Statutární město Ostrava

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kreativní centrum Brno
Advertisements

Statutární město Mladá Boleslav
MĚSTSKÉ PRŮMYSLOVÉ ZÓNY – SEVERNÍ A JIŽNÍ PŘEDLICE
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Strategie rozvoje letiště Leoše Janáčka Ostrava
Význam infrastruktury pro konkurenceschopnost v kontextu kohezní politiky a budoucí priority ČR Ing. Lukáš Hampl 1. náměstek ministra dopravy.
1KÚKK, ORR Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje Ing. Milan Zukal Pracovní skupina Dostupnost a infrastruktura.
Projekt TROLLEY Dobrý den.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Strategická průmyslová zóna Holešov Konference Nová adresa pro Vaše podnikání Karel Machotka ředitel sekce podnikání Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR.
Konference Nová adresa pro Vaše podnikání
Evropské fondy pro regionální rozvoj (EFRR) Zkušenosti z praxe a projekty ve městě Hengelo Mr. Harry Vranken.
Konference Nová adresa pro Vaše podnikání Strategická průmyslová zóna Holešov Libor Lukáš statutární náměstek hejtmana Zlínský kraj.
Veřejné projednávání PÚR ČR září  Byl zpracován na základě § 32 zákona č.183/2006 Sb. V souladu s tímto ustanovením: ◦ stanoví republikové.
BROWNFIELDS vs. GREENFIELDS Dr. Ing. Vávra Přemysl, MBA
Plány Ředitelství silnic a dálnic na rok 2007 Tisková konference Pondělí Praha.
Aktualizace strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Brno, 28. listopadu 2011.
Základní informace k aktuálnímu stavu finančních prostředků Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004.
1 Fondy Evropské unie. 2 Stav čerpání z fondů EU ČR má k dispozici na programové období z fondů Evropské unie 26,7 miliardy eur. V přepočtu.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
Prezentace podnikatelských ploch pro investory 1 Prezentace průmyslových ploch pro investory STATUTÁRNÍ MĚSTO PŘEROV Propojení dálnice D1 a propojení Přerova.
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
Silnice nebo železnice
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Stavebnictví Název předmětu:Pozemní stavby Název a ID tématu:Vhodné a méně vhodné staveniště (STA20) Zpracoval: Ing.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Ekonomický rozvoj měst a regionů Projekty CityRegio a CityRegio II Seminář „Zapojení ČR do Nadnárodní spolupráce a zhodnocení programu Interreg IIIB CADSES“
KAMPUS Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem.
Jaká je perspektiva Ústeckého kraje? Ing. František Jochman Krajská hospodářská komora ÚK.
PRŮMYSLOVÁ ZÓNA nad OEZ Letohrad
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
MĚSTA 2020 aneb od strategie k projektům
Odbor projektové podpory – Univerzitní centrum Telč.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
Opava Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ JIHLAVSKÉ SÍDELNÍ AGLOMERACE Mgr. Tereza Chloupková, oddělení strategického rozvoje města Jihlavy Mgr. Tomáš Koukal, vedoucí.
TISKOVÁ KONFERENCE měsíců vlády z pohledu investic Investiční situace v ČR 16. července 2015.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Daniela Matějů Odbor evropských projektů MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ.
Nástroje regionálního rozvoje využívané Moravskoslezským krajem Rozvoj Moravskoslezského kraje pod taktovkou krajského úřadu.....aneb „ Peníze někdy dělají.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Projekt: Praktický průvodce ekonomikou aneb My se trhu nebojíme! Reg. č.: CZ.1.07/1.1.34/ Průmyslové zóny v Ústecké kraji a jejich dopady na regionální.
Strategická průmyslová zóna Holešov. lokalita v srdci Evropy.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
© Berman Group. Strategický plán a tvorba koncepce rozvoje města Písku do roku 2025 Komise pro strategický rozvoj Vyhodnocení nadřazených koncepčních.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Seminář RHSD JMK Aktuální situace v dopravě Ing. Václav Horák, náměstek hejtmana srpen 2012 Pohled JMK na priority dálničních a silničních staveb pro současné.
Strategie rozvoje obce – tvorba koncepčního dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem na období fáze tvorby koncepčního dokumentu Mgr.
EJPOVICE Výstavba obytné zóny. Umístění Ejpovic: Plzeňský kraj, okres Rokycany.
Přednáška Akce: Přednášející: RNDr. Věra Palkovská | starostka | město Třinec| TFM Město Třinec a Facility Management.
1 Investiční příležitosti v Bohumíně Investment opportunities in Bohumín.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko, Úřad Regionální rady Dopravní infrastruktura v ROP Datum: Místo: Prezentuje: Praha Jiří.
ITI METROPOLITNÍ OBLASTI (MO) Dr. Ing. Marie Zezůlková Kancelář strategie města.
Infrastruktura ve Středočeském kraji
Podnikatelská zóna Š t e r n b e r k
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický
Integrovaný regionální operační program
Financování dopravní infrastruktury z rozpočtu SFDI v roce 2017
Střední Morava křižovatka dopravních a ekonomických zájmů
Ing. Roman Vodný, Ph.D. ředitel odboru územního plánování MMR
a jejich role v české ekonomice
MOŽNOSTI ŘEŠENÍ NEDOSTATKU PARKOVACÍCH MÍST PRO NÁKL. AUTOMOBILY
…jsou rozvojové zóny měst vznikající na „zelené louce“.
PREZENTACE
Brownfield Fruta Radek Horáček.
JIHOČESKÉ LETIŠTĚ ČESKÉ BUDĚJOVICE a.s. ICAO KOD - LKCS.
TEZE ROZVOJE BYDLENÍ V PRAZE
Rychlá spojení Příprava pilotních projektů
Konference Dopravní Infrastruktura Litomyšl 2019
Transkript prezentace:

Statutární město Ostrava Odbor ekonomického rozvoje Strategická průmyslová zóna Ostrava-Mošnov Konference Průmyslové zóny v ČR 26.4.2011 Ing. Daniel Adamčík Magistrát města Ostrava Odbor ekonomického rozvoje www.ostrava.cz

Rozvojová lokalita Mošnov Konference Průmyslové zóny v ČR, 26.4.2011 Vypracoval: Ing. Daniel Adamčík

Historie zóny a výhled do budoucna 2005 - zájem společnosti Hyundai o zónu, na základě vládního usnesení zóna získává statut strategické zóny a její plocha se rozšiřuje na 200ha 2006 - první tři investoři v zóně – Behr, Plakor a Cromodora Wheels 2007 - příprava rozšířeného území (demolice, sanace) - pozemky v zóně získává společnost Free Zone Ostrava - v zóně získává pozemky společnost HB Reavis Group CZ, která plánuje přípravu multimodálního logistického centra 2009/2010 - realizace a dokončení staveb technické infrastruktury, včetně posílení kapacity elektrické energie 2012/2013 - realizace kolejového napojení Letiště Leoše Janáčka Ostrava K 31.12.2010 společnosti umístěné v zóně investovaly nebo oznámily záměr investovat více než 6,4mld. Kč a vytvořily cca 1220 nový pracovních míst. Konference Průmyslové zóny v ČR, 26.4.2011 Vypracoval: Ing. Daniel Adamčík

Multimodální logistické centrum Mošnov Konference Průmyslové zóny v ČR, 26.4.2011 Vypracoval: Ing. Daniel Adamčík

Proč právě Mošnov??? Pozemky jsou výhradně ve vlastnictví města Ostravy Vynikající dopravní dostupnost: dálnice 5km, mezinárodní letiště – v místě, napojení na železnici od r. 2012/2013, veřejná doprava v místě Vznikající multimodální logistické centrum – ideální pro výrobu i logistiku Velmi výhodná cena za pozemky Kompletně připravená technická infrastruktura vč. dostatečné kapacity elektrické energie Dostatek kvalifikované pracovní síly v blízkém okolí, možnost spolupráce s univerzitami (36000 studentů VŠ jen v Ostravě) Zóna je podporována státem, městem Ostravou a Moravskoslezským krajem Konference Průmyslové zóny v ČR, 26.4.2011 Vypracoval: Ing. Daniel Adamčík 6

Děkuji za pozornost… Konference Průmyslové zóny v ČR, 26.4.2011 Vypracoval: Ing. Daniel Adamčík