Hospodářská Komora České republiky / FITPRO Bc. Vladimír Šiška Hradec Králové 3.4.2007.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ivan Langer stínový ministr vnitřních věcí červen 2006
Advertisements

Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
1 HK ČR, workshop a 2. exkurze Integrovaná střední škola Cheb Projekt AKONA (Výstavba kooperační sítě v oblasti automatizace za.
Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál.
Czech POINT Pohodlná komunikace.
Global network of innovation e-government – Užití IT v sociálním pojištění E-government Užití informačních technologií v sociálním pojištění.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Programová konference ČSSD Michal Hašek Předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje , Hradec Králové Silné, samostatné a spravedlivé.
Význam informací v podnikání
Požadavek na řešení „problému“ Řešení vlastními prostředky/řešení s podporou Přípravná fáze před rozhodnutím o podání žádosti o podporu Zpracování a podání.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
Základní registry veřejné správy
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Registr dlužníků státu
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Návrh zákona o elektronických úkonech, osobních číslech a autorizované konverzi dokumentů Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Vladimír Smejkal Legislativní.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Vaše jistota na trhu IT INTEROPERABILITA V PRAXI Josef Sedláček, ICZ a.s. 08/03/2007, Praha.
Elektronická fakturace Jan Petr, Bylo odcizeno 55 miliónu korun Policie obvinila z podvodu úředníka pražského magistrátu Zajistit se podařilo.
1 HK ČR, E x p o r t n í s e m i n á ř Hradec Králové 6. září 2011 Služby poskytované exportérům sítí složek HK ČR.
Špička v každém směru IT 3 Od elektronické podatelny k řešení problému elektronického podání Ing. Martin Vimr obchodní ředitel.
Realizační tým ICZ duben 2005
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY PŘEDSTAVENÍ II. ETAPY PROJEKTU Ing. Břetislav Moc IBM Česká republika spol.
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
eGovernment Informační systémy ve státní správě a samosprávě
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
Pozitivní lobbying pro růst průmyslu Bc. Vladimír Šiška tajemník Hospodářské komory ČR.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Kvalita a bezpečnost IT ve zdravotnictví
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
„Elektronické“ Veřejné zakázky Vladimír Šiška náměstek ministra ředitel sekce ISVS.
Prezentace Hradec Králové Registr živnostenského podnikání.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Seminární práce z předmětu SIPOL
Sekretariát Regionální Rady NUTS II Severovýchod Implementační jednotka Společného regionálního operačního programu.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Šetření o využívání informačních technologií ve veřejné správě Konference ISSS 2006.
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Pilotní projekt Ústřední evidence podnikatelů – RŽP ISSS 2004 Hradec Králové Ing. Jan Pokorný odbor projektů životních situací.
Základní registry.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Moderní zdroj statistických informací.
SOLVIT neformální systém řešení sporů na vnitřním trhu Setkání center na MPO
Zjednodušení administrativních postupů – výpisy z Evidence rejstříku trestů Mgr. Marek Souček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 3. – 4. dubna 2006.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Ing. Dana Bérová Ministerstvo informatiky.
Úvod do zvláštní části správního práva Správa na úseku živnostenského podnikání Pro bakaláře.
Hospodářský registr Ing. Jiří Pavlíček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
Konkurenceschopnost chemického průmyslu ČR Praha, 6. května 2010 © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Elektronizace veřejné správy eGovernment 20. duben 2009, 10 min. nové zákony, povinnosti a možnosti pro obce CzechPOINT, datové schránky, spisová služba.
Co je to Czech POINT garantovaná služba pro komunikaci se státem prostřednictvím jednoho univerzálního místa možnost získání a ověření dat z veřejných.
Základy práce s portálem CzechPOINT. 2 Úřad na cestě k lidem Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Asistované místo výkonu veřejné správy.
Úprava systému cizinecké policie a vytvoření relevantního datového fondu pro ROB Projekt spolufinancovaný Evropskými fondy prostřednictvím Integrovaného.
Workshop 3. června 2008, Praha Rozvoj služeb eGovernmentu v ČR a elektronizace zadávání veřejných zakázek Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného.
DATOVÉ SCHRÁNKY Ing. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra pro veřejnou správu, informatiku, legislativu a archivnictví.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Transpoziční novela zákona o svobodném přístupu k informacím Mgr. et Mgr. Tomáš Jirovec odbor veřejné.
Ekonomika podniku STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Aplikace zákonů č. 101/2000 Sb. č. 227/2000 Sb.
účetnictví, daně a controlling
Zvýšení kapacity, dostupnosti a efektivnosti systému SIS II spolufinancovaný z Ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)
EGONovi tluče srdce! Ivan Langer ministr vnitra.
Informační zdroje české veřejné správy
Role sektorových rad jako reprezentantů zaměstnavatelů v procesech NSK
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část
Ivan Langer stínový ministr vnitřních věcí červen 2006
Transkript prezentace:

Hospodářská Komora České republiky / FITPRO Bc. Vladimír Šiška Hradec Králové

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání2 FITPRO Národní orgán pro usnadňování procedur obchodu a elektronický obchod Facilitation of International Trade PROcedures FITPRO je nástupcem CS FITPRO, československého národního orgánu pro usnadňování procedur mezinárodního obchodu. Byl ustaven podle Doporučení EHK OSN č.4 v roce 1979 při Československé obchodní a průmyslové komoře.

