Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Projekt „Rovnost na Vysočině v kontextu koncepce rodinné politiky Kraje Vysočina“ Ing. Soňa Krátká, regionální koordinátorka.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky MOPPS Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného.
Lokální partnerství FÓRUM PRO RODINU
Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
1 Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života – kraj Vysočina Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Zavedení systému opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání na Magistrátu města Brna 9. Národní konference kvality ve veřejné správě
Informatizace veřejných knihoven Internet a veřejné knihovny jako informační centra měst a obcí PhDr. Ivana Štrossová Okresní knihovna Havlíčkův Brod.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky EQUAL / MOPPS Knihovnická dílna – Praha
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Národní tématická síť E Rovné příležitosti žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR.
Rozvoj praktické výuky studentů psychologie sociální pedagogiky a poradenství: Shrnutí činnosti dvouletého působení Akademického centra poradenství a supervize.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
Jaký byl Březen měsíc internetu 2005? 20. dubna 2005 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Národní knihovna ČR Tel: ,
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
KomunitníCentrum. ČESKÉHO ŠVÝCARSKA TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR  4 národní.
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
I sss I nternet, elektronické informační zdroje a s lužby pro o s oby se s pecifickými potřebami v knihovnách Zlata Houšková, Jana Vejsadová Internet ve.
Komunitní a otevřená škola
Koncepce internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS 2004.
Informační vvzdělávání v knihovnách Lída Švíková.
PREZENTACE PRO ITP Ing. Miloslav ILEČEK, ITP pracoviště Jihlava , Velké Karlovice Institut Trhu Práce.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Aktivity Centra EUROGUIDANCE Jitka Morčušová, Alice Müllerová Centrum Euroguidance Praha,
OSTRAVA 26. – 27. DUBNA 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 10. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Půl na půl – rovné příležitosti žen a mužů Vzdělávání zaměstnavatelů v oblasti rovných příležitostí žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM.
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ 1148/09 Kutná Hora ŽADATEL: Denisa Divišová
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Potřeby trhu práce a vzdělávací programy škol z pohledu úřadu práce Jihlava
RODINNÁ POLITIKA Rodinná politika na úrovni krajů a obcí, Metodické „doporučení“ MPSV ČR, 2008) souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny podpora.
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
Rodina na Vysočině výsledky empirických výzkumů uskutečněných v kraji Vysočina v letech 2005 – 2010 konference Rodinná politika v centru pozornosti krajů.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Attavena, o.p.s. Jana Kloudová Eva Kalmíková. Vzdělávání a rozvoj neziskových organizací v České republice a střední a východní Evropě; podpora a vzdělávání.
Výměna mezinárodních zkušeností a dobré praxe v sociální oblasti Oblast rovných příležitostí žen a mužů PhDr. Ivana Štrossová Havlíčkův Brod, 23. dubna.
Služba FAMILY POINT místo pro rodinu ® Konference Rovnost příležitostí pro ženy a muže, slaďování práce a rodiny, , Krajský úřad kraje Vysočina.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Úvodní konference projektu UNIV 2 KRAJE, PRAHA
„Žijeme a pracujeme na Vysočině“ představení projektu
Rozdělení obcí do kategorií
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Poznámky z pohledu rodiny Ing. arch. Jan Florian
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Kariérové poradenství a podnikavost
Transkript prezentace:

Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života - - kraj Vysočina PhDr. Ivana Štrossová Praha 23. dubna 2008 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Projekt MOPPS Snaha o změnu stereotypních mužských a ženských rolí v rodině Globální cíl –Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života v přirozených podmínkách kraje Vysočina Jednotlivé okruhy projektu - okruh myšlení a hodnot, okruh služeb, okruh práce, okruh znalostí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Poslání a historie Informačního a poradenského centra Vzdělávání a sebevzdělávání Aktivity podporující slaďování rodiny a kariéry Zvýšení sebevědomí a změna životního stylu Fungování centra – 25. srpna 2005 Komplexní a kvalifikované služby Certifikát ISO9001:2000 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Činnost Informačního a poradenského centra Skupinové poradenství Motivačně orientační kurzy Kurzy výpočetní techniky E-learning Konzultační semináře Volný přístup k Internetu Klub „Už nejsem sama doma“ Informace z interních databází Individuální poradenství Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Informační a poradenské centrum z různých úhlů pohledu Klienti/klientky Realizační tým a rozvojoví partneři Lektoři a experti Poskytovatelé sociálních služeb Státní správa a samospráva Mediální partneři Síť veřejných knihoven v kraji Vysočina Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Proč ? Partneři projektu v kraji Vysočina –Politická reprezentace měst a obcí –Poskytovatelé sociálních služeb a služeb pro rodinu –Školy –Zaměstnavatelé Komunální volby v roce 2006 –Změny ve vedení obcí a měst Ohrožení některých aktivit projektu Nabídka pro síť veřejných knihoven kraje Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Síť veřejných knihoven v kraji Vysočina Síť knihoven v kraji Vysočina –Krajská knihovna Vysočiny, 4 MěK v bývalých okresních městech, 34 MěK/MK s profesionálními pracovníky, 511 MK s neprofesionálními pracovníky Knihovny přímo zapojené do projektu –Krajská knihovna Vysočiny Havlíčkův Brod, Knihovna Matěje Josefa Sychry Žďár. n.S., Městská knihovna Brtnice, Městská knihovna Humpolec, Městská knihovna Chotěboř, Městská knihovna Jihlava, Městská knihovna Kamenice n. L., Městská knihovna Pacov, Městská knihovna Pelhřimov, Městská knihovna Přibyslav, Městská knihovna v Třebíči, Městská knihovna Žirovnice, Místní knihovna Polná, Městská knihovna Velké Meziříčí, Knihovna Nové Veselí, Městská knihovna Světlá n.S. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Zapojení veřejných knihoven do projektu MOPPS Veřejná knihovna jako centrum města/obce v oblasti: –Informační –Kulturní –Vzdělávací –Společenské centrum Komunitní knihovna Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Aktivity veřejných knihoven v projektu MOPPS Spolupráce Informačního a poradenského centra s veřejnými knihovnami Nabídka informačních materiálů pro veřejnost Nabídka vzdělávacích aktivit pro veřejnost E-learningové vzdělávání pracovnic veřejných knihoven Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Knihovny a jejich úloha v projektu - hodnocení Knihovny jako instituce poskytující informace o projektu Knihovny jako instituce nabízející vzdělávací aktivity InPc veřejnosti Knihovny a individuální poradenské služby Knihovny a e-learningové kurzy Hodnocení spolupráce knihoven a InPc Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Přínos projektu pro veřejné knihovny Výsledky průzkumu Knihovny jako partner projektu Knihovny jako instituce otevřené novým aktivitám Ověření znalostí z oblasti pracovního práva, rovných příležitostí apod. Cena partnerství v projektech Knihovny a prorodinná politika Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Knihovny a prorodinná politika Aktivity veřejných knihoven v kostce –Noc s Andresenem –Soutěž o čtenářskou rodinu –Přednášková činnost pro nastávající rodiče –Besedy s odborníky Každý den jedna akce pro děti, rodiče a rodiny Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Závěr Zviditelnění aktivit veřejných knihoven Zviditelnění aktivit Informačního a poradenského centra Využití sítě veřejných knihoven v projektu Nalezení nových partnerů nejen v kraji Vysočina Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Děkuji za pozornost. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky