E-podpis ve veřejné správě ISSS 29.3.2003. Blízká budoucnost e-podpisu ve veřejné správě  Správní řád – správní orgány:  Přijímají podání s elektronickým.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba Ivana Šmídová
Advertisements

Zkušenosti s elektronicky podepsaným podáním na úřadech
Odbor právní a Krajský živnostenský úřad
Elektronický podpis.
Právní rámec Nařízení vlády ze dne (č.304/2001 Sb.) a zákon č.227/2000 Sb. o elektronickém podpisu Standard ISVS pro provoz elektronických podatelen.
Czech POINT Pohodlná komunikace.
Centrální elektronická podatelna a úřední deska Městský rok informatiky.
Základní otázky rozvoje informatizace Ing. Dana Bérová náměstkyně ministra – ředitelka sekce Jihlava,
Legislativa a dokumenty Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
Registr dlužníků státu
Krajská knihovna Vysočiny Havlíčkův Brod Elektronické podatelny KrÚ, kongresový sál, 9. května 2005.
Elektronická publikace Vydavatel: Triada, spol. s r.o. SOLÓN informační systém o veřejné správě Ing. Barbora Mertová.
15 let vývoje E-Governmentu v legislativě ČR Mgr. Tomáš Lechner Vysoká škola ekonomická v Praze Národohospodářská fakulta Katedra práva.
Návrh zákona o elektronických úkonech, osobních číslech a autorizované konverzi dokumentů Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Vladimír Smejkal Legislativní.
ISSS 2003, Hradec Králové1 Elektronická podatelna Mgr. Tomáš Lechner, Triada, spol. s r. o.
Web města HRADEC KRÁLOVÉ Ondřej Vrabec
Semináře k problematice e-podatelen Kraje v ČR 18. září 2006 – 23. listopadu 2006.
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
Právo na informace Tereza Danielisová,
Vyhodnocení převodu IISSDE na obce s rozšířenou působností Ing. Karel Vybíral Odbor informatizace veřejné správy MV
Elektronická publikace
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY PŘEDSTAVENÍ II. ETAPY PROJEKTU Ing. Břetislav Moc IBM Česká republika spol.
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
Základní informace Veřejná správa – činnost veřejnoprávní korporace spravující veřejné záležitosti ve veřejném zájmu financovaná z veřejných prostředků.
Územní samospráva Kraje
Novela zákona o elektronickém podpisu Předmět úpravy novely zákona Obsah prezentace  Dosažení kompatibility se Směrnicí 1999/93/ES:  uznávání.
Porada tajemníků obcí s rozšířenou působností Benešov, Brno Aktuální informace k legislativním návrhům zákonů o ÚSC a dalším.
Veřejná správa.
Vydávání výstupů z informačních systémů veřejné správy
Novela zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Mgr. David Kotris ISSS 2005 Hradec Králové
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference ISSS, 24. – 25. březen 2003, KC Aldis Hradec Králové Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra.
Finanční a rozpočtové právo
E-Podatelna v praxi Vysočina, krajský úřad Odbor informatiky Petr Pavlinec
Výstupy z informačních systémů veřejné správy Hradec
1 Elektronický podpis v ČR Bezpečnost IS/IT Jaroslav Malý.
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA E-Government a elektronický podpis Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
Ekonomika elektronické podatelny Tomáš Lechner Vysoká škola ekonomická, Praha Fakulta národohospodářská Katedra práva.
Zjednodušení orientace na portálech veřejné správy Jaroslav Svoboda - Ministerstvo vnitra ČR Iva Zelenková - Ministerstvo informatiky ČR Konference ISSS,
Ministerstvo informatiky ČR ISSS, Hradec Králové, duben 2005.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Novelizace zákona o elektronickém podpisu – vliv na praxi Ing. Petr.
Identita Pojem virtuální identity Identifikace a elektronický podpis
Technické řešení PostSignum QCA
Důvěryhodný úřad řešení úřední desky
ISSS 2005 Spolupráce projektu PVS a ePUSA Konference ISSS 2005 Autor:Jan Ježek MARBES CONSULTING s.r.o. Palackého nám Plzeň.
Centrální elektronická podatelna a úřední deska ISSS 2006.
Elektronické podatelny právo a praxe ISSS Hradec Králové Jan Hobza
Přístup k veřejnému internetu v knihovnách obcí a měst Vít Richter Knihovnický institut Národní knihovna ČR Tel ISSS 2007.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Spisová služba a správní řád Mgr. Tomáš Lechner ISSS 2006, Hradec Králové2 Obsah prezentace b Přehled související legislativy b Příjem podání.
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Ing. Dana Bérová Ministerstvo informatiky.
Portál veřejné správy CS – Zákaznická řešení pro státní správu Ing. Vladimír Hořejší Ing. Jitka Novotná Ministerstvo informatiky.
Evidence obyvatel Zderaz – Metodické školení.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Elektronizace veřejné správy eGovernment 20. duben 2009, 10 min. nové zákony, povinnosti a možnosti pro obce CzechPOINT, datové schránky, spisová služba.
Informační schůzka k podávání žádostí o finanční podporu z rozpočtu JMK v souladu s ustanovením § 105 zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách
2. února 2016 TISKOVÁ KONFERENCE. Co je KOBRA? -Nemá vlastní budovy, -nemá zaměstnance, -nemá dokonce ani korespondenční adresu, protože není institucí,
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
Certifikace informačních systémů veřejné správy (ISVS) ve smyslu zákona č. 365/2000 Sb. - atest-
Elektronický podpis a podepisování při přeshraničním styku Odbor koncepce a koordinace ISVS Elektronický podpis a podepisování při přeshraničním styku.
Bakalářská práce Vedoucí práce: Autor práce:
Elektronická fakturace - technické aspekty
PVS - Elektronická podání a Úřední desky
Setkání se starosty obcí Karlovarského kraje Téma: Novela stavebního zákona v oblasti územního plánování s účinností od VÝBĚR.
Seminář k problematice el. podatelen a úředních desek
Systém správy dokumentů
Legislativní změny na úseku EO, OP, CD
LEGISLATIVNÍ DROBEČKY …plus něco navíc
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