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání3 FITPRO FITPRO má stejnou organizační strukturu jako UN/CEFACT: Plénum FITPRO tvoří všechny právnické a fyzické osoby, které se zajímají o problematiku usnadňování obchodu a elektronický obchod Předsednictvo FITPRO je komise jmenovaná presidentem HK ČR ze zástupců orgánů státní moci odpovědných za danou problematiku a odborníků z podnikatelské sféry Cíl: vytvářet v České republice podmínky pro mezinárodní obchod podporovat zavádění a rozvoj efektivních metod v technologii mezinárodního obchodu, včetně elektronické výměny dat (EDI).

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání4 Metody a prostředky: používání mezinárodně normalizovaných dokladů v zahraničním obchodě; používání mezinárodně normalizovaných kódů zemí, měn, jednotek měření a zkratek INCOTERMS; používání normalizovaných datových prvků v obchodních dokladech; používání mezinárodně zavedených metod a postupů podle Doporučení pro usnadňování obchodu (Trade Facilitation Recommendations) vydaných Centrem pro usnadňování obchodu a elektronický obchod – CEFACT; používání elektronické výměny dat (EDI) podle mezinárodní normy UN/EDIFACT.

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání5 Nutné podmínky Propojení registrů –umožní občanům, podnikatelům i státu získávat veřejné údaje, opisy a výpisy

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání6 Aktivity Hospodářské komory nezatěžování podnikatelů opakovanými požadavky na informace již jednou podané snížení administrativních a statistických úkonů na nezbytnou hranici uplatňování presumpce neviny u podnikatelů ze strany státní administrativy elektronizace komunikace s veřejnou správou zajištění informačního servisu podnikatelům a ostatním občanům

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání7 Aktivity Hospodářské komory Praktickými výstupy řešení připravovaného HK ČR jsou: Možnost elektronické výměny dokumentů (sdělení smlouvy, fakturace, veřejné listiny, atd) s garancí zachování integrity a důvěrnosti těchto dokumentů Úplné zabezpečení dokumentu po celou dobu jeho životního cyklu, včetně snímkování a archivace s možností vyhledávání zajištění dostupnosti výpisů z registrů státu v režimu on-line, nebo prostřednictvím jednotných kontaktních míst - pracovišť CZECHPOINT Napojení na Portál veřejné správy pro aplikace časového razítka a doručenky Jedná se o portálovou aplikaci, která neomezuje již užívaná řešení na straně klienta a umožňuje integraci stávajících řešení Otevřený systém, využitelný na straně příjemce bez nároku na specielní HW nebo SW vybavení, plně stačí přístup k internetu a volně dostupný SW firmy Adobe

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání8 FITPRO Vám poradí podle kterých mezinárodních doporučení byste v konkrétním obchodním případě měli postupovat; jak upravit Vaše obchodní doklady, aby odpovídaly mezinárodnímu Doporučení o základním modelu obchodních dokladů; jaké datové prvky máte používat v obchodních dokladech i v elektronickém styku, abyste měli jistotu, že s obchodním partnerem či úřadem mluvíte o stejné věci; jak odstraníte jazykové bariéry a zajistíte jednoznačnost obchodních informací používáním mezinárodních kódů; jaké prostředky elektronického obchodu použít pro styk s Vašimi partnery, aby to nejlépe vyhovovalo charakteru Vašeho podniku a Vaší činnosti.

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání9 FITPRO Vám nabízí konzultace ke všem otázkám usnadňování obchodu; specializované konzultace k mezinárodní normě pro elektronickou výměnu dat UN/EDIFACT; školení Vašich pracovníků, jak postupovat při používání mezinárodních Doporučení a norem OSN/EHK o obchodě; originály či fotokopie aktuálních i starších dokumentů a publikací OSN o obchodě včetně platných Doporučení OSN/EHK (UN/ECE Rec.); vypracování studií a rozborů podle Vašeho zadání, které Vám usnadní rozhodování; informace o českých technických normách týkajících se usnadňování obchodu.

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání10 FITPRO Vás zve ke spolupráci v projektových týmech, kde se zabýváme specifickými otázkami elektronického obchodování, například elektronickou fakturací; k mezinárodní spolupráci s orgánem UN/CEFACT, kde můžete získat s velkým časovým předstihem informace o mezinárodně řešených problémech obchodu a svými podněty vhodně ovlivnit jejich řešení; k účasti na sympoziu o elektronickém obchodě, které každoročně pořádáme obvykle v dubnu, a kde se můžete dozvědět o všem zajímavém v elektronickém obchodě, ale také sami přispět svými poznatky a zkušenostmi; k nezávazné návštěvě, kde si můžeme pohovořit o všech výše uvedených i dalších otázkách.

Děkuji za pozornost