Využití infrastruktury školské sítě pro internetizaci obcí Daniel Dočekal.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Advertisements

Statutární město Karlovy Vary
Základní otázky rozvoje informatizace Ing. Dana Bérová náměstkyně ministra – ředitelka sekce Jihlava,
„Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech“
Celostátní síť pro venkov
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Výuková prezentace Předmět:
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
17. března 2003 Univerzální přípojka – brána do IVS Miroslav Nováček Libor Neumann.
Vzdělávání v oblasti základní registrů a dalších kmenových projektů eGovernmentu Mgr. Monika Pálková, odbor veřejné správy a eGovernmentu MV ČR.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA Cesta k informační společnosti Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
RPS/CSF Komunikační akční plán RPS Plán aktivit na rok 2007.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
Internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR
Registry veřejné správy Koncepce a legislativní zabezpečení Konference ISSS března 2001 Hradec Králové Ing. Ebbo Petrikovits Úřad pro veřejné.
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
ROWANet Páteřní optická síť kraje Vysočina - ROWANet
Koncepce internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS 2004.
1 Regionální a municipální informační systém RAMIS PVT, a.s., Kovanecká 30/2124, Praha 9 tel.: , fax:
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.
Od 1. dubna 2011 je účinný zákon o Úřadu práce České republiky, kterým se mění struktura a řízení úřadů práce. Tolik citace z tisku, co to však znamená?
Sekretariát Regionální Rady NUTS II Severovýchod Implementační jednotka Společného regionálního operačního programu.
KI ISVS MSK pilot spolupráce
Společnost Eurotel pro státní správu. 2 Silný partner pro veřejnou správu ›Společnost Eurotel poskytuje dlouhodobě všem zákazníkům profesionální servis.
government Zpracovali: Petra Vilímová , Monika Vatrtová,
Pilotní projekt Ústřední evidence podnikatelů – RŽP ISSS 2004 Hradec Králové Ing. Jan Pokorný odbor projektů životních situací.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Informační a komunikační technologie KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Internet ve státní správě a samosprávě.
ISSS 2003 ePUSA – Elektronický portál územních samospráv – stav projektu ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Přístup k veřejnému internetu v knihovnách obcí a měst Vít Richter Knihovnický institut Národní knihovna ČR Tel ISSS 2007.
E PUSA (elektronický portál územních samospráv)
Profesní čipové karty Mgr. Lada Hrůzová Vedoucí projektu Konference ISSS, 24. – 25. březen 2003, KC Aldis Hradec Králové.
Role veřejných knihoven v rámci veřejné správy SKIP Jindřichův Hradec,
Možnosti investičních aktivit knihoven v příštím programovacím období Knihovny a strukturální fondy EU Ing. Radka Soukupová Ministerstvo pro.
© 2004 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice e-Education Andrea Barešová Account.
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ projekt spolufinancovaný z programového období Integrovaný operační program (IOP)
Strategie Smart Administration David Zeisel Odbor programového řízení Ministerstvo vnitra ČR
MAP Trutnovsko Vyhodnocení dotazníkového šetření MŠ , Havlovice MAP Trutnovsko.
Aktuální stav plnění usnesení vlády týkajících se projektu Systém včasné intervence Mgr. Hana Jamrichová MPSV.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
E-government - moderní podoba veřejné správy v České republice.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Integrační a migrační projekty KIVS. 2 Definice: KIVS v ČR je prostředím pro efektivní, bezpečné, garantované a auditovatelné sdílení dat mezi Informačními.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Integrovaný regionální operační program
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Michal Šperling - EUREDIS
Informační zdroje české veřejné správy
IKI jako prostředek pro komunikaci mezi VS a občany Pavel Parma
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele
Stavební právo.
Ing. Rostislav Babarík Úloha a postavení Ministerstva informatiky ČR ve vztahu k územním samosprávám Ing. Rostislav.
Transkript prezentace:

Využití infrastruktury školské sítě pro internetizaci obcí Daniel Dočekal

Internetizace obcí Školy jako informační střediska hlavně v malých obcích Možnost začlenění do systému celoživotního vzdělávání Synergické efekty při internetizaci dalších částí obce

Akční plán… Rozšíření možností obcí, zejména malých, řešit přístup občanů i odborné veřejnosti k řešení jejich záležitostí prostřednictvím dálkového přístupu, přiblížit místa vkládání a využívání dat místu jejich vzniku, zabezpečit odpovídající prostředky bezpečné komunikace, inovovat klíčové projekty v podmínkách nových struktur územních orgánů veřejné správy a připravit obce III. typu na výkon jejich nových působností v oblasti výkonu státní správy. (MI ČR : Akční plán realizace státní informační politiky do roku 2003 ) Komunikační infrastruktura ISVS Do dvou let připojit a vzájemně propojit všechny subjekty veřejné správy (ministerstva, centrální orgány, krajské úřady, úřady práce, finanční úřady, školy, knihovny, kontaktní místa veřejné správy apod.). Projekt KI ISVS řeší i napojení do evropských struktur (IDA, TESTA).

Informační střediska INTERNET Celosvětová databáze Komunikační nástroj Informační nástroj Šetří čas Příležitost pro připravené

Celoživotní vzdělávání Školská síť nabízí pokrytí území ČR – konektivita, technologie Ideální spojení vzdělávacího systému a možností využití existujícího zázemí Informační gramotnost je stěžejní nejenom na úrovní základního a středního školství

Synergické efekty Připojení úřadů, knihoven i jiných součástí veřejné správy s využitím stávajících technologií i infrastruktury = snížení nákladů na zavedení Využití zázemí zajištěného provozu a dohledu existující sítě = snížení nákladů na provoz a údržbu

Čísla a fakta Vybaveno 3620 škol v roce 2002 Provoz školské sítě zajištěn do roku 2005 Nadpoloviční počet vybavených škol v první vlně je v obcích do 3000 obyvatel Přes 300 vybavených škol v první vlně je v obcích do 500 obyvatel Škola je přirozeným „informačním střediskem“ obce

Nashledanou