Vypracoval: David Pavelka Obor: Technické lyceum Třída: 2L Předmět: Biologie Školní rok: 2014/15 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum vypracování: 28.12.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zpráva o stavu zemědělství. Stav zemědělství  Podíl ekologicky obhospodařované plochy na celkové výměře zemědělské půdy byl k cca 7,2%. 
Advertisements

VÝŽIVA – základní složky potravy
VY_32_INOVACE_18 Asie - Japonsko
Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213
Život v extrému Vypracoval: Jakub Ševčík
Didaktické testy pro ověřování znalostí
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM: Hnojiva organická Kód VM:
Blecha obecná Vypracoval: Jiří Herrgott
VODA Vypracovali: Jakub Zeman a Adam Obrtel Vyučující : Ludvík Kašpar
Biotechnologie – nové trendy v chovu a pěstování organizmů Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Člověk a příroda 7.ročník červenec 2011.
Spánek Vypracoval: Dominik Bobek Obor: Technické lyceum Třída: 1L
Vlčí hierarchie a chování
Globální Oteplování Jméno: Martin Šiška Obor: Technické lyceum
Ohrožování základních složek biosféry
Vegetariánská piraňa Předmět : BiologieTřída : 1L Obor : Technické lyceumŠkolní rok : 2013/14 Vyučující : Mgr. Ludvík KašparJméno : Lukáš Kříž.
Nejjedovatější mořští živočichové
Předmět: Biologie Obor: Technické lyceum Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Škola: VOŠ a SPŠE Olomouc Třída: 1L Školní rok: 2013/2014 Jméno: Lukáš Najvar Graviola.
Hnojiva David Folwarczný.
Předmět: Biologie Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Třída: 1L Školní Rok: 2013/2014 Škola: VOŠ a SPŠE, Božetěchova 3, Olomouc Vytvořil: Petr Česnek.
Jaderné elektrárny Vypracoval: Matěj Kolář Obor: Technické lyceum Třída: 2L Předmět: Biologie Školní rok: 2014/15 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum vypracování:
Zdroje obživy pro lidstvo Radek Sláva Třída 2L VOŠ a SPŠE Olomouc, Božetěchova 3 Školní rok 2012/
Sloučenina kobaltu umí lapat kyslík ze vzduchu i vody Vypracoval: Vladimír Paloušek Obor: Technické lyceum Třída: 1L Předmět: Biologie Školní rok: 2014/15.
Základní vzdělávání - Člověk a příroda – Přírodopis – Biologie rostlin
BIOPOTRAVINY.
Tučňák císařský Vypracoval: Petr Skrutek
Zvířata ve službách armády Vypracoval: Šimon Hartmann Obor: Technické lyceum Třída: 1L Předmět: Biologie Školní rok: 2014/15 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar.
Jedna ze základních hospodářských činností člověka Není zcela ovlivnitelná člověkem ( závisí na přírodních podmínkách a sociálně-ekonomických podmínkách)
Nejodolnější živočich světa
Zlato “roste” na stromech Předmět: BiologieTřída: 1L Obor: Technické lyceumŠkolní rok: 2013/2014 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Jméno: Ondřej Moskal.
Brambůrky Štefánková Lucie, APBI. Začátek brambor v Čechách nejstarší zmínka je z roku šlechtic Vilém Slavata nejstarší zmínka je z roku
Vypracoval : Marek Voštinka
Eutrofizace vod Ing. Lenka Holišová.
Plejtvák obrovský Předmět: Biologie Třída: 1L
Přelidnění Vypracoval: Lubomír Knopp Třída: 2L Předmět: Biologie
Hydroponické pěstování rostlin Adriana Javůrková, Nikola Bajerová, Emílie Zárubová, Sára Bendová.
Zvláštnosti ve vývoji člověka Vypracoval: Pavel Maděrka Obor: Technické lyceum Třída: 1.L Předmět: Biologie Školní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. Ludvík.
Čtvrtek BE soup 1 Hovězí vývar se zeleninou a smaženým hráškem 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 2 Podkrkonošské kyselo 16,60 Kč / 21,- Kč.
Vypracoval: Jan Žaroský Obor: Technické lyceum Třída: 1L Předmět: Biologie Školní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum vypracování:
Téma: Aids Vypracoval: Bohumil Baroch Obor: Technické Lyceum Třída: 1L Předmět: Biologie Školní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum vypracování:
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autoři: Ing. Hana Ježková Název prezentace (DUMu): 8. Půda a produkce potravin Název sady: Základy ekologie pro střední.
Tepelné elektrárny Vypracoval: Jiří Herrgott Obor: Technické lyceum Třída: 2L Předmět: Biologie Školní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum.
 Biopotraviny pocházejí z ekologického zemědělství.  Při jejich pěstování, produkci a výrobě je zakázáno používat chemické látky.  Geneticky modifikované.
Neutronová bomba Vypracoval: Petr Řehák Obor: Technické lyceum Třída: 1L Předmět: Biologie Školní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum vypracování:
Biologické zbraně Vypracoval: Martin Zeman Obor: Technické lyceum Předmět: Biologie Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Třída: 1L Školní rok: 2015/2016 Datum.
Z ČEHO TO DOOPRAVDY JE ??? Vypracovala : Petra Pavelková Obor: Technické lyceum Třída: 1.L Předmět: Biologie Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Školní rok:
Vypracoval: Michal Horejš Obor: Technické lyceum Předmět: Biologie
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Znečištění vzduchu dopravou
Přelidnění země Vypracovala: Natálie Nedvědová Obor: Technické lyceum
PEDOSFÉRA VY_32_INOVACE_23_464
Létající ryby Vypracoval: Michal Brzobohatý
Spánek Vypracoval: Michael Hajný Obor: Technické Lyceum
Alergie Přecitlivělost
Stav českého zemědělství Celkový pohled českého zemědělce z prvovýroby
Voda na Zemi Vypracovala: Petra Pavelková Obor: Technické lyceum
Zeleninový vývar s krupicí
PÁTEK Polévka Kuřecí vývar s nudlemi 20,- Kč Polévka Fazolová 25,- Kč.
Pásovec devítipásý Vypracoval: Adam Čada
Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213
Vypracoval: JAN HRUBAN
Zeleninový vývar s rýží a hráškem
Vypracoval: Tomáš Lovčinský
Vypracoval: Viktor Andrianov
Bolest Vypracoval: Jan Horák
SMRT Vypracoval: Michael Brablec Obor: Technické lyceum Třída: 1L
Leváctví Jan Machovský Obor: Technické lyceum Třída: 1L
Globální oteplování Vypracoval: Adam Čada
Kouření Vypracoval: Jiří Hanousek Obor: Technické lyceum Třída: 1L
Znečištění ovzduší Vypracoval: David Hampl
Moderní gastronomie Bio Food
Transkript prezentace:

Vypracoval: David Pavelka Obor: Technické lyceum Třída: 2L Předmět: Biologie Školní rok: 2014/15 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum vypracování:

 2x potřeba jídla pro lidstvo  Skleníky u moře  Převádění slané vody do sladké (umožnění pěstování na pouštích)

 Zavlažování řízené počítačem  Kdy, jaké množství (živin)  Koncentrační solární panely

 Genetická změna potřeby fotosyntézy pro rýži fotosyntézy pro rýži  Větší množství rýže,  rychlejší růst,  různorodé podmínky

 Zemina (vylučování)= Dusík, Fosfor, Draslík  Speciální půda – menší množství potřebných látek (pro plodiny), protekce proti patogenům, zrychlená produkce (+90% množství)  Možnost produkce na suších místech

 Průběžné informování světa  o nových technologiích  poskytování potřebných prostředků  zlepšení kritických oblastí  Dotace celebritami  Bill Gates 5M. $.....

Změna genů plodin = méně alergenů přidělení více prospěšných látek přidělení více prospěšných látek Schopnost změnit 90% genů Přizpůsobení podmínkám Extrarychlý růst (několikrát do roka)

1 kg masa za 530$ Výroba : princip 3D tiskárny vepřové, kuřecí, hovězí vepřové, kuřecí, hovězí 2700 jídel / měsíc (325k $) Nedohledná doba – hledání pravého materiálu materiálu

 