Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační strategie Manfred Hellmich Inovace 2006 Praha 5. prosince 2006.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR Setkání starostů Středočeského kraje, Poděbrady
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
Podpora inovací v Olomouckém kraji. Ekonomická situace kraje  Průměrná mzda : Kč (1.-2. čtvrtletí 2012)  Míra registrované nezaměstnanosti: 10,38.
LUKÁŠ MELNIČÁK FINANCE A MARKETING VE VYSOKÉM ŠKOLSTVÍ.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Regionální inovační strategie Pardubického kraje (RIS PK)
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Podpora inovací v rámci kohezní politiky
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Vize JMK v inovacích Vize JMK v inovacích JMK je nejvíce inovativní region v rámci ČR a mezi prvními padesáti v EU JMK je nejvíce inovativní region v rámci.
1. V čem vidí MAS největší potenciál svého území v oblasti integrace a inovace Rozvinuté drobné a střední podnikání, několik dobře fungujících velkých.
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA LIBEREC Od počátečního vzdělávání k dalšímu vzdělávání
ÚřadPrůmyslovéhoVlastnictví Česká republikaČeská republika Josef Kratochvíl Úřad průmyslového vlastnictví a podpora mezinárodní konkurenceschopnosti.
© Moravskoslezský kraj DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Spolupráce veřejné správy s podniky.
Krajský úřad Karlovarského kraje
Plnění Národního programu reforem Ing. Tomáš Zídek Ministerstvo financí ČR Odstraňování bariér konkurenceschopnosti EU a ČR.
Operační program Podnikání a inovace (OPPI) Vladimír Kebo, Sněm RVŠ 22.listopadu 2007.
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Ochrana průmyslového vlastnictví jako jeden z nástrojů zkvalitnění inovačního procesu Pavel Švejda ÚPV, Praha, 1. června.
Národní inovační politika ČR na léta 2005–2010 F. Hronek, sekretariát Rady pro výzkum a vývoj Seminář „Inovační potenciál ČR a program EUREKA“
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Pavel Švejda Inovační potenciál ČR Praha, 10. září 2008.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR RIS3 krajů ČR a RIS3 ČR včera, dnes a zítra Pavel Švejda Inovace a technologie v rozvoji regionů Brno, 24. dubna 2014.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
Spolupráce na tvorbě Regionálních inovačních strategií Podpora konkurenceschopnosti krajů CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Mgr. Lucie.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Vysoká škola Karlovy Vary, o.p.s. Výzkum, vývoj a inovace na VŠ v ČR Pavel Švejda INOVACE 2009, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR, 1. –
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Setkání s generálními sekretáři Rady pro fondy SRR Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Regionální hospodářská komora Zlínského kraje Projekty přeshraniční spolupráce Kroměříž
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Lidské zdroje jako jedna z priorit RIS3 strategie
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Regionální inovační strategie
Podpora škol v rámci realizace dalšího vzdělávání v JMK
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
LIBERECKÝ PAKT ZAMĚSTNANOSTI
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační strategie Manfred Hellmich Inovace 2006 Praha 5. prosince 2006

Regionální inovační strategie Obsah Spolupráce ČARA s AIP ČR Regionální inovační strategie Zamyšlení nad možností ovlivnění hospodářského rozvoje ze strany krajů

ČARA je účelové sdružení 13 rozvojových agentur s krajskou působností, založené v roce 1997 Její členské agentury jsou servisními organiza- cemi pro podporu hospodářského a sociálního rozvoje v krajích Spolupráce s AIP ČR

Spolupráce s AIP ČR od r Od r na smluvním základě Spojení úsilí a odborných kapacit k poskytování služeb v systému inovačního podnikání Od r vytvořena krajská zastoupení AIP ČR - Zlepšení informovanosti a zajištění zpětné vazby z krajů - Spolupráce na aktualizaci a rozvoji Tech. profilů ČR - Spolupráce na vytváření regionálních rozvojových dokumentů Spolupráce s AIP ČR

Regionální inovační strategie Plánovací rozvojový dokument Navazuje na právní normy a rozvojové dokumenty, vytvořené na republikové i regionální úrovni Není neměnnou direktivou, ale dynamickým plánovacím a řídícím dokumentem, opřeným o fakta, argumenty a zkušenosti Zpracovávání je týmovou odbornou a tvůrčí činností

Regionální inovační strategie Důvod zpracování strategií Decentralizace státní správy na samosprávné jednotky V krajích vyvstává nutnost řešit nedostatečnou konkurence- schopnost podnikatelského sektoru ve vztahu k otevřenému jednotnému evropskému trhu Růst a zostřování konkurence jako důsledek globalizace Lze obstát pouze trvalým zvyšováním užitných hodnot výrobků a zdokonalováním technologických postupů a služeb Země EU se zavázaly k plnění Lisabonské strategie Ambiciózní cíl – založit budoucí ekonomikou na znalostech a inovacích a na udržitelném růstu

Regionální inovační strategie Zadavatel strategie – kraj Jakým způsobem lze hospodářský rozvoj a inovace ovlivnit ? Koho chce a může ovlivňovat ? Jaké nástroje budou využity ? Kdo se na přípravě a realizaci má podílet ? ???

Regionální inovační strategie Co může kraj zajistit a ovlivnit: Vzdělanost - přímo základní a střední školství a celoživotní vzdělávání - nepřímo vysoké školství Informovanost a osvětu (MSP) Regionální marketing - průzkum trhu - propagace a prezentace VaVaI potenciálu Přípravu projektů a jejich koordinaci

Regionální inovační strategie Co může kraj zajistit a ovlivnit: Profesionalizaci svého úřadu – zlepšení prostředí Komunikaci se všemi dotčenými organizacemi Součinnost s ministerstvy a národními agenturami Koordinaci různých subjektů, podpora sdružování Propagace výsledků VaVaI

Bariery při uskutečnění strategií Prioritou hospodářského rozvoje v ČR (i v krajích) je podpora vzniku nových pracovních míst nebo jejich udržení Neustálené podnikatelské prostředí a nemotivační Chybějící podpora technického školství Neorganizovanost podnikatelského sektoru Neochota vzájemné spolupráce firem Administrativní složitost finančních podpor Regionální inovační strategie

Děkuji za pozornost Další informace o ČARA získáte na htpp:// Přeji jménem 13 členských agentur hezký den