Historie školy Původně zde byla v roce 1976 otevřena Zvláštní škola internátní v nově otevřených prostorách Na Vizině 28 ve Slezské Ostravě. V současné.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
odloučené pracoviště Perunova 6 „Škola Perunka“ - 1. stupeň ZŠ
Advertisements

Mateřská škola Olomouc - Holice
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAKTICKÁ NEŠTĚMICE
ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KOPIDLNO
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Výstavba sportovního areálu 20
SOU a SOŠ Weilova – Praha 10 Automobilní a informatiky
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
40 let mateřské školy Kladno Plzeňská 3129
Vysoké mýto.
Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28
DM Lovosická a Dittrichova
ROZVÍJEJÍCÍ AKTIVITY V PROCESU VÝUKY V PRAXI
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
VEDENÍ ŠKOLY Ing., Bc. Karel Matějů Bc. Marie Baštová Radka Mazancová
PORADENSKÉ PRACOVIŠTĚ POMÁHÁ INKLUZÍVNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY.
MULTIKULTURNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ŠANCE PRO EVROPU. PROJEKT V OBLASTI PODPORY PRIORITNÍ OSY 1.2 – ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI VE VZDĚLÁVÁNÍ VE ZLÍNSKÉM KRAJI PODÁNO 29.
TRÉNINK KOMUNIKAČNÍCH A PREZENTAČNÍCH DOVEDNOSTÍ V OBLASTI VELETRHŮ
Kdo jsme? Jsme sportovní soukromá škola, která, přestože má sportovní zaměření, je otevřená všem, kteří chtějí kvalitní základní.
Součásti: základní škola školní družina školní jídelna
Základní škola Merklín, okres Plzeň - jih
Zápis do 1.ročníku ZŠ Základní škola Bohumila Hrabala, Praha 8, Zenklova 52 (Škola jazyků a informačních technologií) anglický jazyk od 1.ročníku 2.cizí.
ZŠ Dambořice příspěvková organizace
se sportovním zaměřením IČO
DDŠ, ZŠ a ŠJ Měcholupy 2 Cíle působení
Třebenice Město Okres Litoměřice. Základní údaje 1992 obyvatel České Středohoří Dopravní dostupnost : autobus Starostka: Martina Patrovská PSČ:
Základní škola, Praha 2, Londýnská 34
Gymnázium Horní Počenice
 Domov mládeže se nachází v pěkném a klidném prostředí řeky Opavy, cca 15 minut chůze od centra města, 15 minut od autobusového a vlakového nádraží.
STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE HELP
Výstavba sportovního areálu 20.základní škola Plzeň, Brojova 13, příspěvková organizace Brojova 13, Plzeň Kontaktní osoba pro projekt: Mgr. Pavel.
SLAVNOSTNÍ UKONČENÍ PROJEKTU. PODPORA ROZVOJE MATEMATICKÉ A ČTENÁŘSKÉ GRAMOTNOSTI CZ.1.07/1.2.33/
Plzeňská Kladno. Stručná historie škola zahájila svoji činnost 1. září 1984 s názvem Sportovní škola po listopadu 1989 se škola začala transformovat.
web: tel.: ředitelka školy: Mgr. Milada Němcová KONTAKT:
Připravily: Romana Velflová Jana Zábrodská Týmová práce na předmět 3MA382 Příprava Aquaparku na letní provoz.
Základní informace a kontakty
Základní škola, Karviná – Nové Město, Komenského 614,
ZŠ KLENOVICE NA HANÉ Základní škola v Klenovicích na Hané poskytuje vzdělání žákům od první do deváté třídy V současnosti školu navštěvuje 190 žáků. Kromě.
Naše školní knihovna. Jsme Základní škola, Liberec, U Soudu 369/8 V naší škole jsou běžné třídy a speciální třídy pro děti s SPU Všechny děti mají k dispozici.
Základní škola T. G. Masaryka a MŠ Horní Bečva
Poděbradská 93, Pardubice Tel: Vypracoval: Lukáš Nekola V rámci předmětu: Technologie.
Základní škola Nerudova Říčany okres Praha - východ Škola je plně organizovaná, tj ročník, spolu se speciálními třídami
Ředitel školy: PaedDr. Ivan Pospíchal
Základní škola Přimda. Poloha ZŠ Přimda se nachází ve městě Přimda, okres Tachov, Plzeňský kraj. Přimda se nachází v pohoří Český les.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA T. G. MASARYKA
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Vítejte na zápisu prvňáčků na 31.ZŠ. Gymnastika Házená Lední hokej Judo Běh na lyžích Basketbal Cvičení pro předškoláky Posilovna Aerobic Sportovní aktivity.
MAP Trutnovsko Vyhodnocení dotazníkového šetření MŠ , Havlovice MAP Trutnovsko.
SPOLEČNÁ ŘEŠENÍ PRO LEPŠÍ UČENÍ reg. č. CZ.1.07/1.1.00/ LOKÁLNÍ STRATEGIE ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ OHROŽENÝCH ŠKOLNÍM NEÚSPĚCHEM v lokalitě ORP Karviná.
Mgr. Zdeněk Nosek ředitel školy Podpora zdravého životního stylu ve školách v Kraji Vysočina Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.00/ Podpora zdravého životního.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
TVOŘIVĚ DO SVĚTA - vzdělávací program, který je alternativou klasickému pojetí vyučovacího procesu - Základní škola a mateřská škola Třinec, Kaštanová.
VÝMĚNA ZKUŠENOSTÍ S REALIZACÍ PROJEKTŮ OP VK SEMINÁŘ.
KRONIKA ZŠ ŠKOLNÍ V OBRAZECH začátek výstavby školy ZŠ Školní Vrchlabí, Liščí kopec.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Stav svazkového školství k červnu Fyzické stavy dětí ve věku od 1 roku do 14 let v jednotlivých obcích Vernířovice, Rapotín, Sobotín, Petrov nad.
ZŠ Třebíč ŠKOLA OTEVŘENÝCH DVEŘÍ CHCEME ŽÍT S VÁMI ŠKOLA OTEVŘENÝCH
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem
Mateřská škola, Náchod, Havlíčkova 1848
CENTRUM PRO TRÁVENÍ VOLNÉHO ČASU VE FRYMBURKU
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
Město Choceň Podpora integrace a inkluze ve školách a školských zařízeních Města Choceň CZ.1.07/1.2.00/ ČERVENC 2014.
Jak na akční plán?.
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
Školní vzdělávací program
Základní škola a Mateřská škola Kozlov, příspěvková organizace
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OKŘÍŠKY
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Historie školy Původně zde byla v roce 1976 otevřena Zvláštní škola internátní v nově otevřených prostorách Na Vizině 28 ve Slezské Ostravě. V současné podobě byla naše škola zařazena do sítě škol rozhodnutím MŠMT dne , č.j.23312/ , IZO a působí v pronajatých prostorách Dětského domova a školní jídelny Na Vizině. Od vznikla škola s názvem: Speciální školy, Ostrava- Slezská Ostrava, Na Vizině 28. Od se změnil název na Základní škola na základě usnesení Rady Moravskoslezského kraje č. 6/580/01 ze dne