E-podpis ve veřejné správě ISSS

Blízká budoucnost e-podpisu ve veřejné správě  Správní řád – správní orgány:  Přijímají podání s elektronickým podpisem  Doručují písemnosti na elektronické adresy  Vydávají správní akty v elektronické podobě  Provozují elektronické podatelny  Prováděcí předpisy k e-podatelnám  Ověřování elektronického podpisu podání  Potvrzování doruční s elektronickým podpisem nebo značkou

6253 obcí  Obce jako subjekty veřejné správy  Řídí se správním řádem  Oprávněné osoby jednají elektronicky elektronickým podpisem  Omezené finanční prostředky  Elektronické podatelny mohou svěřit obcím s rozšířenou působností  Jak financovat zavedení elektronického podpisu?

Ministerstvo informatiky  Ministerstvo informatiky uvolní prostředky z vlastního rozpočtu na vydání kvalifikovaných certifikátů všem obcím  Vydání zaměstnaneckých kvalifikovaných certifikátů – s označením jména držitele, jeho funkce a obecního úřadu  Vydavatel – akreditovaný poskytovatele certifikačních služeb - První certifikační autorita a.s. => Projekt „Elektronický podpis obcím“

Elektronický podpis obcím  Vydávání certifikátů na Registrační autoritě v Praze  Vydávání certifikátů v průběhu následujícího půl roku  Vydávání certifikátů s úložištěm na PC  V souladu s Certifikační politikou ICA – standardní help-desk  Návody a doporučení pro obce formou tiskových správ MIČR, spolupráce s kraji

Elektronický podpis obcím Průběh projektu  Měsíc duben  Právní a technická příprava projektu  Přelom duben – květen  Spouštění projektu – informace v tisku, na webu MIČR, na PVS a rozeslání informací na kraje, SMO zveřejnění metodiky a pokynů jak na to  Následující půlrok  Vydávání certifikátů na Registrační autoritě  Konec roku 2004  Vyhodnocení projektu

Elektronický podpis obcím  Ministerstvo informatiky uvolní prostředky ze svého rozpočtu  Spolupráce s První certifikační autoritou a.s.  Provozování Registrační autority TESTCOM (Technický a zkušební ústav telekomunikací a pošt)  Prosíme o spolupráci s Vámi – SMO, kraje, obecní úřady  Základní informace na a nebo u pracovníků odboru el.podpisu MI

Elektronický podpis obcím Děkuji za pozornost Ing. Dana Bérová Náměstkyně ministra informatiky