Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Luboš „Dědek“ Hnát © 2014 Rockový svět
Advertisements

Vývoj populární hudby v letech
Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
VY_ 32_INOVACE_HV.37 Vzdělávací oblast-obor-tém. okruh Umění a kultura, člověk a zdraví Hudební výchova – populární hudba Název materiáluThe Beatles AnotacePopulární.
Název Dělení moderní hudby
Mgr. Helena Kremsová, ZŠ Masarykova Ostrov
Bedřich smetana Život a dílo
The Beatles Vznik: Rozpad:1970.
The Rolling Stones.
Elektrolýza Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Opakování III Otázky jsou vybrány z DUM č
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRACHATICE, NÁRODNÍ 1018
Záznam zvuku Historie a současnost
Tereza Látalová.
The Rolling Stones.
Život a dílo Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Rolling Stones Rocková legenda.
Král Rock 'n' Rollu Elvis Presley.
Populární hudba ve světě v letech
Weissová, Krejcarová C2A
Vývoj jazzu a moderní populární hudby
Rock and roll.
Martin Dvořáček kvarta 2014/2015
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_772_9TR_INF Autor: Mgr. David Ryška 1.
Zajímavost: Narozen v Tupelu 8.ledna 1935 v 3.30 jako dvojče o půl hodiny dříve narozeného Jesse Garona, který se ovšem narodil již mrtvý. Rodiče Gladys.
SVĚTOVÉ HUDEBNÍ BAROKO
VY_32_INOVACE_3D.9.12 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 9. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Rock´n´roll Jak to všechno začalo.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P11_2.17 Tematická oblast:Dějiny hudebního umění Beatles Typ: DUM – test Předmět: Hudební výchova Ročník: 1.,3. r. (6leté),
Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektu školyInovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka Šablona III/2Inovace.
kapitoly z dějin hudby zábavné rock and roll
,,V životě jsem neviděl tolik lidí pohromadě s tak křivými zuby.“ -Elvis Presley The Beatles.
Velká Británie Barbora Otáhalová, tercie.
The Beatles Vypracoval: Bořivoj Kašparovský.
THE BEATLES. The Beatles Brouci=Anglická rokenrolová kapela z Liverpoolu Brouci=Anglická rokenrolová kapela z LiverpooluAnglickárokenrolováLiverpooluAnglickárokenrolováLiverpoolu.
Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Hudební výchova Inovace výuky na Gymnáziu Otrokovice formou DUMů CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Mgr. Michal Mynář.
2.stupeň Autor: Mgr.Radek Hasch, Masarykova ZŠ Plzeň The Beatles Projekt "EU peníze školám", registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt.
Mgr. Lenka Vrzáňová VY_32_INOVACE_5B_13_ROCK Dějiny hudby 8. ročník 8. února 2013 Materiál obsahuje výklad učiva o rocku. Součástí jsou poslechové ukázky.
Materiál pro výukovou oporu zpracovaný v rámci projektu Informační a komunikační technologie proti bariérám Výuková opora č. 5 – výukový materiál Název:
Moderní populární hudba Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Komunikace hudebního umění se znakovými systémy.
ANOTACE: Motivace k nácviku písně. Určeno žákům 1. stupně ZŠ. Prvotní seznámení se vznikem rocku, se jménem E. Presley, se skupinami Beatles, Olympic.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Počátky moderní populární hudby Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Komunikace hudebního umění se znakovými.
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/11
Music Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
zpíváme a hrajeme R&R FOLK C&W. R&B. R&R. FOLK. COUNTRY AND WESTERN RHYTHM AND BLUES ROCK AND ROLL FOLK zpíváme FOLK zpíváme a hrajeme R&R FOLK.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/13
The Beatles AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Rocková hudba - kvizy VY_32_INOVACE_A15
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/10
Michal Brabec.
The Rolling Stones AUTOR: Mgr. Aleš Skála
NONART 1. polovina 20.století
Rock Jakub Řehoř kvarta.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
AUTOR: Mgr. Bedřiška Koželuhová NÁZEV: VY_32_INOVACE_6B_20
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Transkript prezentace:

Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

 Vzniká v 50. letech z černošského tance boogie woogie  Název vymýšlí discjockey Alan Freed  Bill Haley- píseň Rock Around The Clock  Rock Around The Clock Rock Around The Clock  Velký vliv na mladou generaci získává televize  „Králem“ rock´n rollu se stává Elvis Presley Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

 Ve své hudbě dokázal smíchat „bílou“ country & western s „černým“ rhytm & blues  Proslavil se v roce 1956 singlem Heartbreak Hotel  Objevuje se i ve filmu- Love Me Tender, Jailhouse Rock  Jailhouse Rock Jailhouse Rock Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

1

 Asi nejvýznamnější období ve vývoji populární hudby  Nástup kytarových kapel z Evropy  V USA hnutí hippies  Módní tanec- twist  Styly: rock, soul, hard rock, folk  The Beatles, The Rolling Stones, The Beach Boys, Bob Dylan, The Doors, Jimi Hendrix,… Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

 Britská rocková kapela z Liverpoolu  Členové: John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr  Za počátek tzv. beatelmánie se označuje rok 1963, kdy skupina vydala první album s názvem Please Please Me  Please Please Me (live) Please Please Me (live) Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

 Mezi další významná alba patří: A Hard Day´s Night, Sgt. Pepper´s Hearts Club Band (označováno za jedno z nejlepších alb v historii rockové hudby), Yellow Submarine,...  Sgt. Pepper´s Hearts Club Band Sgt. Pepper´s Hearts Club Band  Natočili i několik filmů: A Hard Day´s Night, Help!, Magical Mystery Tour  1965 jsou vyznamenáni Řádem britského impéria  1970 je oficiálně ohlášen rozpad kapely Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

2

 Britská rokenrolová skupina založená roku 1962 v Londýně  Členové: Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts, Ron Wood  Image „zlých hochů“- protipól k The Beatles  1963 vydávají první album- Come On  1971 vzniká logo s vyplazeným jazykem  Satisfaction (live) Satisfaction (live) Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

 Srpen 1969  Tento hudební festival byl vrcholem protestu hnutí hippies proti válce ve Vietnamu a proti konzervativním hodnotám  Na festivalu vystoupili: Janis Joplin, Joe Cocker, Jimi Hendrix (největší hvězda festivalu, jeho vystoupení festival ukončilo) Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Použité obrázky:  Obrázek spadá pod licenci public domain viz :  Obrázek spadá pod licenci public domain viz : g  Použitá videa jsou ze serveru Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.