Charakteristika školy V současné době poskytuje naše škola za pomoci speciálních výchovných a vyučovacích metod, prostředků a forem práce výchovu a vzdělání dětem se specifickými vzdělávacími potřebami následující typy vzdělání: absolvování základního vzdělání v rámci schváleného vzdělávacího programu podle Vzdělávacího programu Zvláštní školy a ŠVP ZV LMP, absolvování Základů vzdělání podle Vzdělávacího programu pomocné školy, absolvování diagnostického pobytu pro děti ze základních škol a následné posouzení vhodnosti jejich přeřazení do jiného typu vzdělávacího programu, přípravu dětí ze sociokulturně znevýhodněného prostředí v přípravném ročníku.

Školu navštěvují nejen děti z blízkého i vzdáleného okolí, ale také děti z nedalekých Dětských domovů. Součásti školy: základní škola (praktická), základní škola pomocná (speciální), přípravná třída, školní družina. Počet žáků ve škole se pohybuje kolem cca 115 žáků, kteří navštěvují 8 tříd základní školy, 1 třídu pomocné (speciální ) školy, 1 třídu přípravného ročníku. Počet pedagogických pracovníků činí 17, počet správních zaměstnanců 7. V průběhu školního roku se věnují naši pedagogové mimoškolním aktivitám s dětmi. Tyto aktivity jsou většinou organizovány formou kroužků (např.: čtenářský, keramický, počítačový a různé druhy sportovních kroužků).

Prostory školy Budova školy Na Vizině je umístěna mimo průmyslové a dopravní centrum města, je zasazena do pěkného přírodního prostředí. Dětem je k dispozici cvičný bazén, fotbalové a volejbalové hřiště, tenisový kurt, prolézačky a velký zatravněný areál sloužící nejen ke sportovním a relaxačním aktivitám v době vyučování, ale i k vyplnění volnočasových aktivit. Výchovně vzdělávací činnosti slouží cvičná kuchyň, kovodílna, dřevodílna, učebna šití a rukodělných prací, dvě počítačové učebny, dvě interaktivní učebny, interaktivní učebna cizích jazyků, učebna hudební výchovy, žákovská knihovna, keramická dílna, tělocvična, posilovna, herna stolního tenisu a relaxační místnost.