Trailer VY_32_INOVACE_Mul4r0107Mgr. Jakub Němec.  Trailer je delší (někdy i pětiminutová) audiovizuální ukázka, jež má v nejbližších dnech nalákat diváka.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VZNIK A VÝVOJ PROJEKTU Mezinárodní festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět Projekt Vzdělávání o lidských právech s použitím dokumentárních.
Advertisements

… do Česka přišel crowdfunding. Co je a co není Hithit? Hithit není charita. Tu děláme pro dobrý pocit, na Hithitu nakupujeme a tím podporujeme.
Nacistická Propaganda
Porušování autorských práv Pirátství
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Komiks Zpracoval Mgr. Antonín Grafnetter
Jak psát tiskovou zprávu?
Plakát – kreativa 1 - barva VY_32_INOVACE_Mul4r0103Mgr. Jiří Mlnařík.
1. Datum vytvoření: Téma: Datum vytvoření: Téma: Zpráva Cíl prezentace: Cíl prezentace: Zaznamenávání textu v podobě výtahu Časová dotace:
počítačová síť - propojení počítačů, které vzniklo za účelem pohodlnějšího a rychlejšího šíření informací. Počítače mohou být propojeny buďto kabely nebo.
Internet - historie.
Život.
Teaser – trailer VY_32_INOVACE_Mul4r0106Mgr. Jakub Němec.
Vítejte, po delší době jsem vytvořil opět další verzi našich stránek. Doufám, že se Vám poněkud odlišný design webu bude líbit. Pokud ne, tak se stejně.
Svět mýma očima Názor – základ osobnosti. Obsah jak stránek, tak hlavy Co se u mě dočtete? Co uvidíte? Na co se připravit? A na co raději zapomenout?
Nikdy nesuď nikoho, podle toho, jak vypadá
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.01 Téma: PowerPoint Číslo.
Jak na Prezentace? Power Point ZŠ Jiráskova Benešov
Atmosféra – rychlost záběru VY_32_INOVACE_Mul4r0112Mgr. Jiří Mlnařík.
Jak vybírat školu a obor?. Víte, že? Víte, že… V Plzeňském kraji je téměř 60 středních škol Všechny důležité informace o oborech SŠ v Plzeňském kraji.
Atmosféra klipu VY_32_INOVACE_Mul4r0111Mgr. Jakub Němec.
VY_32_INOVACE_Čj-Li 6.,7.14 Anotace: Prezentace obsahuje stručnou definici povídek a románů, jejich hlavní znaky a dělení. Žáci se seznámí s nejznámějšími.
Mgr. Jiří Janeček Senát PČR Osvěta zvenčí ? Schopný autor tvoří, neschopný poučuje George Bernard Show.
„Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Investuje do venkovských oblastí"
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Internet a jeho využití pro obchod Projekt SZIF. Popis a zaměření semináře Na tomto semináři se seznámíte s problematikou využití internetu a jeho různých.
Storyboard Celtx – storyboard Mgr. Jiří Mlnařík
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Název školyZákladní škola a Mateřská škola Tatenice Číslo projektuCZ Název šablony klíčové aktivity Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti ICT Vzdělávací.
Příprava prezentačních snímků Nejdůležitějším krokem je uvědomit si “Jak moje prezentace (fólie) pomůže publiku pochopit moji řeč?“ Posluchači nejsou schopni.
Masarykovo gymnázium Vsetín
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_356_Hudební formy AUTOR: Mgr. Markéta Lyková ROČNÍK, DATUM:
DRAMATICKÉ UMĚNÍ Mgr. Michal Oblouk
ZŠ, ZUŠ a MŠ Kašperské Hory, Vimperská 230 Předmět: FYZIKA Ročník: 8.
Mgr. Jakub Tomala.  Ukázka č. 1  Ukázka č. 2  Ukázka č. 3  Ukázka č. 4  Ukázka č. 5  Komentář k ukázce č. 1  Komentář k ukázce č. 2  Komentář.
Řešení domácího úkolu ● Ultralehké letadlo se pohybuje rychlostí 360 km/h. Jaká je jeho rychlost v metrech za sekundu (m/s) ? 1 km = 1000 m 1 h =
Budování atmosféry multimediálního díla
Pokročilé – prostředí 1 VY_32_INOVACE_Mul4a0218Mgr. Jiří Mlnařík.
Popis obrázku (6.ročník)
Korejská kinematografie
Film 1 Viktorie Frühaufová 1.
R. U. R. Karel Čapek. K AREL Č APEK představitel demokratické prózy autor románů, povídek a divadelních her autor utopických děl - varování před následky.
Výchova ke zdraví Projekt POHYB.
Celtx – další nástroje scénáře VY_32_INOVACE_Mul4r0118Mgr. Jiří Mlnařík.
8. ročník PRÁCE S INTERNETEM. Všechny www stránky jsou napsány kódem HTML – HyperText Markup Language. Prohlížeč tento kód přeloží a výsledek zobrazí.
Pokročilejší efekty do filmu URČENÉ SPÍŠE PRO TY CO NESTŘÍHAJÍ FILM V MOVIEMAKERU ADAM HRADIL – KVARTA 2014/2015.
… do Česka přišel crowdfunding. Jak to začalo… „Máme s klukama kapelu, nemůžeš se zeptat ňákejch firem, jestli by nám nedali peníze? Dáme.
A UTORSKÉ PRÁVO P IRÁTSTVÍ NA PC J AK VYHLEDÁVAT OBRÁZKY V SOULADU S AUTORSKÝMI PRÁVY Informatika Emílie Brátová, 9.A.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Mgr. Medková Blanka Název: VY_32_INOVACE_5B_10_Literatura,divadlo,film,hudba.
Napříč Evropou Matematicko- geografický projekt. Zadání úkolů 1. Podle daných indícií se pokuste zjistit a určit město, ve kterém se nacházíte 1. Podle.
Televize v konzumaci médií suverénně vede
INTERNET Pro 5. ročník.
Obědy ve Školní jídelně 5.A 2016/2017
Filmové databáze Karel Musil.
Druhy dopravních prostředků VY_32_INOVACE_5A_14
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Internet - historie.
ČÍM CHCI BÝT, AŽ VYROSTU? Václav Pfleger.
LINKIN PARK SLIPKNOT STRÁNKY O LINKIN PARK STRÁNKY O SLIPKNOT VIDEO:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Jak využít sociální média v komunikaci sportovních organizací
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
Dvourozměrné geometrické útvary
Název události Úvodní informace k události Podnadpis události Datum
MIKULOVSKÉ OZVĚNY 58. ZLÍN FILM FESTIVALU 8.–
Popis obrázku (6.ročník)
Mikuláš VY_32_INOVACE_5A_17
KLUB MLADÝCH DIVÁKŮ (KMD)
TVORBA POSTERU V MICROSOFT POWERPOINT
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace;
Transkript prezentace:

Trailer VY_32_INOVACE_Mul4r0107Mgr. Jakub Němec

 Trailer je delší (někdy i pětiminutová) audiovizuální ukázka, jež má v nejbližších dnech nalákat diváka do kina.  Trailerová kampaň je zaměřena na okamžitou „konzumaci“ filmu, proto využívá mnohem agresivnějších postupů než teaser.  Útočí na diváka velkolepými efekty, silnými emocemi a mnohdy naoko prozradí nějaký filmový zvrat (dost často se odehraje na začátku snímku, takže vám trailer o filmu nic neprozradí).  Na rozdíl od teaserové kampaně má svůj trailer téměř každý film, nejen velké produkce, které mají ovšem trailerů více. Pokud svůj trailer snímek nepředstaví, může se stát, že zapadne v moři jiných představení a najdou si je jen opravdoví fanoušci kinematografie.  Velmi levné snímky spoléhají na internetové šíření traileru (promítání v kině je moc drahé a internetová komunita se o šíření postará zadarmo).  Existují také trailery, které lákají na nákup právě vyšlých DVD, které na rozdíl od trailerů před promítáním prozrazují mnohem více z děje, protože se vám pokouší připomenout, co bylo na snímku skvělého, abyste do něj investovali podruhé (předpokládá se, že jste snímek viděli, samozřejmě v kině).  POZOR! Někdy se stává, že trailer je lepší než celý výsledný snímek! Trailerová kampaň

 Trailer musí navodit pocit, že film je skvělý a musíte na něj jít co nejdříve do kina.  Akční snímky mají trailery, ze kterých přímo teče adrenalin a v krátkém agresivním střihu jsou vám představeny scény, které vypadají neuvěřitelně zábavně.  U snímků s dramatickou náplní jsou využity části rozhovorů ze snímku, které vyvolají spíše více otázek než odpovědí.  Komediální trailery sázejí na vtipy, které byly z většiny využity i v teaserech, jen mají širší pointu.  Animované snímky stále spoléhají na roztomilost.  Délka traileru se pohybuje od dvou do tří minut, během nichž je představen režisér snímku, nejznámější herci a další fakta, která by mohla divákovi přijít atraktivní.  U trailerů se velmi často využívá voiceover, který doprovází celý trailer a zdůrazňuje nejdůležitější prvky snímku.  Hudební doprovod opět koresponduje se snímkem, často už je využit i hlavní motiv snímku. Využití jiných melodií se však meze nekladou.  Málokterý tvůrce v traileru vsadí na originální představení snímku (od toho jsou spíše teasery). Trailer sází spíše na jistotu toho, co divák očekává od snímku (což však není povinné). Znaky teaserového traileru

 V následující sekvenci snímků se seznámíte s trailery poslední doby (stačí kliknout na plakát). Vaším úkolem je poznat využité prvky, pojmenovat je a dát do kontrastu s teaserovým trailerem..  Pokuste se najít prvky, které traileru chybí a které byste nevyužili. Samozřejmě své odpovědi zdůvodněte. Úkol

Scifi survival film Pacific Rim – Útok na Zemi

Akční komiksový restart slavné série Muž z oceli

Akční scifi snímek Stra Trek: Do temnoty

Akční snímek, dříve založený na nelegálním závodění Rychle a zběsile 6

Česká detektivka z totalitního prostředí Ve stínu

Apokalyptický snímek s prvky hororu Světová válka Z

Kostýmová romantická podívaná s prvky dramatu podle slavné knižní předlohy Velký Gatsby

Sportovní drama Rivalové

Rodinný dobrodružný snímek Osamělý jezdec

Rodinný kreslený film Croodsovi

Rodinný kreslený film Letadla

Dokumentární snímek o známém americkém komikovi Jerry Seinfeldovi. (Všimněte si, že trailer spíše říká, o čem film není). Comedian

Odkazy jsou směřovány na stránku youtube.com. Veškeré materiály jsou propagačního charakteru, jsou tedy volně šiřitelné. Zdroje