Půjčování nosičů zvuku. Jednání na MK dne 14.4.2003 Intergram do 14 dnů předloží návrh smlouvy – platba 30,- Kč za výpůjčku CD Intergram se do poloviny.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dohled nad zadáváním veřejných zakázek v České republice
Advertisements

EVROPSKÝ FOND REGIONÁLNÍHO ROZVOJE
Průzkum stavu služby DODO Stav roku 2006 Odpovědělo 31 knihoven Mgr. Jindřiška Pospíšilová.
CO KNIHOVNY OČEKÁVAJÍ OD NOVELY AUTORSKÉHO ZÁKONA? Zdeněk Matušík Národní knihovna České republiky.
Aktuality. Novela knihovního zákona  Staré:  d) umožnění přístupu k vnějším informačním zdrojům, ke kterým má knihovna bezplatný přístup, pomocí telekomunikačního.
AUTORSKÝ ZÁKON A ZPŘÍSTUPŇOVÁNÍ DIGITÁLNÍCH DOKUMENTŮ
Úspěšné podání nabídky a obrana při vyloučení zadavatelem
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
E-PK aktuální stav služeb DDS Markéta Hlasivcová Zuzana Švastová ÚIV - NPKK.
Novela autorského zákona a knihovny
Návrh nového zákona o elektronických komunikacích Hradec Králové 30. března 2004.
Soustava veřejných rozpočtů II.
Zadávací řízení dle pravidel PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí“ Společně Měníme.
Problematika oddělení pro dospělé čtenáře” v rámci projektu „Blíže k sobě i knihám – místo knihoven ve sjednocené Evropě Knihovna Petra Bezruče v Opavě.
Standard veřejných knihovnických a informačních služeb Vít Richter Národní knihovna ČR Brno 23. dubna 2002.
Metody efektivního prodeje majetku
Právo na informace Tereza Danielisová,
Příprava novely autorského zákona Celostátní porada vysokoškolských knihoven Hradec Králové Vít Richter Národní knihovna ČR
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
Příprava novely knihovního zákona, novela autorského zákona Regionální funkce knihoven listopadu 2005 Národní knihovna ČR Tel.
Podmínky pro zadávání VŘ/ZŘ ve vztahu k elektronickým učebnicím Mgr. Monika Málková.
„Elektronické“ Veřejné zakázky Vladimír Šiška náměstek ministra ředitel sekce ISVS.
, ISSS, Hradec Králové Právo na informace a autorská práva – hledání rovnováhy Martin Svoboda Státní technická knihovna, Praha
POJISTNÉ NA ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ. Prameny práva zákon č. 592/1992 Sb., o pojistném na zdravotní pojištění (ZPZP)
Tento text upravíte v menu: Zobrazit / Záhlaví a zápatí1 Zkušenosti s dobrovolnou transparentností zadávání veřejných zakázek Mgr. Jan Farský starosta.
Shrnutí poznatků ze semináře o půjčování audiovizuálních děl v knihovnách v České republice V Praze 23. března 2007 Aleš Danielis a Ondřej Materna Přílohou.
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2007 I.náměstek ministra financí Ing. Eduard Janota 11. září 2006.
PATOLOGICKÉ ROZHODČÍ DOLOŽKY I ČÁST. DĚLENÍ A) mohou způsobit přímo neplatnost doložky B) působí spíše problémy v zahájení či postupu v řízení.
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
Novela Energetického zákona změny a zkušenosti v oblasti elektroenergetiky a teplárenství Brno Ing. Josef Snítilý © 2005 Ministerstvo průmyslu.
Daň z nabytí nemovitých věcí – NV (340/2013 Sb.) Poplatník převodce (prodávající); nabyvatel. Předmět daně - úplatné nabytí např.: pozemku; stavby; částí.
POJISTNÉ NA ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ
Evropská občanská iniciativa
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
KONZULTACE ČÍSLO 2 NĚKOLIK POZNÁMEK KE SPOTŘEBITELSKÉMU ROZHODČÍMU ŘÍZENÍ 1.
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Transpozice směrnice 2003/98 o opakovaném použití informací veřejného sektoru Mgr. David Kotris konference - Pět let činnosti Nemofora
PROVÁDĚCÍ PŘEDPISY transparentní novela zákona Vlastimil Fidler 1.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Nejčastější chyby při zadávání veřejných zakázek z OPVK
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Ministerstvo financí České republiky Jednání pracovní komise k RUD 31. března 2016 Ministerstvo financí Březen 2016.
Prodej bytů v MČ Brno-Kohoutovice Axmanova Chopinova 5 Jírovcova 8 – Pavlovská 7 – Pavlovská 13 – Voříškova
Téma 8: Zdroje a formy krátkodobého financování. Platební styk 1. Strategie financování 2. Obchodní úvěr 3. Krátkodobé bankovní úvěry 4. Ostatní zdroje.
Novela zákona o pomoci v hmotné nouzi – veřejná služba Alena Zieglerová Praha, Úřad vlády, Setkání ASZ s NNO působících v oblasti sociálního.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Problematika zadávání vodohospodářských projektů v ČR Mgr. Hana Šachová.
Vznik a provoz společného katalogu s vyžitím evergreenu Eva Cerniňáková (Knihovna Jabok) Seminář Evergreen v Českých knihovnách Praha, SKIP.
Daně a rozpočty (Státní rozpočet, daňová soustava, hospodaření domácnosti, mzda, ZP + SP) Finanční gramotnost pro 9. ročníky 2016 / 2017 Bc. Tomáš Janda.
Jarmila Dvořáčková Úskalí financování EIZ ve smlouvách s dodavateli Univerzitní knihovna Ostravské univerzity v Ostravě Jarmila.
Ceny PRODUKTŮ NA FINANČNÍM TRHU
Registr smluv v kontextu zákona o zadávání veřejných zakázek
Železniční doprava pro kraje Praha, 28. listopadu 2016
Ministerstva zdravotnictví ČR
Daň z nabytí nemovitých věcí – NV (340/2013 Sb.)
Novelizace Zákon č. 417/2009 Sb. a č. 179/2010 Sb. a další novelizace
Téma 6: Zdroje a formy krátkodobého financování. Platební styk
HAZARD V ČÍSLECH.
Seminář MZe pro vodoprávní úřady Skalský Dvůr, 19. –
ZÓNY PLACENÉHO STÁNÍ Novinky v ceníku pro ZTP
Publikace versus patenty, úskalí licencování
Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace
Komise pro služby Hradec Králové,
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Výsledky průzkumu trhu fitness 2017
Místní poplatky Školení obcí Olomouckého kraje listopad 2017 Novela zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích (dále jen „ZMP“) s účinností od 1. 7.
Legislativní rámec Regulace cen a úhrad LP – novela 48/1997 Sb., součást 261/2007 Sb. Prováděcí předpisy Správní řízení – 500/2004 Sb. správní řád.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Zadávání veřejných zakázek na pomezí práva soukromého a veřejného
© STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV
Transkript prezentace:

Půjčování nosičů zvuku

Jednání na MK dne Intergram do 14 dnů předloží návrh smlouvy – platba 30,- Kč za výpůjčku CD Intergram se do poloviny května vyjádří k návrhu NK ČR NK ČR připraví návrh smlouvy Podmínky staré smlouvy platí až do doby, kdy bude uzavřena smlouva nová

Základní východiska Přístup ke ZD srovnatelný se situací v jiných vyspělých evropských zemích Držitelé autorských práv musejí dostat spravedlivou odměnu Platby za užití autorského díla ve veřejných knihovnách jsou veřejnou zakázkou Nerozlišovat druhy ZD (CD, MC, LP,…) Neomezovat výpůjční lhůtu Minimální režie, transparentnost a verifikovatelnost Platba bude řešena úhradou paušální částky ze státního rozpočtu

Stanovení výše paušální částky Cena v místě obvyklá: 1.dosavadní smluvně stanovená paušální platba ve výši Kč s inflační/deflační doložkou 2.ceny obvyklé v EU přepočtené hrubým národním produktem na jednoho obyvatele Kč 3.ceny obvyklé v EU přepočtené indexem cen Kč 4.ceny obvyklé v EU (v absolutní výši) Kč

Výchozí cenová kalkulace Při započítání zjištěné hodnoty poplatků za výpůjčku zvukových dokumentů: –V Rakousku (4,40 Kč, 47:94) a –Holandsku (8 Kč, 47:96) vychází průměr z těchto poplatků přepočítaných indexem cen na 3,06 Kč

Další podmínky návrhu Platí odkladná lhůta 9 měsíců Paušální platba je odměnou za bezplatné půjčování ZD Knihovny, které se rozhodnout vybírat poplatky: –Dílčí přístupové smlouvy –Odvod části vybraných poplatků ochrankám –Vybrané poplatky využít na akvizici dokumentů

Další postup Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, soud NK – příprava smlouvy NK - Prověření platnosti stávající smlouvy SKIP – příprava novely AZ –Jednání s poslanci –Slyšení v senátu Všechny knihovny – vysvětlování problému Kontakty s poslanci

Půjčování nosičů zvuku