Návrh interiéru Pokoj, ve kterém by mi bylo dobře... ZADÁNÍ ÚKOLU.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zoner Foto Studio Bohumil Bareš.
Advertisements

Práce s okny.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Na panelu zpráv klikněte na Povolit úpravy,
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Obrázek v prostředí MS-WORD
MP- LEKCE 2 – STYLY V MS WORD. Styly a důvody použití stylu Nadefinujeme si „šablonu“ pro určitý typ písma, kterou budeme chtít používat i v další části.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Modul 2 : Práce s počítačem a správa souborů. Rada úvodem - Internet ví všechno, zkuste a
Základy práce s počítačem – lekce II. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
Veronika Lexová. - Obrázek slouží k pestřejšímu vzhledu dokumentu. Dále aby zobrazoval nějaký děj nějaké věci (např: na internetových stránkách fotky.
Složky a soubory Zdeněk Jelínek pátek, 21. listopadu 2014.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, průvodce prezentací,
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Prezentace v Powerpointu
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
TEXTOVÝ EDITOR.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Operační systém MS Windows Základní operace.
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Power Point– sestavujeme prezentaci
Prohlížeč Chrome Ročník: 6 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Prohlížeč Chrome Ověřeno ve výuce:
WWW – hypertextový informační systém
Propojování tabulek Vytvořte tabulku obsahující součty a průměry dávek státní podpory z let 1996 – 2000.
Anotace Žák se seznámí s odrážkami a číslováním v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže využít funkci odrážky a číslování.
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
INFORMATIKA 7 Úpravy obrázků v MS WORD III2 - I7- 18.
INFORMATIKA 7 Ukládání dokumentu III2 - I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Práce s operačním systémem
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Přepínání klávesnice Umístění jednotlivých znaků se na klávesnici může měnit v závislosti na tom, jakou klávesnici používáme.U nás se samozřejmě nejčastěji.
Práce s textem (Word 2010)-kopírování
Malování Microsoft Word Tento počítač (Počítač)
Základní pojmy (1) Nejpoužívanější internetové prohlížeče: Google Chrome (32.0.x), Mozilla Firefox (27.0), Internet Explorer (11.0.2), Opera (19.0.x),
Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace
2OP381 Manažerská informatika 1
INFORMATIKA 9. ročník.
Identifikátor materiálu: EU
HYPERTEXTOVÉ ODKAZY V PowerPointu 2010.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Internet MS Explorer – oblíbené stránky VY_32_INOVACE_03 Sada 12 Základní.
INFORMATIKA 8 WordArt - aplikace III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
INFORMATIKA Kreslíme na počítači.
WORD Vkládání obrázků. Pokud potřebujete doplnit své dokumenty o obrázky, není to pro Word žádný problém. Tyto obrázky můžete libovolně vkládat do dokumentu.
Ivana Topolová VŠE v Praze
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 kopírování a vkládání
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_225.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Word Číslo DUM: III/2/VT/2/2/30 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 7 Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS WORD 2010 – záhlaví a zápatí Co se všechno naučíme??? Jak vkládat.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Klávesové zkratky Autor: Mgr. Jan Duchek VY_32_INOVACE_17_Klávesové_zkratky Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 3. ročník oboru.
Microsoft FRONT PAGE Šablona 32 VY_32_INOVACE_19_10_Front Page.
Informační a komunikační technologie 11. WIN - pracovní plocha Autor : RNDr. Zdeněk Bláha.
PRACOVNÍ PLOCHA Vasyl Lutsak.
Textový editor Lada Juráňová.
Digitální učební materiál
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE
GOOGLE A POWER POINT Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
KLÁVESNICE A MYŠ NA PC VY_32_INOVACE_06
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_11_16_PowerPoint.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Excel
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Malování - uložení a otevření obrázku
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Transkript prezentace:

Návrh interiéru Pokoj, ve kterém by mi bylo dobře... ZADÁNÍ ÚKOLU

1. Otevřít stránku nebo

2. Přes ikonku "Mouse Painter" přejít na stránku vytváření projektu.

Kliknout na „Create a new scheme“.

3. Vybrat typ projektu, nejlépe např. "Domestic interiors“, popř. „Commercial Interiors“ z nabídky typů projektů. Vybrat fotografii konkrétního pokoje, který bude zpracováván.

3. Vybrat fotografii konkrétního pokoje, který bude zpracováván.

4. Na kartě 1 vybírat postupně tóny barvy a příslušné palety barevných vzorků ( = barevnou paletu).

5. Z tabulky nabízených vzorků přetahovat myší barvy na příslušná místa fotografie interiéru/exteriéru (= „vymalovat“, karta 3).

6. Pomocí ikonky "Zoom" pod obrázkem zvětšit výsledný náhled obrázku pokoje, s nímž jste definitivně spokojeni. Otevře se v novém okně.

7. Protože aplikace nedovoluje přímo a jednoduše ukládat obrázky do počítače, je třeba udělat to trochu „oklikou“: Uspořádejte si náhled oken na obrazovce tak, aby byl výsledný zvětšený náhled projektu celý viditelný.

8. Stisknout klávesu „Print screen“ (popř. „Prt sc“, „Print scr“ apod. na klávesnici – většinou vpravo nahoře). Zdánlivě se nic nestane, obsah obrazovky se však uloží do vnitřní paměti počítače. Pak už stačí jen vložit „obtisk“ obrazovky z vnitřní paměti např. do dokumentu ve Wordu popř. Powerpointu pomocí obvyklé zkratky CTRL_V (popř. příkazů „Úpravy / Vložit“). Zobrazí se „obtisk“ obrazovky podobný tomuto.

9. Pod obrázek dopište 1/2-1 stránkový komentář "Proč by mi v tomto pokoji s těmito barvami bylo příjemně?", uložte do počítače v podobě „Jméno Příjmení.doc“ („Jméno Příjmení.ppt“) a vložte do složky Můj pokoj - interiéry ve „studijních materiálech“ předmětu v ISu). („Obtisk“ obrazovky zůstává v paměti, dokud nezačnete kopírovat něco jiného. Do té doby jej můžete opakovaně vkládat do souboru.)

Pokud se něco nedaří: 1.Funkčnost je ověřena jen u Internet Exploreru jako prohlížeče internetu. 2.V počítači musí být nainstalován a povolen programovací jazyk JAVA (někdy je nainstalován, ne vždy však je spuštěn -náprava v I. Exploreru: NÁSTROJE / MOŽNOSTI INTERNETU / ZABEZPEČENÍ / VLASTNÍ ÚROVEŇ / kdekoliv je napsáno JAVA – zadat „POVOLIT“ a uložit). Pokud není nainstalován, postupujte podle pokynů na 3. V počítači musí být povoleno automatické otevírání nových oken (některé firewally zakazují, někdy jsou zakázána přímo v IE. Oznámení o zákazu se objevuje zpravidla na žluté lince pod horní adresovou lištou. Kliknutím na ni se objeví možnost povolit (vždy) automaticky otevíraná okna z tohoto webu. Jinak je třeba jít do nastavení osobního firewallu, pokud jej používáte.