,,Konceptové umění je předně umění, jehož hlavním materiálem jsou myšlenky a koncepty, stejně jako například materiálem hudby jsou zvuky.‘‘ Harry FLYNT.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 Soutěž NÁŠ KRAJ UMĚLECKÁ SOUTĚŽ PRO ŽÁKY A STUDENTY pod záštitou hejtmana Středočeského kraje MUDr. Davida Ratha Téma soutěže: Život v našem kraji.
Advertisements

Nakladatelská licenční smlouva
POP ART Daniela Kubáňová.
VY_32_INOVACE_08/3/14 Náměty pro výuku výchovy k občanství v 6. – 9. ročníku Autorský zákon Mgr. Luboš Horký Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
PORTRÉT PRŮŘEZOVÉ TÉMA.
ZŠ a MŠ Frenštát pod Radhoštěm, Tyršova –2011 Letem ke klíčovým kompetencím aneb Pohádkou o Raškovi to nekončí Projekt je realizován v rámci Operačního.
Chcete svým známým ukázat fotky z poslední dovolené? Aplikace PowerPoint Vám umožní vytvořit fotoalbum s vybranými snímky.
Pop-art Autor: Michelle Malá a Nela Doláková
Didaktická média v dějepisném vyučování
Obecné poučení o literatuře
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název.
Rozčlenění hudebního vývoje
Úvod do autorského práva Když se nerozhodneš, buď nerozhodný, když se však rozhodneš, buď rozhodný.. L.N.Tolstoj FEL ČVUT v Praze Právo pro podnikatele.
HMOTNÉ A DUŠEVNÍ VLASTNICTVÍ
,,Prožít umělecké dílo je důležitější než mu rozumět‘‘ Veškeré umění spoléhá do jisté míry na optické iluze. Op art s těmito jevy bezprostředně pracuje,
VY_52_INOVACE_DEK_58 POP-ART
VY_52_INOVACE_DEK_60 Konceptuální umění Akční umění
Ateliér Příroda aneb Land Art v Českém ráji. Co je Land Art  Land art vznikl jako umělecký směr ve druhé polovině 60. let v USA.  Termín, vytvořený.
1 Práva související s právem autorským  Práva výkonného umělce (tvůrčí, § 67 a násl AutZ )  Právo výrobce zvukového záznamu (netvůrčí, § 75 a násl. )
IPod. Vznik firma Apple první verze iPodu byla uvedena na trh 23.října 2001.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov Číslo a název.
Dadaismus I. polovina 20. století.
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA.
SKUPINA 2.B BETA Studentský projekt – shrnutí dosavadní práce + plány na další výstupy.
Vojtěch Hynais.
Výchovné a vzdělávací strategie - disponuje vědomostmi a dovednostmi, které mu umožňují samostatně volit a užívat prostředky pro umělecké vyjádření Kompetence.
2. změňte logo na pozadí předlohy snímku ze zelené bubliny na usměvavé sluníčko Procvičování prezentace 1. Klepnutím a přepisem vložte libovolný nadpis.
Počítačové komponenty Jiří Vohradský. Co je počítač? Počítač je zařízení pro zpracování informací. Informace jsou v počítači ve formě různých druhů dat.
Olympic Tereza Galušková.
Umělecké směry 20. století
,,Chci se zabývat obrazem, který zachytil fotoaparát… a který je dvojrozměrný a nabitý povrchovými detaily.‘‘ Umělci poukazují na to, jaký dopad na naše.
,,Proč nevynést umění ven a neposunout jeho hranice‘‘ Umělecká díla vzniklá v tomto trendu se často pohybují mimo umělecký trh, mnohdy mají efemérní povahu.
Obecná charakteristika literatury Mgr. Michal Oblouk
KONCEPTUALISMUS Jiří Salajka.
Výtvarné směry 2. poloviny 20. století
UM_NM_I_PS12 Technické obrazy.
Ač byli původně umělci sdružení v hnutí Fluxus považováni za mezinárodní sdružení vtipálků, dnes se těší statutu radikálních vizionářů, kteří se snaží.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Martina Steyerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_Hudební výchova – 8. ročník TÉMA: Romantismus.
Fyzika v digitální fotografii Část 4 : Detekce světla – film a CCD Stanislav Hledík
Dana Matějovská ° Konference RUV ° FA ČVUT v Praze2 Architekti ctí známé tři principy architektury (Vitruvius) Krása Kvalita konstrukce Účelnost.
Autorské právo Autorské právo (anglicky copyright law) je odvětví práva, které se zabývá právními vztahy uživatelů a tvůrců tzv. „autorských děl“ k příslušným.
Wolfgang Amadeus Mozart Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Komunikace hudebního umění se znakovými systémy.
Obce v pohybu? Na webu! Vybrané poznámky k tvorbě videofilmů Seminář Parádní web 2013 úterý 21. ledna 2014.
Jan Mánek. O čem budu povídat? Digitální fotografie – Google PICASA Slideshow z fotografií Bubliny v obrázcích Prezentace na internetu Dokumenty na internetu.
Gymnázium Šternberk Petra Hudáková, Lucie Brablecová, Aneta Jelínková, Martin Michalík
Vážná (artificiální) hudba 20. století 2. část. Vážná (artificiální) hudba 20. století Název školy: Základní škola Francova Lhota Autor: Mgr. Lada Martinková.
 NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Martina Steyerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_20_Hudební výchova – 8. ročník TÉMA: Vážná artificiální.
MOODLY KATEDRY ASIJSKÝCH STUDIÍ FF UP MGR. KATEŘINA SZOKALOVÁ ING. MILOSLAV KONOPÍK, PH.D.
Percepce novomediálního díla (nejen) v galerijním prostoru
UMĚNÍ, VÍRA A NÁBOŽENSTVÍ
1.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Pop art Název školy: ZŠ Karla Klíče v Hostinném Autor: Alena Pavolková
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Idea ve výtvarném umění
Oblasti využití výpočetní techniky
LETTRISTICKÁ MOZAIKA Tematická oblast
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Virtuální výtvarné světy a materiálovost ve výtvarném projevu mládeže.
,,Opravdový umělec je úžasná svítící fontána.‘‘
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_.
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 11/07 
UM_NM_I_PS17 Technické obrazy.
Název projektu: „NEBOJME SE TECHNIKY" výukové programy pro rozvoj technické gramotnosti žáků ostravských.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
DADAISMUS.
Dějiny hudby a její osobnosti
Transkript prezentace:

,,Konceptové umění je předně umění, jehož hlavním materiálem jsou myšlenky a koncepty, stejně jako například materiálem hudby jsou zvuky.‘‘ Harry FLYNT Touhou konceptuálního umění bylo demystifikovat proces tvorby uměleckého díla a povznést umělce i diváka nad umělecký trh.

Konceptuálnímu umění patří přelom 60. a 70. let Konceptuálnímu umění patří přelom 60. a 70. let. Vrcholem je pak polovina let sedmdesátých. Velká část konceptuálního umění má podobu filmů, scénářů, dokumentů, video nahrávek, psaných návrhů, map, instalací, fotografií, fotografických souborů nebo dokonce matematických vzorců.

54 J. Beuys, Stádo

55 P.Manzoni, Umělcovo hovno č. 066

Představitelé: Piero MANZONI Joseph KOSUTH Joseph BEUYS Sol LeWITT Šusaku ARAKAWA Michael CRAIG-MARTIN aj.