž mne Pán můj, jimiž mne Pán můj ráčil vést.
Radost mi vrátila Golgata
Marta a Marie. Příběh o lásce Boha k člověku - Vztah z Boží strany beze zbytku naplněný - Vztah, který se máme snažit naplňovat i z naší strany - Vztah.
Rozhodnout se musíš SÁM!!!. Dej pozor, co si přeješ Ukázka.
MILUJI TĚ MILUJI TĚ PANE, MILUJI TĚ MNOHEM VÍC,
1. Buď tobě sláva, jenž jsi z mrtvých vstal
Věřím v ŽIVOT VĚČNÝ. 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal z.
CHVÁLÍM DEN, KDY JSI PŘIŠEL K NÁM, PORAZIL SMRT, ZACHRÁNIL JSI NÁS, V RADOSTI TEĎ ŽIJEM V TOBĚ DÁL. PRÁZDNÝ KŘÍŽ A PRÁZDNÝ HROB, ŽIVOT VĚČNÝ PRO NÁS BYL.
1. Noc v širý už padá kraj a slunce v mraků dál zapadlo zvečera, A hvězdný padá třpyt, že šťastni můžem být, vypráví důvěra, a hvězdný padá třpyt, že šťastni.
Naše třída Já jsem sice přišla v 7. třídě, ale v této třídě jsem spokojená!
Jednou takhle ráno si pejsek a kočička řekli, že půjdou do lesa na jahody. A tak se vydaly do lesa.
CIRKUS PŘEČTĚTE SI POZORNĚ POVÍDKU. Ráno na zelené louce za městem ještě nic nebylo. Rostla tam jen tráva, kterou nikdo nesekal. Když ale šel Jirka.
Byl jsi tam? 1. Byl jsi tam, když byl křižován můj Pán? 2x
Pro svého miláčka na dobré ráno ….. Já a Ty Jsme my.
Žalmy Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci 2013.
O zlé koze vyprávění podle obrázkové osnovy.
Byl jednou jeden pán a ten měl jenom jednu dceru. Byli moc chudí.
1. Už svitlo jitro nedělní a už je bílý den. | Pojďte se na to podívat, kámen je odvalen, Pojďte se na to podívat, kámen je odvalen.
1. Živý je Pán, živý je Pán, živý je Pán na věky věků, živý je Pán, živý je Pán, živý je Pán na věky věků. Nenarodí-li se kdo z vody a Ducha, nemůže vjíti.
AC Slavkov u Brna, Spolu s Bohem...nejsi sám AC Slavkov u Brna,
1. Šly z rána ke hrobu Marie Magdaléna a matka Jakuba a ještě jedna žena, sobě pro útěchu, mrtvému na památku, šly z rána ke hrobu dva dny po Velkém pátku.
1. Kéž víc tě miluji! | Víc lásky jen dej mi, | můj Ježíši, | na každý den! | Vyslyš tu prosbu mou, | duši mou studenou | rozehřej láskou svou! | Jen lásky.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Živý je Pán Ref.: Živý je Pán, živý je Pán, živý je Pán na věky věků x
Kéž by více lidí pochopilo smysl a význam těchto slov…
Vánoční besídka v 1. B.
1. Svou lásku, pramen vody čisté | Kristus mne právě zjevuje | a jeho odpuštění jisté | teď z kříže ke mně směřuje. | Já na Krista tak pamatuji, | když.
Lukáš 23,50-24,12 Josef z Arimatie Ježíšova smrt a vzkříšení 50 Členem židovské rady byl muž jménem Josef, člověk dobrý a spravedlivý, 51 který nesouhlasil.
Na výletě v Bruselu Alena Rampová Mateřská škola Kličkova vila Příbram.
HAPPY END …no comment... KRIZE SVĚTOVÉHO EKOSYSTÉMU.
Housky z nebe. *1922 ve Vlkoši 2 starší sourozenci - Milena a Karel otec - přednosta na stanici matka - práce na statku.
Anotace: Materiál je určen pro žáky 1. ročníku střední odborné školy a žáky nástavbového studia. Text zpracovává druhou část většího celku - Bible. Věnuje.
Ježíš.
Kolikrát? Matouš 18,21-35.
Základní škola, Hořice, Husova VY_12_INOVACE 1_24_Z POHÁDKY DO POHÁDKY
Děti jsou DAR... jak je MILOVAT ?!?
Transkript prezentace:

Nevěřící Tomáš sestaveno s využitím obrázků Henryho Martina Český text: kanan.cz Copyright © Henry Martin Used by Permission

Večer toho dne, kdy vstal Pán Ježíš z mrtvých, byli učedníci pohromadě. Vtom se mezi nimi objevil Pán Ježíš. Učedníci se polekali, protože ho nemohli poznat. Pán Ježíš jim ale řekl: „Nebojte se!“. Pak jim ukázal svoje ruce, na kterých byly vidět rány od hřebů a svůj probodnutý bok. Když učedníci Pána Ježíše poznali, měli velikou radost.

Jeden z učedníků, jmenoval se Tomáš, s nimi ten večer nebyl! Druhý den vypravovali učedníci Tomášovi, co zažili, ale on jim nevěřil. Řekl jim: „Dokud sám Pána Ježíše neuvidím živého, nebudu tomu věřit.“

Za týden byli zase všichni spolu, tentokrát i s Tomášem. Pán Ježíš za nimi znovu přišel.

Pán Ježíš řekl Tomášovi: „ Podívej se na mě. Poznáváš mě?“

Jakmile Tomáš Pána Ježíše uviděl, měl velikou radost a řekl: „Ty jsi Pán Ježíš. Teď už věřím, že jsi vstal z mrtvých. Proto budu dělat už jenom to, co chceš ty. “