Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

INFORMATIKA 7 Úpravy obrázků v MS WORD III2 - I7- 18.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "INFORMATIKA 7 Úpravy obrázků v MS WORD III2 - I7- 18."— Transkript prezentace:

1 INFORMATIKA 7 Úpravy obrázků v MS WORD III2 - I7- 18

2 ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika, respektive Praktikum z informatiky v 7. ročníku, oblast Informační a komunikační technologie. Doplněno o úkoly. Zaměřeno na práci s počítačem a využití informací z internetu. Materiál lze využít pro společnou práci ve třídě pomocí dataprojektoru nebo na interaktivní tabuli.

3 Obrázky Do dokumentu lze jednoduše vkládat obrázky ze sady MS Office – jednoduché tvary (čáry,n-úhelníky, apod.), kliparty – kreslené obrázky, ale také jakékoliv fotografie (vlastní či stažené z internetu). U nevlastních děl dbej vždy na duchovní vlastnictví autora – viz autorský zákon !

4 Jak vložit obrázek – např. : tvar čtverce Karta vložení, záložka obrazce. Zde si vybereme a tažením kurzoru na ploše vytvoříme obrazec. Lze měnit velikost, barvu, umístění.

5 Jak vložit klipart ? Karta vložení, záložka klipart, a zde z galerie vybereme žádaný obrázek

6 Vložení uloženého obrázku z počítače

7 Jak vložit fotografii či obrázek z internetu ? Je lepší si jej uložit do počítače, a odtud vložit – karta vložení, záložka obrázek. Nebo bez uložení – kliknout na obrázek či fotku a poté pomocí kopírovat (CTRL+C) a vložit (CTRL+V).

8 Úkol : Vlož do dokumentu obrázky a tvary : čtverec o velikosti strany 3 cm (modrý okraj, bílá výplň), dále klipart kočka a fotografii z internetu autobus.

9 Zdroje obrázků: Obrázky na snímcích č.4, 5 a 6 v této prezentaci byly vytvořeny nástrojem snímek obrazovky ze sady MS Office – pořídil autor prezentace


Stáhnout ppt "INFORMATIKA 7 Úpravy obrázků v MS WORD III2 - I7- 18."

Podobné prezentace


Reklamy Google